PDA

View Full Version : creatina,taurina si glutamina

leinad
11-02-2004, 19:40
am citit pe net un articol care zicea ca urmatoarele trei substante: creatina, taurina si glutamina, ajuta la voluminizare celulelor musculare, si astfel la marirea masei musculare;
nelamurirea mea este urmatoarea: daca creatina se gaseste in muschi in cantitati de pana la 5 grame/kg muschi( asa am inteles), iar celalt esubstante am inteles ca sunt necesare in cantitati de genul 5 g pe zi, cum pot aceste substante sa faca o diferenta semnificativa? ca am inteles ca dupa cam o luna de administrare deja se vad diferente, dar cum pot cantitati atat de mici ( caci din ce am citit acetsea se consuma,deci nu se aduna in fiecare zi inca 5 grame) sa faca o diferenta semnificativa? si cam catde mare ar fi aceasta diferenta?

Dr.S.Damian
15-02-2004, 12:58
Aceste substante au efecte multiple in organism, volumizarea celulei (un termen care nu imi place) fiind eventual apanajul creatinei.
Normal ca daca iei mai multe substante concomitent nu prea poti sa faci distinctia intre efectele lor particulare. Pentru asta ar trebui facute studii comparative prin metode standardizate, ca sa se poata trage o concluzie.
Ca un singur om sa faca diferenta, ar trebui sa aiba o viata relativ constanta si sa ia pe rand cate un supliment, apoi sa le ia impreuna si traga o concluzie la final. Cam complicat.