View Full Version : Plan de alimentatie pt a lua in greutate
happy_matei
16-11-2008, 17:48
buna ziua
am 74-75 de kg, 1.91 inaltime, ectomorf
iau gain fast, daily formula si storm
gf de 2 ori pe zi in zile de antrenament, o data in zi libera, il iau cat sa ma tina o luna ( l-am introdus in tabel asa cat iau din el ), storm iau o data in fiecare zi, df la fel
luni, marti, joi, vineri sunt zile de antrenament
merg la munca seara, acolo nu pot manca decat sandwich, fast food, banane
http://www.bodybuilding.com/fun/issa64.htm
aici mi-am facut portiile de care am nevoie pt a lua in greutate 5 kg ( pana la 80 kg ), rezultatele sunt :
Protein Grams: 132 Grams Per Day.
Protein Calories: 528 Protein Calories Per Day.
Fat Grams: 53 Grams Per Day.
Fat Calories: 475 Protein Calories Per Day.
Carbohydrate Grams: 541 Grams Per Day.
Carbohydrate Calories: 2165 Carb Calories Per Day.
total de calorii la 3168
problema e ca imi ies prea multe calorii, am multa grasime din lapte, unt, mezel ( in sandwich ), o sa rontai alune sau niste masline cand am ocazia pt grasimea lor
mancarea gatita am gandit-o in felul urmator : orez/mazare/cartofi/paste + carne de pui
sandwich : 2 felii de paine alba normala + o felie de cascaval + mezel + unt /+ ceva leguma
am orarul f strans si in afara de weekend nu prea apuc sa mananc o mancare gatita acasa calda
Cristian Neagu
17-11-2008, 07:31
Nu inteleg ce nemultumire ai ca sunt calorii prea multe...
happy_matei
17-11-2008, 13:28
nu ma pricep, d-asta cer pareri
ma gandesc ce se intampla cu excesul ala
eu nu am mancat niciodata organizat, iar acum ( l-am inceput de azi ) vreau sa fac un efort
obiectiv: sa iau in greutate cu f putina grasime
eu pe langa 4 antrenamente mai fac si cardio ( fotbal, baschet, kickbox ) dar de 3-4 ori pe saptamana
vroiam sa stiu daca e oarecum bine ce o sa mananc
o sa adaug si cruditati cand apuc, cel putin o data pe zi
Cristian Neagu
17-11-2008, 14:13
Pai man este simplu...daca vezi ca pui adipos, reduci carbo, daca vezi ca nu pui nimic, cresti carbo.
definire
17-11-2008, 21:53
BAAAAAi vreau sa cresc in inaltime si mai lasati-ma cu geneticu ca am vazut o gramda cu parinti de 1.60 si ei au 1.80. CE DRAQ tre sA FACI SA CRESTi ?!
Neagu Vladut
17-11-2008, 21:57
sa fii educat si sa ai bun simt! si poate sa pui mana pe o carte
definire
17-11-2008, 22:13
BAi daca stii ceva de inaltime spune daca nu TACI ! X(
da, corect, depinde foarte mult de alimentatie si de cum raspunde organismul la alimentatie. de asemeni depinde si de mediul in care traiesti. daca traiesti in zone umede sau reci, ai sanse mari sa fii inalt (uita-te la scandinavi, nordici). dar tot geneticul are cea mai mare pondere: undeva la 90%. faptul ca din parinti inalti ies copii inalti, asta e din cauza unor gene, care la parinti nu s-a manifestat, dar ei le-au transmis mai departe, iar la copii au devenit "gene active" (nu e asta termenul corect, dar genetica mea e cam ruginita la momentul de fata)
Cristian Neagu
18-11-2008, 07:41
Ai sa taci tu 10 zile primind ban, pina mai inveti sa nu faci offtopic si sa te adresezi politicos.La urmatoarea abatere o sa iei ban 6 luni.
happy_matei
18-11-2008, 12:25
nu pot sa intru decat o data la vreo 2 zile aici
am o problema
am luat luni o masura de gain fast pe stomacul gol imediat la trezire, am pus la o masura 300 de ml de apa deoarece am inteles ca se amesteca greu ( ceea ce oricum s-a intamplat )
nu stiu daca e de la apa prea multa, de la gustul f diluat de ciocolata sau ca am luat pe stomacul gol, dar mi-a cauzat un usor discomfort pana pe seara
am mancat la o ora dupa ce l-am luat cu toate ca eram cam satul
aveti idee dc am avut o usoara balonare? nu m-a stricat la burta sau altceva
Cristian Neagu
18-11-2008, 16:52
Proteina multa se digera f greu.Incearca Triferment sau Digestal, sau orice enzime pt digestie.
cata91muscle
18-11-2008, 19:58
Proteina multa se digera f greu.Incearca Triferment sau Digestal, sau orice enzime pt digestie.
Dle. Neagu,
dak sunt la o dieta hiperproteica(pt slabire), ar trebui sa iau Triferment sau Digestal?
nu k as fi avut vreo problema cu stomacul, dar este vreo sansa sa nu se digere bine cantitatea de proteine, kiar dak beau mai multa apa?
Daca nu ai probleme cu digestia nu inseaman ca se digera si se absoarbe toata cantitatea de proteina dar este totusi un semn bun. Faptul ca bei multa apa ajuta la eliminarea acidului uric care se poate forma intr-o dieta hiperproteica si low carb.
cata91muscle
18-11-2008, 21:38
mersi Lukian;)
happy_matei
19-11-2008, 11:07
gain fastul si daily formula nu au astfel de enzime?
Cristian Neagu
19-11-2008, 12:04
Nu au.
dl neagu daca iau a. pak care are mai multe enzime digestive mai trebuie triferment sau sunt suficiente cele din produs?
Alex Popescu
19-11-2008, 13:20
gain fast si animal pak sigur au. le foloseam special pentru a-mi permite o digestie si asimilatie mai bune, si implicit un numar mai mare de mese zilnic. daca la gain fast problema se poate rezolva oarecum prin administrarea intermitenta de mese normale cu shake de GF, la animal pak, valabilitatea se rezuma la o singura masa...
Dar Gain Fast nu contine multa proteina. Totusi si mie mi-a produs discomfort cateodata.
happy_matei
19-11-2008, 14:12
Dar Gain Fast nu contine multa proteina. Totusi si mie mi-a produs discomfort cateodata.
poate ca nu trebuie luat chiar la trezire pe stomacul gol...?
parca mai bine intra o portie de cereale cu lapte
Cristian Neagu
19-11-2008, 18:52
Poate ai intoleranta la lactoza.
happy_matei
20-11-2008, 12:46
eu nu am, pana sapt asta beam in medie cam 2 litrii de lapte pe zi, asa m-am obisnuit de mic
ce pot sa fac sa am pofta de mancare dimineata? nu imi vine sa mananc deloc si daca ma chinui, nu imi vine sa inghit, nu glumesc
daca iau gain fast dimineata abia dupa 3-4 ore mai pot manca ceva
vreo idee?
Cristian Neagu
21-11-2008, 01:47
Vit B, obisnuinta, eu daca nu maninc dimineata ,mor!m o n a
happy_matei
21-11-2008, 10:26
cati carbo/prot e bine sa iau dupa antrenament?
happy_matei
22-11-2008, 12:58
are cineva idee?
Depinde de obiective, daca vrei masa musculara si nu te preocupa grasimea, masa de dupa antrenament ar trebui sa aiba cat mai multe calorii. In linii mari, peste 35g proteine si 50g carbohidrati.
happy_matei
23-11-2008, 17:49
dupa ce termin cutia de daily formula va fi o diferenta mare daca o sa iau animal pak?
am inteles ca e f bun, dar ma intereseaza ce se intampla si daca nu mai iei
am inteles ca e energizant, dar e mai mult...
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.