PDA

View Full Version : Piept

Ales
11-02-2004, 17:05
Pt un antrenament de piept, de 2 ori pe sapt, sau chiar o data, ce exercitii imi sugerati ...
inainte faceam
prima zi(luni):impins din culcat cu bara, si cu gantere
impins din declinat cu bara
a doua zi(vineri):impins din inclinat cu bara, si gantere
impins din declinat cu gantere

Nu am observat de ceva timp nici un progres la partea inferioara a pieptului,desi lucrez corect,si de ceva timp, in partea cea de sus este imens, dar cea de jos pauza... Puteti sa-mi spuneti ce exercitii chiar si antrenarea pieptului o data pe sapt, ar trebui sa fac, pt o dezvoltare corecta si armonioasaa acestuia...
m o t o r

Dr.S.Damian
13-02-2004, 12:30
Sunt mai multi factori de luat in seama: greutatea ta si alte dimensiuni, de cand te antrenezi, cu ce greutati lucrezi, cate serii si repetari, pauzele intre serii, modul de executie al exercitiilor, cum s-au dezvolatat alte grupe, si alte aspecte mai "indirecte" gen alimentatie, odihna...
Asa, programul pe care il spui tu este ok, si pentru unele persoane ar putea sa dea rezultate foarte bune. Poate pui si tu o poza, fiindca sunt curios sa vad... asta fiindca toata lumea se plange de partea superioara a pectoralilor, iar tu de cea inferioara.
Lucreaza tu impins plan cu greutati mari si sa vezi cum se mareste tot pectoralul. Lucreaza de asemenea fluturari laterale cu gantere pe plan drept.

Ales
13-02-2004, 15:18
Am 1.72 la 70 kg(vreau sa ajung la 68)... ma antrenez cam de 1 an si 3-4 luni... fac 4 serii pt fiecare exercitiu, cu un set incalzire pt fiecare... folosesc in general greutati destul de mari as putea spun, cel putin la gantere...
Prima serie fac 10-12 repetari, a doua 8, a treia 5-6, si a patra, de revenire, 8-10... Fac de obicei pauza de un minut, cateodata chiar mai putin...
Execut, zic eu destul de bine exercitiile, respir cum trebuie...
Mananc foarte bine as putea sa spun, o masa bogata in proteine, mult lapte, oua, multa carne, pastrama mai ales, fulgi, tot felul de alimente bogate in proteine... Din pacate nu dorm asa cum trebuie, adica vreo 8 ore, ci doar cam 6, prea misto Seinfeld...

m o t o r

Nu cred ca voi mai lucra piept de doua ori pe saptamana, ca sincer nu prea da rezultate... ma gandeam sa lucrez piept intr-o zi, asa ca un, set gigant... 3-4 exercitii pt el, sa-l rup complet...
Vreau sa imi schimb iar programul, sa fac in acelasi timp masa si forta... Daca in fiecare saptamana, fac lucruri diferite, ma refer la ordinea grupelor musculare, si combinarea anumitor grupe cu alta... e gresit ceea ce vreau sa incerc? adica ma refer, daca voi avansa in ritmul asta, ca programul care l-am avut nu dadea deloc rezultate...

:eek:

Din pacate poze " de culturism" nu prea am sincer, poate imi fac saptamana viitoare...:D

Dr.S.Damian
18-02-2004, 09:48
Eu zic sa nu iti zapacesti programul cu tot felul de schimbari. Stabileste-ti un program si tine-te de el macar 1-2 luni ca sa poti trage o concluzie in sensul "merge sau nu"...
Lucreaza pieptul odata pe saptamana cu 3 exercitii, cu greutate suficienta incat sa faci maxim 8 repetari.

Ales
26-02-2004, 19:26
numai 3 exercitii??? nu e cam putin?? nu e bine daca fac un set gigant de exemplu???
daca fac 4 tipuri de ex pt piept, sa inteleg ca e prea mult...m o t o r

Dr.S.Damian
26-02-2004, 20:26
Asta e parerea mea. Mai cere si alte opinii, in special unor sportivi cu experienta.