PDA

View Full Version : insomnie dupa antenament

aparausanu
27-10-2008, 09:51
uneori mi se intampla ca dupa antrenament-de cele mai multe ori ma antrenez seara- sa am niste insomnii groaznice. reusesc sa adorm abia dupa 3 dimineata desi sunt in pat de la ora 23- 23:30!?

Alessandro
27-10-2008, 10:21
esti prea agitat dupa antr. nu e bine sa te antr seara.

cezzz
27-10-2008, 10:46
la mine e invers, eu dupa un antr care se termina pe la 21 sunt terminat. abia astept sa ma bag in pat sa adorm...

Alessandro
27-10-2008, 10:50
bine, eu niciodata nu m-am antr asa de tarziu, dar auzisem ca nu e prea bine sa term antr seara, sa nu ai somnu agitat....

Alex Popescu
27-10-2008, 10:57
uneori mi se intampla ca dupa antrenament-de cele mai multe ori ma antrenez seara- sa am niste insomnii groaznice. reusesc sa adorm abia dupa 3 dimineata desi sunt in pat de la ora 23- 23:30!?

dormi ziua? la ce ora termini antrenamentul seara?

Halter
27-10-2008, 11:33
si eu ma antrenez seara in jur de ora 7-8 si nu am probleme parca dorm chiar mai bine ca sunt obosit

aparausanu
27-10-2008, 11:39
dormi ziua? la ce ora termini antrenamentul seara?
foarte rar se intampla sa dorm ziua. antrenamentele le fac sera cand sunt la servici de dimineata. termin antrenamentul un jurul orei 21.cand sunt schimbul 2 sau 3 ma antrenez dimineata insa fac tot posibilul sa ma antrenez mai mult seara pt a ma sincroniza cu partenerul de antrenament.

erik
27-10-2008, 12:46
Oare sa nu fie vorba de supraantrenament? Si eu am avut probleme cu somnul cu ceva vreme in urma, am ajuns la concluzia ca supraantrenamentul era de vina.

BogdanMM
27-10-2008, 13:55
iei ceva energizant puternic inainte de antrenament?

Alex Popescu
27-10-2008, 14:05
Oare sa nu fie vorba de supraantrenament? Si eu am avut probleme cu somnul cu ceva vreme in urma, am ajuns la concluzia ca supraantrenamentul era de vina.

da. este posibil. chiar foarte probabil. zgomotele din camera, lumina sau activitatile zilnice pot influenta de asemenea somnul. o stare de incordare la serviciu, grijile...

dupa antrenament frecventa batailor inimii este mai ridicata pentru cateva ore. asta poate cauza de asemenea insomnii.

PS: totusi imi amintesc ca intr-o vreme lucram 12 ore pe zi, ma antrenam seara intre 8:30 si 10:00 si nu aveam probleme cu somnul. in schimb consumam cantitati enorme de proteine, glutamina si animal pak (luam zilnic macar un plic).

aparausanu
27-10-2008, 17:33
am observat ca cei de la Universal au un produs numit melatonina, care spun ei, regleaza somnul. Mai are cineva informatii despre produsul asta ?

hieronymus
27-10-2008, 17:52
am observat ca cei de la Universal au un produs numit melatonina, care spun ei, regleaza somnul. Mai are cineva informatii despre produsul asta ?

E un hormon artificial. Multi recomanda bio-melatonina, care ar fi un extract natural. Avand in vedere ca reclama negativa e interzisa pe acest forum, nu merg mai departe.

aparausanu
27-10-2008, 17:56
E un hormon artificial. Multi recomanda bio-melatonina, care ar fi un extract natural. Avand in vedere ca reclama negativa e interzisa pe acest forum, nu merg mai departe.
'nteles.

Alex Popescu
27-10-2008, 18:01

in schimb merg eu mai departe si spun ca este mai bine sa ajutam sau sa creem conditii propice organismului pentru a fi intr-o stare de echilibru. aportul exogen de anumite substante poate rezolva o problema pentru moment dar nu inlatura cauza intotdeauna. iar daca acele substante ar trebui sa fie secretate de organism si practic in lipsa noi le inlocuim fara sa inlaturam cauza...
acum exista desigur si nuante dar cred ca m-am facut inteles.

PS: hieronymus, spune-mi te rog in privat ce ai vrut sa spui dar te-ai abtinut. poate fi o informatie buna.