PDA

View Full Version : Dieta-herb@life

pdragos
22-10-2008, 22:07
Salutare,
Situatia mea fundamentala este urmatoarea:
1,83m;~88kg;25% grasime corporala,16 ani;
Doresc sa ajung la 11% grasime corporala; de 3 luni merg la sala in mod constant si fac 'HIIT',insa,alimentatia dezechilibrata nu-mi permite sa-mi ating telul.
Am incercat sa-mi creez diverse diete(care de care mai ciudate) insa rezultatele au incetat sa apara intrucat cunostintele mele in domeniu sunt sarace.
Am apelat la un 'consultant herb@life' ce mi-a propus urmatorul program de slabire+crestere in masa musculara: micul dejun: un 'shake' de proteine
pranz:2 bucati de carne de pui,salata
inainte de antrenament: un supliment pentru arderea grasimilor si unul pt crestere in masa
cina:sendvisuri,fructe
Nu va pot spune cu exactitate ce supliment din urmatoarele va fi folosit pt micul dejun/antrenament,dar vi le pot enumera:Formula 1- Chocolate,Formula 1 Tropical Fruit,Personalized Protein Powder,Herbal Concetrate ,Herbal Aloe Concentrate.

Ce parere aveti despre aceasta dieta?Eu sunt oarecum sceptic,avand in vedere ca sunt in crestere si nu ar trebui sa fiu privat de unele alimente.

erik
22-10-2008, 22:33
Eu nu as zice ca asta e o dieta. Parerea mea - uita de ea. Sunt sigur ca o sa primesti un sfat mai competent aici.

Lukian
23-10-2008, 00:19
Herbal Life e multa vorbarie si efecte bazate pe infometare sau alti factori, mai putin pe proprietatiile suplimentelor mult laudate. Mai vb maine.

Cristian Neagu
23-10-2008, 06:18
Personal nu am incredere in produsele Herba Life, in atita ani am vazut destule.

Alex Popescu
23-10-2008, 07:41
Dragos, aceasta dieta nu este in nici un caz de crestere a masei musculare si nicidecum de slabire. iar consultantul care ti-a dat dieta este posibil sa fi fost mecanic auto inainte de a fi consultant in nutritie.

pentru ambele obiective ar fi indicata cresterea (de preferat dublarea) numarului de mese, apoi scoase fructele de la masa de seara si puse dimineata si intre mesele de peste zi (de preferat dimineata). shake-ul de proteine este mai indicat dupa antrenament si la ultima masa de seara (mai ales dc este bogat in cazeina). apoi...repartizarea meselor bogate in glucide in prima parte a zilei (dimineata) si imediat dupa antrenament (dar aici cu masurarea stricta a cantitatilor) si folosirea unor carbohidrati cu indice glicemic mic. sursele de proteina cele mai bune pe care le poti folosi cu succes pentru a-ti indeplini ambele scopuri (slabire si muschi) sunt carnea slaba de vaca, pieptul de pui, albusul de ou si branza dietetica (asta mai ales la ultima masa din zi). legumele bogate in fibre vegetale si zarzavaturile ocupa iar un loc foarte important. aici le poti alege pe cele cu indice glicemic mic si foarte bogate in vitamine si minerale (salata, spanac, varza, s.a.m.d.). o sursa bogata in grasimi polinesaturate sunt semintele (in, canepa, floarea soarelui, dovleac), uleiurile de seminte si peste (raportul ideal omega6/ omega3 de 3/1 il gasesti in uleiul de seminte de canepa) si bineinteles...pestele.

referitor la suplimente...firma Herbal Life imi este cunoscuta doar din pliante sau ptr ca le-am vazut produsele in raft. dar despre ei....nu am auzit sa dea rezultate in afara de autoreclama pe care si-o fac. te putem ajuta si aici cu un sfat in functie de bugetul pe care vrei sa il aloci.

cata91muscle
23-10-2008, 14:53
dragos, iti pot spune eu ce-s produsele de la Herbal Life pt k le-am si incercat acum cativa ani din probleme de greutate
1. toti reprezentantii Herbal Life fac reclama produselor pt a castiga si ei un ban
2.sunt risipa de bani
3.am avut probleme cu stomacul de la acele produse si adesea imi venea rau de la pastilele acelea
4.nu am slabit nici un gram desi am tinut ce dieta ziceau ei:)
apuca-te de sport(antrenament cu greutati + alergat sau bicicleta), consuma alimentele specificate de Alex mai sus structurate pe mai multe mese(6 de preferinta), cand esti la o masa si incepi sa te simti plin, opreste-te si da-i organismului posibilitatea sa digereze
vei avea rezultate garantate daca faci totul ca la carte;)

Cristian Neagu
23-10-2008, 15:14
Ma bucur ca nu-s singurul care stie de teapa HL.

pdragos
23-10-2008, 16:49
Prin urmare,temerile mele legate de herb@life s-au 'adeverit' c o o l 2

Bugetul alocat alimentelor/suplimentelor e de aprox. 600ron/luna.

Cred ca voi cumpara in curand un cantar pt. alimente,sau, pot incerca a
'estima' cantitatea de mancare necesara :D

La scoala prefer sa nu mananc.(si nu,nu mi-e teama ca mancarea poate fi furata h a h a )

=>7.00 mic dejun: fructe(mandarine?)+ 1 felie -paine neagra + 1 iaurt
15.00 pranz:piept de pui+legume
20.00 cina:lapte?

La sala termin aprox. pe la ora 8,deci cina e si masa 'de dupa' w h a t

Am luat intr-o vreme un termogenic:'thermo drine',insa aveam palpitatii,diaree si dureri pancreaticeb u l b

Alex Popescu
23-10-2008, 18:46
tocmai ti-am explicat mai sus cum ar trebui sa arate mesele (in principiu). cantitatea de glucide ce trebuie ingerata dupa antrenament o poti masura mai usor daca folosesti un supliment adecvat. vei gasi o masura in interiorul cutiei precum si cantitatea de substanta care este continuta de respectiva masura. pauzele mari dintre mese nu te vor ajuta sa slabesti si nici sa construiesti musculatura. intri in catabolism, muschii se vor arde primii iar organismul va fi fortat sa depuna grasime pentru a-si conserva energia. mai citeste odata primul meu post referitor la problema/obiectivul tau. succes!

pdragos
23-10-2008, 21:07
Incep sa inteleg(cred)...asta suna mai bine?

7.00 mic dejun: galbenus+cereale brute+mandarine
11.00 gustare:seminte de dovleac
15.00 pranz: piept de pui+salata+paine de secara
19.00 dupa antrenament pot face un shake de banane+lapte,ar ajuta?
21.00 cina:branza dietetica+paine de secara

Fara suplimente pot avea rezultate bune?Tind sa cred ca ar fi mai sanatos pentru mine fara ele.

cata91muscle
23-10-2008, 21:34
prea putine mese!!!
o sa pierzi masa si nici nu vei accelera metabolismul
uite aici un exemplu de dieta http://www.topculturism.ro/dr.redis/showthread.php?t=12375
cam asa 5-6 mese trebuie sa fie, dar mici si bogate in proteine si grasimi
de ce introduci galbenusul in alimentatie la slabire? albusul este cel bun, galbenusul are colesterol

Alex Popescu
23-10-2008, 21:46
Incep sa inteleg(cred)...asta suna mai bine?

7.00 mic dejun: galbenus+cereale brute+mandarine
11.00 gustare:seminte de dovleac
15.00 pranz: piept de pui+salata+paine de secara
19.00 dupa antrenament pot face un shake de banane+lapte,ar ajuta?
21.00 cina:branza dietetica+paine de secara

Fara suplimente pot avea rezultate bune?Tind sa cred ca ar fi mai sanatos pentru mine fara ele.

suplimentele nu dauneaza. nu vad de ce ar face o exceptie pentru tine. la micul dejun...nu stiu ce e cu galbenushul ala. iar cerealele brute...ce inseamna pentru tine? poti folosi oua fierte moi si paine integrala ori orez brun. la 5 oua pastrezi un singur galbenush, maxim doua. niste fructe ar fi indicate de asemenea. la ora 11 poti lua o gustare alcatuita din branza dietetica amestecata cu ceva seminte de in si 3-4 linguri de fulgi de ovaz (nu alte bazaconii gen musli). pranzul este ok asa cum ai trecut tu. dupa antrenament ar fi indicat un shake carbo-proteic apoi masa de la ora 21 asa cum ai trecut-o tu. am incercat sa modific cat mai putin exemplul tau ca sa-ti vina mai usor.

bananele + lapte nu concorda cu scopul tau.

pdragos
24-10-2008, 15:57
Imi poti recomanda un shake proteic si un supliment pentru slabit,termogenic sau ceva asemanator?

cata91muscle
24-10-2008, 19:46
ideal protein, prot whey in functie de buzunar
mie mi-a mers foarte bine cu unidyne la slabit

Alex Popescu
24-10-2008, 19:56
Imi poti recomanda un shake proteic si un supliment pentru slabit,termogenic sau ceva asemanator?

termogenic in nici un caz la varsta ta.

o poteina extraordinar de buna gasesti in pachetul pak de la redis nutritie. iti iei si zer (cu absorbtie rapida - dupa antrenament) si caseina (cu absorbtie lenta - seara la culcare si chiar peste zi dc iti permiti). preturile sunt extraordinar de bune si calitatea foarte buna. ai si maltodextrina acolo, un carbohidrat complex care concorda cu scopurile tale.

cata91muscle
24-10-2008, 20:01
[QUOTE=Alex Popescu]termogenic in nici un caz la varsta ta....

Alex imi explici de ce nu e bine sa iei termogenic la 16 ani?
eu tot la 16 ani am folosit dar nu am avut probleme de sanatate, tipul care se ocupa cu sala spunea k sa iau maxim 2 pastile de unidyne pe zi...

Lukian
24-10-2008, 20:07
La 16 ar trebui sa ai metabolismul ridicat si daca e incetinit il poti grabi prin alte metode naturale.

Alex Popescu
24-10-2008, 20:14
[QUOTE=Alex Popescu]termogenic in nici un caz la varsta ta....

Alex imi explici de ce nu e bine sa iei termogenic la 16 ani?
eu tot la 16 ani am folosit dar nu am avut probleme de sanatate, tipul care se ocupa cu sala spunea k sa iau maxim 2 pastile de unidyne pe zi...

in general nu recomand termogenice (chiar daca eu folosesc) datorita efectelor secundare pe care le au. peste asta, la 16 ani organismul nu este maturizat si eventualele dezechilibre nu cred ca sunt de bun augur. in schimb alimentele termogenice si un complex vitamino-mineral sunt mult mai indicate in opinia mea. in fond ele fac treaba, termogenicul doar suplimenteaza.

pdragos
24-10-2008, 20:33
Cred ca imi voi cumpara o galeata de Protwhey-R;o portie pe zi, dupa antrenament imi este de ajuns?

Banuiesc ca in zilele de pauza nu e nevoie sa beau acest shake?

Alex Popescu
24-10-2008, 20:46
Cred ca imi voi cumpara o galeata de Protwhey-R;o portie pe zi, dupa antrenament imi este de ajuns?

Banuiesc ca in zilele de pauza nu e nevoie sa beau acest shake?

trebuiesc macar 30g de proteina la o masa...inclusiv dupa antrenament. dar daca nu iti permiti financiar...asta este. am trecut si eu prin asta.

poti folosi si in zilele de pauza zerul, cu precadere la prima ora (prima masa). zerul este o solutie si atunci cand ai sarit sau amanat o masa si vrei sa readuci cat mai rapid organismul la starea anabolica.

pdragos
24-10-2008, 21:12
Priceput:)

Va multumesc nespus de mult pentru ca: mi-ati luminat mintea- m-ati ferit de pericolul "dietelor" herb@life - si m-ati ajutat sa mai inteleg cate ceva despre nutritie c o o l 2

Sanatate!