PDA

View Full Version : suplimente nutritive si antrenament

Ovidiu.
06-01-2009, 17:07
am 23 ani, 170m, 65kg, vreau sa ma reapuc de sala dupa o pauza de un an si ceva.

...doresc sa cresc in masa musculara de calitate cu forme bine definite (vreau sa arat foarte bine dezbracat daca ma intelegi ce vreau sa zic arat bine forme etc. dar imi doresc mai mult, pt. asta imi trebuie foarte mult antrenament si o alimentatie corespunzatoare)

vreau sa fac 6 antrenamente pe saptamana vineri sau sambata pauza.

vitamine, minerale, proteinte... care vreau sa le folosesc zilnic in ordine:

-3 tablete Amino Anabolic (Redis) dimineata pe stomacul gol
-1 capsula Omega 3 (Lysi) dupa micul dejun
-1 tab. in timpul mesei (MegaVit ProNutrition)
-1 tab. Mega Minerals (USA Natural) in timpul mesei
-1 portie Milk&Egg (ProNutrition) cu o ora inaintea antrenamentului
-1 plic Glutamine Fx (ProNutrition) inaintea antrenamentului
-1 portie Milk&Egg (ProNutrition) dupa antrenament
-1 capsula Omega 3 (Lysi) dupa masa
-1 tab. ZMA Pro (ProNutrition) cu o ora inainte de culcare
-3 tablete Amino Anabolic (Redis) inainte de culcare pe stomacul gol

te rog adauga/inlocuieste/modifica si argumenteaza daca se poate, merci mult.

astept raspuns de la persoane cu multa experienta in special de la Cristian Neagu

Lukian
06-01-2009, 18:00
- 3 tb de amino nici nu le simti
- omega 3 nu e chiar obligatoriu in perioada de masa(mai degraba iei suficiente grasimi din alimentatie) deci sunt optionale
- dupa antrenament ai putea sa iei o proteina din zer
- ZMA chiar nu prea merita

parerea mea e ca ar fi mai bine sa faci asa:
- 1 portie concentrat proteic din zer dimineata pe stomacul gol
- vitamine si minerale dupa micul dejun
- inainte de sala nu e obligatoriu sa iei ceva o masa serioasa cu 1,5 - 2 ore inainte iti asigura energia si iti pastreaza masa musculara intacta dar glutamina nu strica(deci +/-) ai putea utiliza creatina daca crezi ca ti s-ar potrivi
- imd dupa antrenament 1 portie concentrat proteic din zer
- inainte de culcare milk&egg sau caseina
mai poti adauga glutamina daca crezi ca e cazul in momente cheie pt a preintampina catabolismul

Restul tine mult de alimentatie...

erik
06-01-2009, 18:04
De ce spui ca ZMA nu merita? Si ce alternative exista, care nu produc o scadere a testosteronului endogen dupa incetarea administrarii?

Lukian
06-01-2009, 18:23
Teoretic suna frumos dar in practica nu stiu daca se merita pentru ca rezultatele depind de foarte multi factori iar zma este doar un foarte mic plus in aceasta ecuatie.

Oricum poti sa iti procuri din farmacie substantele si sa iti "prepari singur" ZMA:
450mg Mg + 30mg Zinc + 10mg B6, inainte de culcare FARA CALCIU(inclusiv alimente ce contin calciu)

Parerea mea era doar ca nu ar fi oportuna utilizarea de ZMA.

erik
06-01-2009, 18:55
Inteleg. Dar de ce anume fara calciu?

Cristian Neagu
06-01-2009, 19:07
Oricum poti sa iti procuri din farmacie substantele si sa iti "prepari singur" ZMA:
450mg Mg + 30mg Zinc + 10mg B6, inainte de culcare FARA CALCIU.

Aceeasi parere, dar cu Ca.

Lukian
06-01-2009, 19:12
Am auzit ca, Ca interfereaza cu absorbtia Mg si Zn. Nu stiu cat e de adevarat.

Cristian Neagu
06-01-2009, 19:54
In cazul MG stiu ca merg bine impreuna.

Lukian
06-01-2009, 20:35
Se pare ca aveti dreptate:

Administrarea simultana de Ca si Mg a fost un subiect conntroversat datorita afinitatii similare pentru canalele trans-membranare dar studiile sugereaza faptul ca absorbtia intestinala a Ca nu este afectata de administrarea concomitenta de Mg, ultimul fiind absorbit practic in toate segmentele intestinului subtire, in special ileon, in timp ce Ca este absorbit in principal la nivelul duodenului.

Se pare ca s-a crezut un timp ca a existat o concurenta pentru absorbtia celor 2 substante dar datorita zonelor diferite de absorbtie se pare ca nu are nici o legatura.

erik
07-01-2009, 00:13
Am vazut la descrierea unor produse ZMA acelasi lucru: a nu se administra cu calciu sau alimente care contin calciu, dar nu stiam de ce. Poate Ca+Zn sau Ca+B6 e problema.

Ovidiu.
07-01-2009, 04:46
Teoretic suna frumos dar in practica nu stiu daca se merita pentru ca rezultatele depind de foarte multi factori iar zma este doar un foarte mic plus in aceasta ecuatie.

450mg Mg + 30mg Zinc + 10mg B6, inainte de culcare FARA CALCIU(inclusiv alimente ce contin calciu)

Parerea mea era doar ca nu ar fi oportuna utilizarea de ZMA.

ZMA-ul ma ajuta sa dorm bine, daca le cumpar toate 3 separat de la farmacie probabil ies mai scump si cu mai multe pastile :)

Ovidiu.
07-01-2009, 04:49
- 3 tb de amino nici nu le simti
- omega 3 nu e chiar obligatoriu in perioada de masa(mai degraba iei suficiente grasimi din alimentatie) deci sunt optionale
- dupa antrenament ai putea sa iei o proteina din zer
- ZMA chiar nu prea merita

parerea mea e ca ar fi mai bine sa faci asa:
- 1 portie concentrat proteic din zer dimineata pe stomacul gol
- vitamine si minerale dupa micul dejun
- inainte de sala nu e obligatoriu sa iei ceva o masa serioasa cu 1,5 - 2 ore inainte iti asigura energia si iti pastreaza masa musculara intacta dar glutamina nu strica(deci +/-) ai putea utiliza creatina daca crezi ca ti s-ar potrivi
- imd dupa antrenament 1 portie concentrat proteic din zer
- inainte de culcare milk&egg sau caseina
mai poti adauga glutamina daca crezi ca e cazul in momente cheie pt a preintampina catabolismul

Restul tine mult de alimentatie...

"3 tb de amino nici nu le simti" ma intereseaza combinatia respectiva pt. ca stimuleaza hormonul de crestere

Ovidiu.
07-01-2009, 04:50
-3 tablete Amino Anabolic (Redis) dimineata pe stomacul gol
-1 capsula Omega 3 (Lysi) dupa micul dejun
-1 tab. in timpul mesei (MegaVit ProNutrition)
-1 portie Milk&Egg (ProNutrition) cu o ora inaintea antrenamentului
-1 plic Glutamine Fx (ProNutrition) inaintea antrenamentului
-1 portie Milk&Egg (ProNutrition) dupa antrenament
-1 capsula Omega 3 (Lysi) dupa masa
-1 tab. ZMA Pro (ProNutrition) cu o ora inainte de culcare
-3 tablete Amino Anabolic (Redis) inainte de culcare pe stomacul gol

te rog adauga/inlocuieste/modifica si argumenteaza daca se poate, merci mult.

alte pareri? :)

Cristian Neagu
07-01-2009, 08:15
Eu as mari nr de amino, pt ca asimilarea nu este 100%.Inteligenta skema, ti-ai facut temele.Sa zicem 10 tb amino in loc de 3.Sa bei destula apa (minim 2,5l/zi)

anabolizant
07-01-2009, 20:22
Glutamina inainte de antrenament? Nu dupa? Desi la fel se poate spune despre creatina.

Lukian
08-01-2009, 11:18
Glutamina poate fi luata oricand simti ca e cazul pentru ca ea serveste la preintampinarea catabolismului/declansarea starii de anabolism.