View Full Version : Cateva intrebari legate de antrenament
Am cateva intrebari legate de antrenament(si cateva de alimentatie dar nu are rost sa fac alt topic),nu prea ma pricep deci nu radeti.
1.Conteaza foarte mult daca ai o ordine in care iti lucrezi grupele de muschi?Nu vreau ceva serios ,adica masa musculara nemaipomenita ,vreau doar sa fiu putin modelat.
2.Cu cat timp inainte/dupa antrenament trebuie sa mananc si ce?Eu mananc f multe fructe(mere,mandarine,gutui) ,salate , piept de pui/peste(pangasinus asta e bun de ceva?)
3.Care ar fi minimul de zile pe saptamana alocat salii?
4.O intrebare mai deviata.Slabesc mai greu la picioare ,daca fac si picioare la sala,voi mai pierde din grasime sau se v-a transforma in muschi rezultand aceeasi grosime?Eu vreau subtiere.
5.Iar una deviata , are importanta daca nu mananc la ore fixe?Eu mananc doar cand vin de la scoala(2-3) de obicei dar stiu ca trebuie sa mananc si dimineata.E adevarat mitul ca poti manca ORICE dimineata?(bine nu pizza si prostii)
Cam astea sunt intrebarile si sper sa ma ajutati.Apropo am 16 ani.
pai referitor la ordinea exercitiilor, da conteaza ordinea...adica intai se fac grupele mari apoi cele mici, desigur dupa un program bine stabilit, ca nr de zile, depinde de tipul somatic...referitor la masa de din'aintea antrenamentului, recomandata este o masa bogata in carbohidrati care sa iti asigure energia necesara, dar sa aibe si proteine, la cat timp inainte de antrenament, hmmm nu stiu, oricum nici sa nu incepi sa tragi de fiare cu burta plina, cum am facut eu odata si a inceput sa-mi fie rau...apoi indicat ar fi sa ai o ora stabilita cand sa mananci fiecare masa, dar daca nu este posibil, asta e, dar macar incearca, la scoala de ex ia niste batoane proteice, masa de dimineata este foarte importanta, deci nu o exclude...si da niste detalii despre tine referitor la tip somatic, inaltime, greutate...
1.Cel mai bine este sa lucrezi intai grupele mari de muschi si apoi cele mici.
2. In functie de metabolism cu 1-2h inainte de antrenament e ok sa ai o masa bogata in proteine si carbo complecsi pentru energie(sper sa nu gresesc)
3. Depinde care sunt scopurile tale, 3 zile/saptamana sunt suficiente ca sa ai rezultate.
4. Grasimea sigur nu se va transforma in muschi. Probabil vei acumula masa musculara dar depinde si de modul tau de antrenament. Cu repetari mai multe vei scapa de grasimea nedorita.
5. Din cate am auzit eu este important sa mananci la ore fixe dar nu mai stiu unde am citit asta. Masa de dimineata este cea mai importanta din zi( eu daca nu mananc dimineata sunt mort toata ziua) dar nu stiu daca poti manca, chiar orice.
Cristian Neagu
07-01-2009, 08:18
Am cateva intrebari legate de antrenament(si cateva de alimentatie dar nu are rost sa fac alt topic),nu prea ma pricep deci nu radeti.
1.Conteaza foarte mult daca ai o ordine in care iti lucrezi grupele de muschi?Nu vreau ceva serios ,adica masa musculara nemaipomenita ,vreau doar sa fiu putin modelat.
2.Cu cat timp inainte/dupa antrenament trebuie sa mananc si ce?Eu mananc f multe fructe(mere,mandarine,gutui) ,salate , piept de pui/peste(pangasinus asta e bun de ceva?)
3.Care ar fi minimul de zile pe saptamana alocat salii?
4.O intrebare mai deviata.Slabesc mai greu la picioare ,daca fac si picioare la sala,voi mai pierde din grasime sau se v-a transforma in muschi rezultand aceeasi grosime?Eu vreau subtiere.
5.Iar una deviata , are importanta daca nu mananc la ore fixe?Eu mananc doar cand vin de la scoala(2-3) de obicei dar stiu ca trebuie sa mananc si dimineata.E adevarat mitul ca poti manca ORICE dimineata?(bine nu pizza si prostii)
Cam astea sunt intrebarile si sper sa ma ajutati.Apropo am 16 ani.
Imparte intrebarile ,unele la Antrenament, altele la Nutritie si altele la suplimente.Altfel nu am timp sa iti raspund la posturi amestecate, fara suparare.
Mai exact ce inseamna carbo complecsi?(dati-mi exemple de cateva alimente)Eu stiam ca pentru scopul meu e bine ca organismul sa isi ia energia din rezerve(sau e valabil doar la alergat?).Vroiam sa iau l-carnitine sau fat-burners dar nush care e mai bun.
O sa imi fac abonament de 3 zile/sapt pt ca sunt la liceu si timpul nu imi permite mai deloc.
Nu am acum unde sa ma cantaresc dar am ''luat niste masuri''.Am 30 in brat , 82 talie(cred ca am masurat bine) , 89 piept ,57 coapse.E de rau?Repet inaltime am 1,78-79.Mi se pare ca sunt cam mare in coapse.
Carbohidratii complecsi se gasesc in: grau, orez, cartofi si alte legume
anabolizant
07-01-2009, 20:05
Mai exact ce inseamna carbo complecsi?(dati-mi exemple de cateva alimente)Eu stiam ca pentru scopul meu e bine ca organismul sa isi ia energia din rezerve(sau e valabil doar la alergat?).Vroiam sa iau l-carnitine sau fat-burners dar nush care e mai bun.
O sa imi fac abonament de 3 zile/sapt pt ca sunt la liceu si timpul nu imi permite mai deloc.
Nu am acum unde sa ma cantaresc dar am ''luat niste masuri''.Am 30 in brat , 82 talie(cred ca am masurat bine) , 89 piept ,57 coapse.E de rau?Repet inaltime am 1,78-79.Mi se pare ca sunt cam mare in coapse.
Talia e aproape cat pieptul... Spor la treaba!
pai si e de bine sau e rau?
anabolizant
07-01-2009, 20:20
E de rau... face restul corpului sa para mai mic, deci va trebui sa muncesti mai mult...
cata91muscle
07-01-2009, 20:33
ai grasime in jurul taliei?
Am ceva grasime acolo ,de aceea vreau sa scap.Ce recomandati?L-carnitine sau fat burners cu sala?Am pus o poza ca sa va dati cu parerea.Poza vorbeste mai bine decat mine.
cata91muscle
07-01-2009, 21:09
nu e prea multa grasime
parerea mea e sa te axezi acum pe constructia masei musculare si apoi prin martie-aprilie sa reduci carbohidratii si sa incepi cu ceva cardio ca sa te definesti
bafta!
Bine dar marind iar numarul de carbohidrati nu o sa ma ingras?Scuzati dar nu prea sunt informat de ajuns , ce inseamna mai exact definire?Si nu mi-ati spus ,ce sa cumpar ,l-carnitine(e mai laudat pe aici) sau fat burners?
Multumesc:D
cata91muscle
07-01-2009, 21:39
pai daca mananci atatea grame d carbo cat ar trebui nu te vei ingrasa
incearca la inceput cu 4 gr de carbohidrati / kg corp (4* greutatea ta)
cam atat ar fi optim, daca pui grasime mai scazi cantitatea de carbo
ultimele 2 mese inainte de culcare sa nu mai mananci carbo, doar proteina cu grasime sanatoasa
definire inseamna eliminarea tesutului adipos subcutanat(vezi pe cei care participa la competitii ca nu au multa grasime pe ei)
l-carnitina e mai buna, poti sa o iei in combinatie si cu fat burners
l-carnitina dimineata, inainte de antr si seara inainte de culcare
eu asa am luat si a mers
incearca, vezi cum merge, numai tu iti cunosti corpul
Pentru inceput iau l-carnitine pt ca acum nu am bani de altceva.Mai am o intrebare .
L-carnitine iau dimineata dupa masa?(in caz ca mananc , de obicei nu prea)
Inainte de antrenament cu cat?Eu stiam ca aproximativ de 30 minute
Eu seara mai merg si alerg ,are vreun efect daca iau inainte de alergare si nu mai iau cand ma culc?Sau e strict necesar sa iau inainte de culcare?
cata91muscle
08-01-2009, 16:37
Pentru inceput iau l-carnitine pt ca acum nu am bani de altceva.Mai am o intrebare .
L-carnitine iau dimineata dupa masa?(in caz ca mananc , de obicei nu prea)
Inainte de antrenament cu cat?Eu stiam ca aproximativ de 30 minute
Eu seara mai merg si alerg ,are vreun efect daca iau inainte de alergare si nu mai iau cand ma culc?Sau e strict necesar sa iau inainte de culcare?
cum adica nu mananci? eu as muri dak nu as manca dimineata!!
nu e sanatos, iti vei scadea metabolismul si vei ajunge la stagnare din slabit
ia carnitina dimineata pe stomacul gol impreuna cu niste amino, apoi mananci
cu 30 de min inainte de antr trebuie luat
ar fi bine dak iei si seara inainte de culcare k asa arzi mai multa grasime
Stiam ca e cea mai importanta masa dimineata dar cam ce ar trebui sa mananc?Azi dimineata am mancat un piept de pui pe gratar(nu un piept intreg) cu niste salata.Intradevar s-a simtit o schimbare.
Pentru picioare ce imi recomanzi?Vreau sa imi subtiez picioarele , consider ca 57 sunt picioare groase.Sa le lucrez la sala sau sa le las pe seama alergatului si a l-carnitinei?
Un exemplu ar fi cereale - fulgi de ovaz cu lapte.
Ok deci am luat l-carnitina ,30 de capsule momentan si vreau sa stiu daca e buna.Farmacista a recomandat 3 pe zi.
Dimineata iau o capsula pe stomacul gol si dupa aceea dupa cat timp trebuie sa mananc?Eu ma scol la 6 jumatate....mai iau una cu 30 de minute inainte de sala si una inainte sa ma culc.Mi-a recomandat pentru sala sa iau niste vitamine,le iau?
Asa arata cutia cu l-carnitina.E bine ce am luat?
Eu unul nu am idee de acea firma dar ma rog...produsul e bun ca nume, mai ramane de vazut si calitatea. Vitamine ai putea sa iei daily formula sau megavit sau vitamax.
Cristian Neagu
09-01-2009, 06:00
Pentru ca acest topic s-a deplasat numai catre suplimente, l-am mutat la rubrca dedicata.Dedera incearca sa nu mai amesteci nutritia cu suplimentele si cu antrenamentul, citeste regulile forumului.
Scufi Groparu
09-01-2009, 14:00
Un exemplu ar fi cereale - fulgi de ovaz cu lapte.
Cerealele (fulgii de porumb) nu tin mult de foame. Sunt carbo simpli.
Muesli ar fi mai indicati.
Cristian Neagu
09-01-2009, 14:06
Fulgii de OVAZ tin de foame, eu asta maninc dimineata la 6 si mai maninc la 11urmatoarea masa.
Imi cer scuze pentru amestecatura asta.
Vreau sa intreb daca e bine ce am facut azi dimineata , am luat o pastila l-carnitina la 6:15 si am mancat la 6:45.
cata91muscle
09-01-2009, 14:23
pe langa l-carnitina aia puteai sa iei si cativa aminoacizi
Scufi Groparu
09-01-2009, 14:50
Fulgii de OVAZ tin de foame, eu asta maninc dimineata la 6 si mai maninc la 11urmatoarea masa.
Ramasesem cu impresia ca manca fulgi de porumb.
Intradevar, cei de ovaz au un indice glucemic mic.
Ca tot e topicul asta , sa nu mai deschid altul pe tema suplimentelor.
http://www.pronutrition.ro/produs.aspx?pID=57&cID=0&dID=0&bID=38
E ok daca iau milk & egg ,momentam 350g ca am cheltuit banii pe altceva ?Adica am vazut rezultatele pe viu la un coleg.Chestia asta presupun ca nu ingrasa,e concentrat proteic.
Daca e ok spuneti-mi cand trebuie sa iau.Am auzit la colegul meu ca le ia inainte de antrenament
cata91muscle
15-01-2009, 21:31
e cu absortie lenta
se ia seara inainte de culcare
Deci il iau dar am vazut la colegul asta ca nu a facut sala 2 saptamani si a scazut 3 cm , e de la milk & egg sau mai lua el ceva acolo?A fost ectomorf.
El zicea ca il ia si inainte de sala...
Alessandro
16-01-2009, 12:50
din ce motive nu a facut in acele 2 sapt? imi amintesc ca si eu am avut vreo 2-3 perioade, cand imi era rau si nu puteam sa mananc absolut nimic timp de 1-2 zile...si scadeam pana la 1.5-2kg pe zi. tot ecto sunt si eu.
Alessandro
16-01-2009, 12:55
si apropo dedera, vezi ca te-ai exprimat gresit. a fost ectomorf? si acum s-a transformat? stiam ca nu iti poti schimba tipu' somatic.:)
Vreau sa spun ca acum e ''umflat'' bine adica nu mai are scobitorile alea de maini ,spatele si pieptul.
Deci daca iau milk & egg...mai trebuie sa mananc cand vin de la sala?Sau iau inainte de culcare shake-ul?
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.