PDA

View Full Version : Creatina fara Gainer?

shorty
29-11-2008, 00:24
salut..as dori sa stiu si eu daca are vreun rost sa iau creatina fara gainer..
precizez ca sunt ectomorf...pana acum( ~3 sapt) am luat mass forte+fosfocreatina .. a fost ok pana cand mi.a fost f rau ( de la mass forte mi s.a tras) si am aruncat galeata ..si asa parca uneori nu prea mergea..c i o c a

acum trag de o saptamana "curat" si in curand as vrea sa.mi iau decat creatina (kre-alkalyn) si daily formula

e cam tarziu sper ca am fost coerent in ce am scris a l c o o

yoz2k3
29-11-2008, 00:46
In ce sens ti-a fost f rau? Ce stari ai avut? Eu iau deja de vreo luna mass forte creatin de 2 ori pe zi si nu am avut nici cea mai mica problema(in afara de gaze uneori), ba chiar sunt multumit de raportul calitate/pret. Sa nu cumva sa se traga de la creatina desi creatina de la redis e mai buna decat multe alte produse pe baza de creatina de la alte firme. Gainerul e de baza ca supliment pentru un ectomorf cred eu, contine multi carbo si ceva proteina si e ceea ce trebuie pentru crestere. Fara un gainer nr tau de carbo si proteine va scadea deci va trebui sa il inlocuiesti cu, sa zicem, inca o masa pe zi. Daca esti sigur ca de la mass forte a fost poti incerca sa-l schimbi si sa-ti cumperi un alt gainer(nutrifort, mixforte, gain fast) pentru ca ar face o diferenta.

shorty
29-11-2008, 12:52
dureri d stomac..vomitaturi...in fine
cert e ca nu mai vreau sa aud d "prafuri" o perioada..creatina pt energie ca altfel nici d'asta n.as mai lua...antrenamentul e ok..fac febra mai mereu..de odihnit ma odihnesc..alimentatia nu foarte ok dar ma descurc :D

yoz2k3
29-11-2008, 13:34
si eu dupa prima luna de creatine pro mass acum 2 ani m-am simtit la fel, dureri de stomac, vomitaturi si arsuri in capul pieptului. La analize iesise ca imi crescusera transaminazele si la fel m-am lasat de suplimente si sala un timp. Problema cred eu ca era ca stomacul meu nu accepta acel produs pt ca dupa vreo 6 luni incepusem iar sala si am luat ideal protein si nu aveam nimic legat de greata(doar balonari din cand in cand). Daca nu doresti sa mai iei suplimente pudra e ok dar trebuie sa faci ceva cu alimentatia. Chiar si cu febra la fiecare antrenament si odihna tot nu o sa ai rezultate daca nu mananci bine. Incearca daca poti sa mananci cat de des poti si evita mancarea fast food pe cat posibil. Ai putea sa iti faci si niste analize sa vezi cum stai cu ficatul daca spui ca ai avut greturi si chiar dadeai afara. Succes si tine-ne la curent.

shorty
29-11-2008, 13:48
nu in sensul ca nu mananc...am un asa program incat am pauza f mare intre 2 mese consistente sa zicem... ma trezesc la 11 :D la 12 plec la scoala..ma intorc la 6 si de la 7-9 la sala .. de la ora 11 jumate pana la 6 cand sunt la scoala nu prea mananc cn stie ce...sandwitch-uri la scoala la greu si fructe

erik
29-11-2008, 13:56
Nu cred ca ar fi o problema sa iei creatina fara gainer, dar incearca sa iti pui la punct alimentatia. Exista solutii si pentru cand esti la scoala, iti poti face sandwitchuri (foloseste paine integrala si carne cat mai putin procesata, eventual niste cascaval ca sa ai mai multe calorii), poti folosi batoane, si fructele sunt o idee buna. Incearca sa nu ai mai mult de 3-4 ore intre mese, chiar daca nu sunt foarte consistente, sa ai in jur de 30g proteina la fiecare, si calorii in functie de nevoile tale.

shorty
29-11-2008, 14:02
cu teoria stau cat de cat bine ... practica ma omoara .. cred ca o sa.mi iau massbar-uri in loc de snickers :D

oricum mersi frumos de raspunsuri

erik
29-11-2008, 14:52
Eu as opta pentru Protein-R, Massbarul nu contine destula proteina, in schimb carbohidratii ii poti lua din alte surse.

Lukian
29-11-2008, 15:11
Tulburarea gasto-intestinala a avut loc pe un fond sensibil cauzat de alimentatia ta dezechilibrata. Nu gainerul a declansat problemele pe care le-ai avut.
Pentru a avea rezultate degeaba iei creatina si vitamine daca nu alimentezi corpul cu suficienti macronutrienti(kcal mai multe decat pt intretinere).

shorty
29-11-2008, 16:21
lukian nu te contrazic dar iti spun ca de la gainer mi s.a tras
de ex dp ce il luam ma simteam 'umflat"..si nu era doar pt 10-20 d minute.. si parca nu ma simteam in largul meu imi provoca un oarecare discomfort..
nu mai zic ca in primele 3 zile nu prea il suportam si totusi il luam ..m.am obisnuit cu el dar ti.am zis ce probleme aveam

si in legatura cu kcaloriile am peste cat consum..adica are d unde sa se "puna"

Lukian
29-11-2008, 16:23
Pai daca e cum zici tu ramane sa iti iei doar creatina vitamine si o proteina mai de calitate daca vrei...

shorty
29-11-2008, 16:30
btw..mai am o intrebare in legatura cu cerealele

pana acum am consumat doar nestle finess..care sunt integrale [asa scrie pe cutie :D]
ma intreb un lucru...oare nu platesc doar ambalajul? ar fii mai bine de ex niste fulgi de ovaz simplii?

erik
29-11-2008, 20:30
Eu cred ca fulgii de ovaz sunt cea mai buna solutie - carbohidrati cu indice glicemic scazut, continut inalt de proteine si fibre, zahar aproape deloc. E alegerea perfecta pentru micul dejun, cu lapte si putina miere pentru gust.