View Full Version : mierea ca sursa de carbohidrati ?
buna ziua, am citit in unele thread-uri mai recente ca pentru ectomorfi carbohidratii sunt esentiali pentru refacere. Tot pe aici am citit ca mierea este o sursa buna de carbohidrati.
ca si supliment nutritiv am ales sa iau AnatorP70. Pe el scrie ca are 40%proteine si 22%carbohidrati...printre altele.
acum vine intrebarea : pot adauga la acest supliment nutritiv ...sa zicem 2-3 linguri de miere dupa fiecare antrenament pentru a mari aportul de carbohidrati?...este suficient?
va multumesc
AnatorP70
Portie: 2 linguri (93g) contine:
Calorii 320
Grasimi 1g
Carbohidrati 57g
Proteine 20g
...deci contine cam 60% carbo si 21% proteina.
In legatura cu mierea, ea este o excelenta sursa de carbo fiind de provenienta naturala si foarte sanatoasa in acelasi timp.
scriu acum exact ce este scris pe cutie:
o portie(2 linguri) contine
-calorii 340
-colesterol 15mg
-total carbohidrati 66g----22%
-zahar 26g
-proteine 20g------------40%
-calciu 30mg--------------3%
-fier 0.5 mg---------------3%
-sodium 40 mg------------2%
credeti ca este de ajuns procentul de proteine si de carbohidrati?
stevieg_88
12-09-2008, 20:14
Mierea intradevar este o sursa SUPER de carbohidrati,deoarce e o combinatie unica naturala de carbohidrati cu asimilare rapida - "dextroza",si carbohidrati cuasimilare lenta - "maltodextrina",ai2 mari avantaje coonsumindo.
Problema e ca acesti carbohidrati sunt in mare parte zaharuri.
"Valoarea alimentară a mierii constă în primul rând în bogăţia ei în zaharuri (70-80%), din acest punct de vedere, fiind un aliment energetic prin excelenţă. Majoritatea zaharurilor din miere sunt zaharuri simple, (glucoză şi fructoză), care nu mai necesită o prelucrare specială prin digestie, fiind direct asimilate şi arse complet, până la stadiul de bioxid de carbon şi apă, eliberând energie în toate etapele de descompunere prin care trec."
Intrebarea e cat zahar putem consuma pe zi, din punct de vedere al sanatatii, si nu al siluetei ?
Problema e ca acesti carbohidrati sunt in mare parte zaharuri.
"Valoarea alimentară a mierii constă în primul rând în bogăţia ei în zaharuri (70-80%), din acest punct de vedere, fiind un aliment energetic prin excelenţă. Majoritatea zaharurilor din miere sunt zaharuri simple, (glucoză şi fructoză), care nu mai necesită o prelucrare specială prin digestie, fiind direct asimilate şi arse complet, până la stadiul de bioxid de carbon şi apă, eliberând energie în toate etapele de descompunere prin care trec."
Intrebarea e cat zahar putem consuma pe zi, din punct de vedere al sanatatii, si nu al siluetei ?
mda, buna intrebare....cred ca o sa ma limitez in a consuma miere doar dupa antrenament, impreuna cu suplimentul proteic
scriu acum exact ce este scris pe cutie:
o portie(2 linguri) contine
-calorii 340
-colesterol 15mg
-total carbohidrati 66g----22%
-zahar 26g
-proteine 20g------------40%
-calciu 30mg--------------3%
-fier 0.5 mg---------------3%
-sodium 40 mg------------2%
credeti ca este de ajuns procentul de proteine si de carbohidrati?
Tu stii ce inseamna procentele alea?
Daca nu macar gandeste logic: cum poate 66g sa fie 22% si 20g 40% ?
Mierea intradevar este o sursa SUPER de carbohidrati,deoarce e o combinatie unica naturala de carbohidrati cu asimilare rapida - "dextroza",si carbohidrati cuasimilare lenta - "maltodextrina",ai2 mari avantaje coonsumindo.
Greşit. Are fructoză (~40%) şi glucoză (~30%) restu' apă şi alte zaharuri.
Nu este precum se crede ca fiind alimentul absolut sau eu ştiu "sursa SUPER de carbo"; e ok, dar cu moderaţie. Merge o lingură la mic dejun şi 2-3 după antrenament dacă nu se iau alte zaharuri ca dextroză şi maltodextrină.
Nu ştiu cât putem consuma pe zi fără să ne periclităm sănătatea, dar eu sunt de părere că avem nevoie de fix 0g zahăr zilnic. Şi da, fără să te îmbolnăveşti de "nervii capului", fără să o dai în depresii aşa cum susţin unii pseudo-nutriţionişti. Nevoia de zahăr reprezintă un moft, un capriciu al organismului care de cele mai multe ori este obişnuit cu administrarea acestuia.
Nu mai zic că pofta de mâncare (care nu corespunde neapărat cu cea de dulce, dar de multe ori da) o pun pe seama unei alimentaţii dezechilibrate şi nu una care să prevină acest lucru, adică o masă la 3-4 ore maxim. Părerea mea.
Bineînţeles, e foarte greu să elimini zahărul din alimentaţie dar merită să încerci. Excepţia ar reprezenta-o doar zaharurile după antrenament pentru refacerea rapidă a glicogenului.
Zahar se gaseste oricum in fructe, pe care e foarte important sa le avem in dieta. Dar de ce am vrea sa eliminam zaharul din alimentatie? Care este scopul? Este vreo diferenta intre un gram de zahar si un gram de alt tip de carbohidrat?
MarioLopez
14-09-2008, 15:13
daca exista mult zahar in sange..la unele persoane e tendinta glicemica mare chiar daca nu consuma multi carbo cu zaharuri atunci se consuma suc de lamaie insa facut acasa nu cumparat se storc 5-6 lamai si se bea.
datorita vitaminei C , acid-ului salicilic pe care il contine ajuta mult la reducerea zaharului din sange ( glicemiei).
* Se cunosc cazuri cand bolnavii de diabet cu un continut ridicat de glicemie ( peste 280) ajung la scaderea valorilor aproape de normal daca au consumat suc de lamaie obtinut de la lamaie puse putin la cald pentru a se obtine zeama cat mai multa. (citat din articol)
Zaharul duce la energie insa aceasta trebuie arsa prin Antrenament :)
daca exista mult zahar in sange..la unele persoane e tendinta glicemica mare chiar daca nu consuma multi carbo cu zaharuri atunci se consuma suc de lamaie insa facut acasa nu cumparat se storc 5-6 lamai si se bea.
datorita vitaminei C , acid-ului salicilic pe care il contine ajuta mult la reducerea zaharului din sange ( glicemiei).
* Se cunosc cazuri cand bolnavii de diabet cu un continut ridicat de glicemie ( peste 280) ajung la scaderea valorilor aproape de normal daca au consumat suc de lamaie obtinut de la lamaie puse putin la cald pentru a se obtine zeama cat mai multa. (citat din articol)
Zaharul duce la energie insa aceasta trebuie arsa prin Antrenament :)
Sunt niste aberatii ce ai scris tu pe aici dar nu stiu din ce sursa ai luat informatia.
"la unele persoane e tendinta glicemica mare chiar daca nu consuma multi carbo cu zaharuri" => pentru ca raspunsul insulinic nu este pe masura, cauza fiind, afectiunea celulelor beta ale pancreasului
"datorita vitaminei C , acid-ului salicilic" => Vitamina C se mai numeste acid ascorbic(acid acetil salicilic = aspirina), oricum as vrea o explicatie a unui mecanism prin care vitamina C sa ajute la scaderea glicemiei
Cristian Neagu
16-09-2008, 07:14
Mario Lopez daca nu stapinesti un domeniu ,abtine-te sa dai sfaturi!
firredbool
18-09-2008, 15:33
dak mananci miere nici nu iti mai treabuie suplimentul pe care te ai chinuit sa il descri. mierea pe langa energia care ti-o da mai are si multe alte roluri de reglare a glandelor si altele....pa
Cristian Neagu
18-09-2008, 15:37
Si atunci astia de la MrO de ce mai iau amino, proteine etc?Daca e cum zici tu , mierea e suficienta!
firredbool
18-09-2008, 18:01
eu ma refeream strict la energia data de catre miere , pt ca este foarte bun energizant, si mai este folosita si de catre cei de la atletism pentru refacerea rapida de energie dupa ce alearga 100m, sau ce mai alearga ei pe acolo.
Taceti! Nu stiti cum va cheama cu buletinu in mana si da-ti sfaturi aici despre sport! Dle Neagu propun un thread unde sa posteze "toti" expertii astia care au aparut pe forum ca ciupercile dupa ploaie ce experienta au in sportul de performanta! Astept rasp dvs!
firredbool
18-09-2008, 19:44
yo zic sa te uiti mai bine de cand am yo user pe aici pe pagina si dupa aia sa vi cu sugestii in necunostinta de cauza
firredbool
18-09-2008, 19:48
tu crezi ca dak nu am mai intrat pe aici pe pagina asta inseamana ca sun ciuperca dupa ploaie ca tine asa.da tu raspunsuri dak esti asa expert la categoria musca!!!f o r t o f o r t o
yo zic sa te uiti mai bine de cand am yo user pe aici pe pagina si dupa aia sa vi cu sugestii in necunostinta de cauza
tu crezi ca dak nu am mai intrat pe aici pe pagina asta inseamana ca sun ciuperca dupa ploaie ca tine asa.da tu raspunsuri dak esti asa expert la categoria musca!!!f o r t o f o r t o
În primul rând nu ştii să scrii româneşte. În al doilea rând, nu ştiu ce ai vrut să spui mai sus cu mierea dar e greşit. Mierea nu e alimentul minune nici pentru culturişti şi nici pentru Usain Bolt sau Asafa Powell.
firredbool
18-09-2008, 20:22
da , cum am mai spus ma refeream strict la aportul de energie oferit de mierea de albine, si nici decum la alte suplimente:))
Cristian Neagu
18-09-2008, 20:56
Dar la faptul ca raspunsul insulinic este maricel si te poti ingrasa daca nu esti ectomorf te-ai gindit?
firredbool
18-09-2008, 21:06
da ,parca te pune cineva sa te umfli cu miere !!!:)
Cristian Neagu
18-09-2008, 21:45
Tocmai ai scris tu ca e mai buna decit orice supliment!
firredbool
18-09-2008, 21:51
unde???????
dak mananci miere nici nu iti mai treabuie suplimentul pe care te ai chinuit sa il descri. mierea pe langa energia care ti-o da mai are si multe alte roluri de reglare a glandelor si altele....pa
Aici ai zis.
[...] pe care te ai chinuit sa il descri.
anator p70 - l-a asta s-a referit.;)
firredbool
19-09-2008, 18:45
nu am zis ca e mai buna ca oricare supliment
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.