View Full Version : superserii
eu fac luni: piept + brate, miercuri: picioare, vineri: spate + umeri...as fi tentat sa incep sa fac superserii la brate, doar ca sunt putin nedumerit: avand piept luni, pe care il fac primul, ar merge superseriile la brate ? si inca ceva, avand in vedere ca la triceps nu prea se recomanda impins cu bara deoarece actioneaza cand se fac exercitiile pentru piept, nu prea stiu ce combinatie sa fac pentru triceps ca fiind superset, la biceps m-am gandit: flexii bara dreapta + flexii gantere ( vreo 4 serii ) , iar ca greutate, banuiesc ca trebuie redusa fata de cea maximala, sa zicem pe la vreo 60-70 % ? ms anticipat
Alex Popescu
18-10-2008, 08:00
pai superseriile la brate inseamana biceps-triceps nu biceps-biceps sau triceps-triceps.
ce faci u pt biceps acolo se numeste serii gigant din cate stiu eu ca inlantuirea a doua ex pt aceasi grupa asa se numeste
Alex Popescu
18-10-2008, 10:46
ce faci u pt biceps acolo se numeste serii gigant din cate stiu eu ca inlantuirea a doua ex pt aceasi grupa asa se numeste
de fapt sunt serii compuse (a enuntat doar 2 exercitii), precursoarele seriilor gigant. dar inca nu sunt sigur de ce a vrut sa spuna asa ca astept sa explice mai detaliat la ce se refera.
da imi cer scuze...era prea dimineata cand am postat si eram cam adormit...vroiam sa stiu daca pot face superserii la brate, dupa exercitiile de la piept...si as mai vrea sa aflu cam cu cat % ar trebui sa reduc din greutate sau sa fac cu greutatea maximala fiecare exercitiu pentru superserii...
am gasit pe internet urmatorul program pentru superserii pentru brate: flexii bara dreapta - extensii bara Z , flexii gantere - extensii helcometru, flexii HAMMER - flotari paralele , 3-4 serii la fiecare categorie...ce spuneti ? ar merge ?
3 serii de fiecare e deajuns si eu fac superserii
1.flexii cu bara dreapta(biceps) + extensii la helcometru(triceps)
2.flexii banca scott(biceps) + impins de la piept cu priza scurta(Triceps)
3.flexii alternate cu gantere din sezand(biceps)+extensii cu bara Z (Triceps)
Incercati sa puneti exercitiile de impins: impins cu priza ingusta, flotari in maini la paralele mai la inceput si extensiile la helcometru mai pe la sfarsit.
aha bun...dar as mai avea o nedumerire, referitoare la greutate...sa dau un exemplu, la biceps: flexii bara dreapta, fac maxim cu 50 Kg in jur de 5 repetari, asta inseamna ca la superserii sa fac cu 40 kg ca sa fac in jur de 10-12 repetari ?
Alex Popescu
18-10-2008, 16:46
aha bun...dar as mai avea o nedumerire, referitoare la greutate...sa dau un exemplu, la biceps: flexii bara dreapta, fac maxim cu 50 Kg in jur de 5 repetari, asta inseamna ca la superserii sa fac cu 40 kg ca sa fac in jur de 10-12 repetari ?
nu. faci cu cat faceai de obicei. dar de la un superset la altul e posibil ca greutatile sa scada dramatic datorita faptului ca muschii se refac mai greu energetic.
da...este si normal...bun, deci daca am inteles bine, la prima categorie, sa fac cu greutatea maximala, iar la restul cu cat imi va permite sa fac ? si cam cate reperari este indicat sa fac la fiecare exercitiu ? ( scuze daca va plictisesc cu intrebarile mele, dar vreau sa fac totul corect )
Alex Popescu
18-10-2008, 20:31
greutate maximala = 1 x RM (repetare maximala) asa ceva nu se face in culturism, tine de haltere sau powerlifting. se fac minim 3, 4 reperari dar la nivelul tau cred ca 6-8 ar fi mai indicate.
m-am lamurit :D ms frumos
UzziRaider90
19-10-2008, 14:18
greutate maximala = 1 x RM (repetare maximala) asa ceva nu se face in culturism, tine de haltere sau powerlifting. se fac minim 3, 4 reperari dar la nivelul tau cred ca 6-8 ar fi mai indicate.
Sa inteleg si eu de aici ca pentru nivelul nostru, mai de incepatori, repetarile sub 6 nu sunt asa de productive? E bine sa avem un minim de 6? Totusi, in articolul scris de domnul prof. Cristian Neagu despre ANTRENAMENTUL PIRAMIDAL, postat de Trilogy, se da acolo ca grupa de referinta pieptul la care la exercitiul impins din culcat se executa prima serie cu 8 repetari ajungandu-se la cea de-a patra serie la doar 2 rep... Sa inteleg ca a fost asa doar un exemplu oarecare pentru a intelege cum functioneaza metoda piramidala?
sau poate se referea sa se ajunga la 2 repetari la o grupa mare...oricum sa asteptam un raspuns si la intrebarea asta
Alex Popescu
31-10-2008, 16:03
mai aveti oleaca de asteptat.
anabolizant
01-11-2008, 11:00
Chestiile astea nu se fac asa de oricine. Am citit un articol pe net in care un culturist profesionist ( era american, dar nu ii tin minte numele ) spunea ca repetarile fortate trebuie folosite abia dupa minim un an de culturism. Iar eu vad si tipi care intra prima data in sala facand flexii pentru bicepsi cu balans si impins cu haltera ajutati de un partener.
Alex Popescu
01-11-2008, 12:02
Chestiile astea nu se fac asa de oricine. Am citit un articol pe net in care un culturist profesionist ( era american, dar nu ii tin minte numele ) spunea ca repetarile fortate trebuie folosite abia dupa minim un an de culturism. Iar eu vad si tipi care intra prima data in sala facand flexii pentru bicepsi cu balans si impins cu haltera ajutati de un partener.
mda. si dc le spui ca nu e bine isi spun ca ai ceva cu ei si nu vrei sa se faca si ei ca "aia din reviste".c a p z i
Daca "te bagi" peste ei, spun ca te "dai mare", am patit, de atunci...
nici unul din cei care au scris in topicul asta nu sunt persoane care sa comenteze cu chestiile enumerate de voi, exemplu:" te dai mare ", " isi spun ca ai ceva cu ei si nu vrei sa se faca si ei ca aia din reviste ", etc...nu am nimic cu nimeni dar as vrea sa zic sa faceti diferenta dintre acei useri despre care vorbeati si acestia care au scris in topicul asta....sanatate
BogdanMM
01-11-2008, 17:32
antrenamentul se corecteaza .. dar cand le spui ``baga mancare``.... ei cred ca e vorba de 3 sandwichiuri, o ciorba la pranz, si eventual seara mai baga 1 litru de lapte .. si bineinteles nelipsita CREATINA .. ca aia ii face mari :))).. eu acum vorbeam in general ..
UzziRaider90
01-11-2008, 19:33
nici unul din cei care au scris in topicul asta nu sunt persoane care sa comenteze cu chestiile enumerate de voi, exemplu:" te dai mare ", " isi spun ca ai ceva cu ei si nu vrei sa se faca si ei ca aia din reviste ", etc...nu am nimic cu nimeni dar as vrea sa zic sa faceti diferenta dintre acei useri despre care vorbeati si acestia care au scris in topicul asta....sanatate
Nici eu, daca asta s-a crezut.Pur si simplu vreau sa ma asigur pt ca am multe de invatat si daca aud pareri contradictorii din partea unor cunoscatori la o intrebare de-a mea, e firesc sa mai intreb o data pana ma lamuresc pt ca tin mult la treaba asta si incerc sa fac totul cat mai corect.De-asta am pus intrebarea aia cu repetarile in postul meu anterior.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.