View Full Version : Entorsa
buna... de cateva saptamani am facut entorsa la incheietura stanga. Lunia trecuta mi-am pus mana in gips iar azi s-a implinit o sapt si l-am scos. acum intrebarea este urmatoarea : cat timp sa stau sa fac pauza, tinand cont ca si inainte sa imi pun mana in gips am facut pauza o sapt dar am vazut ca durerea persitsa si atunci am fost la medic.
Alexutzu_lover
15-09-2008, 20:09
mai ast vre`o 2-3 sapt... nush, io cel putn cand am avut entorsa la cot am stat o luna... poate ca la incheietura o fi altfel.. nush :D bft si sa te faci bn f o r t o
3 sapt cred ca e prea mult avand in vedere ca a mai stat 2 inainte cred ca e suficient daca stai doua dar daca te doare la efort prelungesti pauza
buna... va scriu din nou :( cu regrete. tocmai am o luna de knd nu am mai fost al sala din cauza entorsei. S-au implinit 2 sapt de knd mi-am scos mana din gips si knd fac cel mai mic efort ma doare... chiar nu stiu ce sa mai fac. Am si ungunet si imi fac masaj in fiecare seara cu apa clada si sare dar degeaba...:(
a mai avut cineva o astfel de problema ?
si eu am avut probleme la incheietura...de la scandenberg....m-a tinut durerea mult timp...pana am inceput sa tin incheietura in apa calda...si cu 2 pumni de sare in ea...incearca...si mai vorbim
Alessandro
28-09-2008, 22:27
buna... va scriu din nou :( cu regrete. tocmai am o luna de knd nu am mai fost al sala din cauza entorsei. S-au implinit 2 sapt de knd mi-am scos mana din gips si knd fac cel mai mic efort ma doare... chiar nu stiu ce sa mai fac. Am si ungunet si imi fac masaj in fiecare seara cu apa clada si sare dar degeaba...:(
sa te duci la dr. eu cand m-am dus cu spatele acolo la fizioterapie....era doctoru...ortoped...si facea niste ex si cu astia care au avut mana in ghips. era o femeie care trebuia sa stea cu mana in ghips 3 sapt...nu stiu din ce motiv a stat 6 sapt...cand a scos-o nu mai putea sa o indoaie...si avea dureri mari...ca se vaita pe acolo...si dupa cateva sedinte...s-au vazut progrese mari :)
mie mi-au trebuit 6 luni ca sa pot folosi mana la fel ca inainte dupa ce mi-am scos gipsul...ce-i drept, era fractura, dar o entorsa care a necesitat gips nu e chiar de neglijat. fa cum a zis alessandro.
pai eu pot sa indoi mana numai ca daca fac un pic de efort chiar si unul mic ca de ex sa imi ridic ghiozdanul ma inteapa rau... sapt asta o sa merg iar la doctor sa vada unpic pt ca imi si pocnesc oasele acolo ceea ce nu mi s-a mai intamplat niciodata....
fa niste ex de recuperare poate o sa iti revi dar nu se stie cat de rapid,poate tu te refaci umpic mai greu ca altii
crede-ma ca in fiecare zi fac si exercitii si masaj cu apa clada, cam de 2 -3 ori pe zi... si tot asa e durerea
atunci numai cu timpu iti va trece deci va mai dura putin
tomytzza
03-10-2008, 19:59
nu trebuia sa scoti mana doar dupa 1 saptamana , aceeasi problema am avut-o si eu am tinut mana 2 sapta si inca 1 cu fasa elastica ....asta e sa te faci bn
mana treb sa stea imobilizata pana la 3 sapt, dupa care reincepeai usor recuperarea...
tomytza mie asa mi-a zis ortopedu sa o tin 1 sapt ca e de ajuns.... apai ce sa mai fac... :|
iata ca acum am fost si la medic care mi-a recomandat niste medicamente(Flamexin)care se iau 2 pastile pe zi si un gel(Diclac gel)aplicat local...
sper k dupa vreo cateva luni imi va trece durerea pt ca si daca ridic cam 3-4 kg ma inteapa...iar oasele imi pocnesc..ceva de groaza :(
oare ma voi mai putea duce la sala in iarna asta, ca pe unii i-au tinut si 6 luni o entorsa
buna... :( poate ca deja devin ridicol dar am ajuns sa fie nerabdator din cauza problemei mele la incheietura mainii...
As vrea sa imi raspunda Lukian care am inteles ca este stundent.Deci ... in luna august am facut o entorsa la mana stanga la incheietura.De atunci am incetat sa ma mai antrenez iar medicul ortoped mi-a pus mana in gips pe timp de o saptamana.Acum urmez un tratament cu pastile (Flamexin) dar durerea nu inceteaza sa dispara chiar si la efort mic(ma inteapa de exemplu cand imping ceva.. oricum efort mare nu mai fac pt k asa mi-a zis medicul). Asadar sunt la a doua luna de knd nu m-am mai dus la sala si vad ca nu-mi imi trece nici acum.O alta problema ar fi urmatoarea : oasele de la acea incheietura imi pocnesc foarte tare ,se si aud knd imi rotesc mana, oare ar fi bine sa iau niste calciu pt asta? Si in conditiile astea... cat o sa mai trebuiasca sa stau fara sa ma antrenez ?? :( ca deja de 2 luni si ceva nu mai fac efort cu mana(chiar numai lucruri usoare,esentiale)...
revin si cu o poza in care va puteti uita ca osul alcela parca e unpic scos in afara(durerea persista acolo si tot acolo pocneste si osul ).Si la cealalta mana se vede dar nu e chiar asa scos in afara.Oare va trebui sa o pun iar in gips ?
http://www.imagehost.ro/pict/1111072248f05eba9eb7f.jpg
Alexutzu_lover
11-10-2008, 13:20
pai mergi la doctor si vezi ce zice... daca zici ca te tot doare :(... eu folosesc la sala benzi dinalea elastice pt incheeturi ca sa nu am prbl.. poate pe viitor cand iti revii poti si u sa incerci...
am fost fra acum 1 saptamana si o zis ca imi va trece... mi-a dat si medicamentele alea si un ungunet...
morenciu
11-10-2008, 15:12
2 sapt atat trebuie sa faci pauza;) mai ales dak ai mai facut pana acuma;)! eu zic ca 2 sapt;)
mai eu pauza fac de la sfarsitul lui August.De atunci nu am mai fost la sala decat pt a face abdomene ca la alea nu lucrez cu mana deloc.
deci tot sper in fiecare zi ca imi va trece, da vad ca nu ma lasa durerea...:(
revin si cu o poza in care va puteti uita ca osul alcela parca e unpic scos in afara(durerea persista acolo si tot acolo pocneste si osul ).Si la cealalta mana se vede dar nu e chiar asa scos in afara.Oare va trebui sa o pun iar in gips ?
http://www.imagehost.ro/pict/1111072248f05eba9eb7f.jpg
este f umflata mana.. du-te la alt doctor, unul reumatolog de preferinta
Cezz mie nu mi se pare sa fie umflata. doar osul acela e putin scos in afara. Daca imi fac poza la ambele incheieturi o sa vezi diferenta. Nu e umflata deloc...
E scos prea inafara osul ala, arata rau...Du-te la alt doctor.
Cezz mie nu mi se pare sa fie umflata. doar osul acela e putin scos in afara. Daca imi fac poza la ambele incheieturi o sa vezi diferenta. Nu e umflata deloc...
acum tinem teoria chibritului? ai cerut pareri , ti-am zis parerea mea..
tomytzza
17-10-2008, 22:51
poate ai si o mica fractura ..dar mai se datoreaza si de la ghips a fost prea putin timp .....dar daca e frctura si osul e sudat stramb ..mana o sa trebiasca rupta din nou ..si pusa iar in ghips.....acelas lucru la patit un prieten .....dar la tn poate nu este asa .......
baoerji9527
07-12-2008, 14:36
How to buy UGG sheepskin boots?Everyone who wear the UGG sheepskin boots will get many benefits. UGG boots are made to be worn barefoot as they will form to your feet and provide natural arch support. When buying a pair of sheepskin boots or ugg boots (premier brand in luxury and comfort footwear), there are many things to look for:First of all, you must make sure your sheepskin boots are actually made out of 100% authentic sheep skin. Some manufacturers use cheap substitutes such as gluing synthetic wool on to cow hide. These imitation sheepskin boots come at a cheaper price tag, but unfortunately the less expensive alternatives may cause skin irritations, encourage bacteria growth, wear down, tear quickly and noticeably less comfortable. http://www.shoppingugg.com When buying sheepskin boots, make sure they are manufactured from quality Australian Merino wool. Australian Merino sheepskin boots are considered the best material for making sheepskin boots and it also ensures that you will be able to use them for many years. Authentic wool also allows your feet to breathe and help reduce feet sweating. Merino sheep skin is by and large thicker and much more durable than other kinds of sheep skin, which helps your boots keep their shape as well as resist wear and tear. By purchasing sheepskin boots made from merino wool and sheep skin, you will be guaranteed that not only will they be the most comfortable pair of sheepskin boots you'll ever own, but they will also last for a long time to come. I have included some links if you would like to learn more about sheepskin boots or youwant to know where can buy some UGG Boots - Australia markets the premier brand in luxury and comfort. Their many products fit into your every day life offering you products that are fashionable, comfortable, and attainable.Ugg Boots have been made and worn in Australia/China for over 50 years and "Ugg" is not associated with any brand or style of sheepskin boot. So if your looking for real australian made ugg boots look no further than Shopping Ugg See our full range of Cardy UGG Boots (http://www.shoppingugg.com/cardi-ugg-boots), Classic Short UGG Boots (http://www.shoppingugg.com/classic-short-ugg-boots), Classic Tall UGG Boots (http://www.shoppingugg.com/classic-tall-ugg-boots), Metallic UGG Boots (http://www.shoppingugg.com/metallic-ugg-boots), Sundance UGG Boots and now even new Mini UGG Boots (http://www.shoppingugg.com/mini-ugg-boots)then you can find all the love from australia right here.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.