PDA

View Full Version : Sauna

maryo_fun
24-10-2008, 03:45
salut tuturor sunt un pasionat al acestui sport,il practic de placere si nu pt performante.sa intru in subiect totusi... dupa o pauza de 1 an de zile (motive personale) am decis sa reincep antrenamentele. In acest an am luat cam 9kg in plus pe care trebuie sa le dau jos. Sunt fost jucator de fotbal asa ca exercitiile de cardio ar trebui sa fie foarte lungi pt rezultate(timp pe care nu prea il am). Am hotarat sa incerc in schimb o alta modalitate si anume : sauna.
Fac sauna dupa antrenamente ( toate cele 3 serii de sauna-racire).
Intrebarea ar fi : E un lucru rau faptul ca fac sauna de 5-6 ori pe saptamana si mai ales ca acestea vin dupa antrenamente?
Bune ar fi si niste sfaturi prin care as putea da jos kg in plus.

Multumesc anticipat :)

BogdanMM
24-10-2008, 12:35
sauna e ff buna pt detoxifierea organismului, relaxare, destresare,etc .. dar sa nu astepti sa slabesti de la ea ..... pt slabit reduci carbohidratii .. adaugi un fat burner, si antrenamente de forta+cardio .....

aparausanu
24-10-2008, 17:32
e buna si pt sistemul cardio-vascular atata timp cat nu ai probleme cu ceasul.

maryo_fun
24-10-2008, 17:38
sa inteleg ca e inutil sa fac atatea sedinte si sa ma astept la rezultate in aceasta privita ?

erik
24-10-2008, 18:49
Da, e in mare masura inutil.

BogdanMM
24-10-2008, 19:09
..... transpiratia e un efect al efortului, prin care coprul isi tine sub control propria temperatura, omul nu slabeste pt ca transpira.. ci pt ca face miscare, depune efort si ii ofera propriului corp mai putine calorii decat ar avea nevoie in mod normal pt a isi mentine o anumita greutate ...

Alex Popescu
24-10-2008, 21:02
salut tuturor sunt un pasionat al acestui sport,il practic de placere si nu pt performante.sa intru in subiect totusi... dupa o pauza de 1 an de zile (motive personale) am decis sa reincep antrenamentele. In acest an am luat cam 9kg in plus pe care trebuie sa le dau jos. Sunt fost jucator de fotbal asa ca exercitiile de cardio ar trebui sa fie foarte lungi pt rezultate(timp pe care nu prea il am). Am hotarat sa incerc in schimb o alta modalitate si anume : sauna.
Fac sauna dupa antrenamente ( toate cele 3 serii de sauna-racire).
Intrebarea ar fi : E un lucru rau faptul ca fac sauna de 5-6 ori pe saptamana si mai ales ca acestea vin dupa antrenamente?
Bune ar fi si niste sfaturi prin care as putea da jos kg in plus.

Multumesc anticipat :)

1.sauna este foarte buna pentru detoxifiere
2.sauna in sine nu te slabeste dar corelat cu antrenament si regim adecvat ajuta
3.la 5-6 saune saptamanal situate imediat dupa antrenament mie imi suna a litiaza renala si pierdere masiva de minerale. se poate ajunge la catabolism muscular si alte fenomene neplacute.

sau poate ma insel....

maryo_fun
25-10-2008, 00:02
Si eu stiam ca nu e asa de indicat sa se faca sauna dupa antrenamente, mai ales dupa cele foarte solicitante.
In concluzie e buna dar mai rar si nu dupa antrenament.

Multumesc foarte mult pt raspunsurile voastre.

Cristian Neagu
27-10-2008, 06:20
Fa 1-2 sedinte de sauna in we, dar nu sta mai mult de 15 min.