View Full Version : durere in zona lombara
Mai exact durerea este in zona ultimelor vertebre.In ultimul timp am simtit un usor discomfort mici dureri in aceasi zona dimineata dupa ce ma trezeam dar in rest nu prea; nu am dat prea mare atentie acestor dureri insa azi la sala aceasta durere s-a intensificat dupa ultima serie de indreptari mai exact o singura repetare.Forma executiei a fost corecta si purtam centura.
Daca ma puteti ajuta cu diagnostic apoximativ cam ce ar putea fi aceasta durere as fi foarte recunoscator.Momentan am sa fac o pauza cateva zile sa vad
cum evolueaza durerea.
Ma doare in special cand fac miscarea de ridicare din aplecat sau de pe scaun.
Multumesc.
Se poate sa fie febra musculara sau o inflamatie a muschiului lombar. Am patit acelasi lucru acum 1 sapt.
Iti recomand Diclofenac si o aspirina seara inainte de culcare + o pauza.
Se poate sa fie febra musculara sau o inflamatie a muschiului lombar. Am patit acelasi lucru acum 1 sapt.
Iti recomand Diclofenac si o aspirina seara inainte de culcare + o pauza.
ma dor vertebrele sau vertebra, nu muschiul ... sunt destul de nedumerit oricum ma duc la doctor dar in caz ca stie careva cam ce ar putea fi as fi mai linistit
Imi cer scuze, neatentia mea. In cazul asta nu stiu ce sa te sfatuiesc, un consult medical ar fi mai bun.
Alessandro
05-11-2008, 22:15
nu-i a buna deloc...pana nu te duci la dr , sa nu mai treci pe la sala....
si eu am avut ceva asemenator..tot pe la ultimele vertebre mai exact L5 cred..si am aflat k am scolioza si o vertebra mai coborata decat in mod normal.. Deci cel mai bun sfat ar fi sa te duci la doctor sa te interesezi amanuntit...bafta
hieronymus
06-11-2008, 11:44
Mai exact durerea este in zona ultimelor vertebre.In ultimul timp am simtit un usor discomfort mici dureri in aceasi zona dimineata dupa ce ma trezeam dar in rest nu prea; nu am dat prea mare atentie acestor dureri insa azi la sala aceasta durere s-a intensificat dupa ultima serie de indreptari mai exact o singura repetare.Forma executiei a fost corecta si purtam centura.
Daca ma puteti ajuta cu diagnostic apoximativ cam ce ar putea fi aceasta durere as fi foarte recunoscator.Momentan am sa fac o pauza cateva zile sa vad
cum evolueaza durerea.
Ma doare in special cand fac miscarea de ridicare din aplecat sau de pe scaun.
Multumesc.
Parerea mea e ca ai o criza de lumbago (mic), la unul din discurile zonei lombare (L4-L5 sau L5-S1). Discurile intervertebrale sunt formate din nucleul pulpos (continut moale, gelatinos) si inelul fibros (parte osoasa care inconjoara nucleul pulpos). Coloana are 32 vertebre, si discurile intervertebrale sunt asezate intre aceste vertebre, amortizand socurile.
Din cauza eforturilor repetate, s-a fisurat putin din inelul fibros, si o mica parte din nucleul pulpos s-a infiltrat prin aceasta fisura.
Pana se cicatrizeaza inelul fibros la loc, ITI RECOMAND REPAOS TOTAL. Nici vorba de sala, aplecari, munca fizica, etc.
Am lucrat cu sportivi care aveau discopatii lombare, si recunosc simptomele de lumbago f. usor. Nu cred ca e chestie musculara la tine, ca la problemele musculare ale spatelui nu te doare cand te ridici de pe scaun, sau cand te asezi pe scaun. Parerea mea e ca e lumbago.
Oricum, neaparat treci pe la medicul BFT (ex. d-ra Oprescu de la Insititutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie de pe str Sf Dumitru), sa iti dea si un program de recuperare fizica (daca intr-adevar este lumbago).
Pana atunci repaos si ketoprofen spray sau ungunet pe zona lombara.
Am exclus din start durerea musculara.Oricum sunt mai linistit durerea sa mai atenuat, am sa merg oricum la doctor si sper sa ma refac cat mai repede probabil ma va ajuta si varsta(17 ani).Prefer sa stau mai mult timp acum decat sa am probleme in viitor.
Multumesc inca odata.
hieronymus
07-11-2008, 11:49
Am exclus din start durerea musculara.Oricum sunt mai linistit durerea sa mai atenuat, am sa merg oricum la doctor si sper sa ma refac cat mai repede probabil ma va ajuta si varsta(17 ani).Prefer sa stau mai mult timp acum decat sa am probleme in viitor.
Multumesc inca odata.
Prima criza trece repede, dar tr sa fii atent toata viata, mai ales cand ridici ceva de jos, sa nu recidiveze. Deasemenea, chiar daca nu te mai doare, e bine sa faci fizioterapia si mai ales gimnastica medicala, sa nu recidiveze mai repede decat te astepti.
Am fost la doctor diagnosticul lumbago acut, 2 saptamani repaos relativ(evitarea eforturilor fizice medii si forte) cu tratament medicamentos daca nu trece fizioterapie.
In legatura cu antrenamentul in principiu pauza 2 saptamani cam asta mi-a fost recomandat.
hieronymus
10-11-2008, 11:03
Am fost la doctor diagnosticul lumbago acut, 2 saptamani repaos relativ(evitarea eforturilor fizice medii si forte) cu tratament medicamentos daca nu trece fizioterapie.
In legatura cu antrenamentul in principiu pauza 2 saptamani cam asta mi-a fost recomandat.
Totusi e putin 2 spat, eu as zice 4 sapt, sa fii sigur ca te refaci. Dupa 2 sapt, chiar daca nu te mai doare, e posibil sa nu se fi cicatrizat complet discul, asa ca va recidiva la primul antrenament.
Gimnastica medicala e obligatorie, asa ca insista la dr. sa iti dea 10 sedinte de gimnastica medicala.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.