View Full Version : Sunt foarte slab :(
studio54.ro
29-10-2008, 20:40
Buna ziua. Am o mare problema care ma complexeaza dintodeauna, am 29 de ani, frecventeza sala de culturism de peste 5-6 ani, dar nu am avansat deloc, am aceeasi greutate de peste 10 ani si anume 65 kg la o inaltime de 1.90. Forta mai creste dar daca fac pauza mai mult de 3 sapt scad din nou de unde am plecat. Am incercat mai toate suplimentele posibuile.. e adevarat nu mananc mult, dar totusi ... sunt cersetori care manaca o paine pe zi care au o greutate normala si eu am zile in care mananc de 4 ori si...
Nu sufar de nici o boala si chiar sunt pasionat de bucatarie si gatit.
hieronymus
30-10-2008, 11:20
nu stiu ce sa iti zic, am mai intalnit si eu cazuri de oameni care pur si simplu nu erau facuti pt acest sport. Cheltuiau 5 mil /luna cu suplimentele, se antrenau din greu, si tot la 60kg au ramas.
Sau esti si tu in ac categorie, sau e ceva gresit in antrenamentul si alimentatia ta. Eu zic sa aplelezi la serviciile unui expert, te duci la o sala unde stii ca e un meserias, il platesti bine, si te lasi pe mana lui. Daca te antrenezi dupa propria ureche, nu poti sa progresezi, pt ca stai prost cu fondul genetic.
Poti da cati bani vrei pe suplimente daca nu ai o alimentatie buna.
studio54.ro
30-10-2008, 15:52
La teorie sunt as, nu e asta problema, stiu cum sa ma antrenez, sunt de acord ca alimentatia e 50% din antrenament, dar nu pot sa mananc mult, pur si simplu nu intra ...
hieronymus
03-11-2008, 16:24
pai in cazul asta, eu cred ca iei suplimente prea multe si , ca si consecinta, nu mananci suficient. Cum spunea si Lukian, degeaba iei suplimente daca nu mananci sfuficient. Deci eu as reduce suplimentele, mi-as mai lua proteine si din alimentatie.
Exista si vitamine care dau pofta de mancare, gen Centrum. Poti sa incerci si asa.
Alex Popescu
03-11-2008, 16:42
La teorie sunt as, nu e asta problema, stiu cum sa ma antrenez, sunt de acord ca alimentatia e 50% din antrenament, dar nu pot sa mananc mult, pur si simplu nu intra ...
dar cum te alimentezi si ce suplimente folosesti?
Mese mici si dese, de 6-7 ori pe zi, un gainer seara inainte de culcare. Imposibil sa nu mearga, si eu am fost ca tine o vreme, pana am realizat ca alimentatia mea nu este potrivita.
Alessandro
03-11-2008, 17:21
mese mici si dese?? stiam ca daca mananci putin si des, vei accelera metabolismul.
mese mici si dese?? stiam ca daca mananci putin si des, vei accelera metabolismul.
Mesele dese intradevar stimuleaza metabolismul, dar nu vad care ar fi problema sa ai un metabolism ridicat chiar daca vrei sa depui masa. De fapt orice sportiv ar trebui sa tinda spre a avea un metabolism rapid pentru ca un metabolism lent favorizeaza depunerea de grasime si nu de masa musculara. Si atunci eu nu cred ca ar fi de preferat sa ai un metabolism mai lent si sa trebuiasca sa faci foarte mult cardio pt a arde grasimea. Depunerea de masa musculara este corelata cu sinteza proteinelor si reactiile anabolice din organism.
Cat despre cantitatea de mancare pe care o servesti la o masa asta tine de nevoile energetice ale fiecarei persoane.
@erik
De evitat gainerul seara inainte de culcare chiar daca esti ectomorf extrem pentru ca nu numai ca favorizeaza depunerea de grasime dar si scade nivelul testosteronului care de obicei este crescut in primele ore de somn. De preferat ar fi o proteina cu absorbtie lenta: caseinat, milk&egg amestecata cu apa pentru ca desi laptele contine proteina cu absorbtie lenta, el mai contine si lactoza, deci carbo, care este de evitat dupa cum ziceam mai sus. Gainerul este cel mai bine sa il iei dimineata pe stomacul gol si imediat dupa antrenament pentru a intra cat mai repede din stare de catabolism in anabolism. De asemenea gainerul se mai poate lua si intre mese pentru a suplini nevoile energetice ale organismului.
De ce zici ca gainerul scade nivelul de testosteron?
Scuze dar ma grabeam: nu despre testosteron era vorba ci despre HGH. Un nivel ridicat de insulina blocheaza secretia de HGH.
Deci cu alte cuvinte, ar trebui evitati carbohidratii cu indice glicemic mare doar seara, sau in general? Adica sa renuntam la o parte din carbohidrati in favoarea HGH-ului ?
Da. Inainte de antrenament sau seara la culcare sunt de evitat carbo cu indice glicemic mare. Inainte de antrenament cu 1,5 ore se ia o masa echilibrata in proteine si carbo cu indice glicemic mic sau mediu. Seara sunt de evitat carbo deoarece activitatea fizica este minima in timpul somnului si chiar si metabolismul bazal scade.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.