View Full Version : grasime
Am si eu o intrebare va rog:
Cum fac transformarea din calorii arse in grame de grasime date jos( probabil ca nu e cea mai buna exprimare, dar intelegeti ce vreau sa zic...)
Dr.S.Damian
13-02-2004, 12:45
Am inteles ce vrei sa intrebi.
1 gram de grasime corporala valoreaza 7 kcal.
Poate o sa te intrebi de ce nu 9 kcal (ca la lipidele pure): tocmai fiindca tesutul adipos mai contine si apa si alte substante.
Deci 1 kg de grasime din corp inmagazineaza 7000 kcal.
http://www.topculturism.ro/consum.php
aici zice ca de exemplu la cele 65 de kg ale mele, pot sa ard maxim 13.5calori pe minut; asta inseamna ca pt a da jos 1 kg de grasime trebuie sa lucrez 8641 de ore?
ce am inteles eu gresit? ca in mod sigur ceva imi scapa...
JohnnyBravo
16-02-2004, 17:04
daniele esti pe-aproape :)
la 65 de kile daca te dai cu rolele timp de o ora conform tabelului consumi 810 calorii (13.5 x 60)
acu cicaca sa dai un kil de grasime jos tre sa consumi septe mii de calorii, adica vra sa zicaca daca te dai cu rolele in 8 ore juma (7000 : 810 = 8,64197531) izbavesti! :D
cam mult de lucru pt un kg de grasime nu vi se pare!:)
Dr.S.Damian
17-02-2004, 08:21
Ai calculat gresit. Uite aici regula de trei compusa:
1 min ........... 13,5 kcal.................. aprox 2 g grasime
x min..............y kcal.......................1000 g grasime
y = aprox 7000 kcal
x = aprox 8 ore din efortul propus de tine
Acum trebuie tinut cont ca este imposibil sa faci efort atat de intens 8 ore, si pe de alta parte, s-a constatat ca peste 60 de minute, efortul aerob nu mai are aceeasi eficienta in consumarea lipidelor ca substrat energetic.
Deci pentru acel kiligram de grasime trebuie sa ai un deficit de 7000 kcal, pe care poti sa il realizezi pe de o parte facand mai mult efort (atat la sala, cat si in viata cotidiana) si pe de alta parte, reducand din caloriile din alimentatie.
Te ingrozesti cand vezi ca o ora de alergare pe banda consuma tot atatea calorii cat ai baga in 3 minute printr-un hamburger cu cartofi prajiti si cu o cola...
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.