View Full Version : Creatina
Salut. In martie implinesc 16 ani si as vrea sa stiu daca este bine sau nu este bine sa iau creatina la aceasta varsta(creatina monohidrant sau fosfocreatina). Merg la sala de 4 luni.
Multumesc anticipat. :)
In principiu creatina nu are contraindicatii legate de varsta, dar ar fi bine sa mai astepti. Pe de alta parte, fiind incepator nu ai mare nevoie de creatina. Mai degraba pune-ti la punct alimentatia, eventual incearca un concentrat proteic.
Am luat in prima luna gain fast, iar de o saptamana am inceput sa iau Mega Mass 3000.
Deci trebuie sa mai astept ceva timp pana sa trec pe creatina.
Multumesc pt. raspuns. :)
As putea combina ceva cu Mega Mass 3000 pt. rezultate mai bune ?
Eventual un concentrat proteic (Mega Mass e gainer). Dar repet, inainte de toate asigura-te ca alimentatia iti furnizeaza cele necesare cresterii masei musculare. Pentru asta, incearca sa te informezi - acest forum, reviste, carti de specialitate.
Ce parere ai despre Whey Protein sau Milk&Egg de la ProNutrition ? Cat despre nutritie incerc sa-mi fac un plan de alimentatie echilibrat si mananc de 4 ori pe zi.
Whey e cu absorbtie rapida, deci merge dimineata si dupa antrenament. Iar Milk&Egg seara inainte de culcare. Dar incearca sa nu te bazezi pe ele prea mult, la inceput mai bine te obisnuiesti sa iei proteina din alimentatie.
OK. Multumesc mult pt. informatii.
darknesskiss
01-02-2009, 15:51
Bine de stiut despre creatina
1. doza de mentinere este de aproximativ 5 grame pe zi.
2. incarcarea nu este absolut necesaraa
3. asocierea de carbohidrati simpli(20-90g) si proteine(10-50g) imbunatateste absorbtia creatinei, cel putin in primele zile de administrare
4. suplimentarea concomitenta cu acid alfa lipoic ALA, poate imbuntatati absorbtia creatinei
5. necerarul de apa creste daca suplimentam cu creatina cu 150ml de apa la 1g de creatina
6. creatina se ia cel mai bine inainte de antrenament, dar se poate lua si dupa.
7. creatina nu se amesteca cu sucuri de fructe, este inutil
8. asocirerea cu HMB si riboza mareste efectele mai mult decat cele trei luate separat
Salut.Am si eu o nelamurire si ca sa nu deschid alt topic o sa o postez aici.Am luat acum 3 sapt o cutie de Storm.Cred ca mi-au mai cazut stropi de apa inauntru pt ca si-a schimbat granulatia.La inceput era ca nisipul acum s-a cam intarit si granulatia e asemanatoare cu cea a zaharului aprox.O mai fi buna?
definire
04-02-2009, 15:53
Creatina nu trebuie luata cu sucuri de fructe ?
fiindca i-ar desface structura tripeptidica! Creatina este o substanta alcatuita din 3 aminoacizi. Odata ce ai inghitit-o si a ajuns in stomac ea este “atacata” de acidul clorhidric gastric, si oricine stie macar un pic de chimie poate face comparatia intre pH-ul acestui acid si nivelul de aciditate dintr-un pahar de limonada. Creatina este defacuta in stomac, absorbita la nivelul intestinului subtire si apoi refacuta la nivelul ficatului, indiferent cu ce doresti sa amesteci pudra din cutie.
Scufi Groparu
04-02-2009, 16:34
Se contrazice singur.
Zice sa o luam cu carbohidrati simplii, dar nu cu sucuri de fructe.
Suc de fructe = carbo simpli.
anabolizant
07-02-2009, 18:58
Creatina normala are un PH acid. Daca iei Kre-Alkalyn ce-i de facut?
darknesskiss
04-06-2011, 03:32
Se contrazice singur.
Zice sa o luam cu carbohidrati simplii, dar nu cu sucuri de fructe.
Suc de fructe = carbo simpli.
Da. Glucidele simple, care dau un raspuns insulinic puternic(vezi indicele glicemic) cat si substantele care micsoraeaza rezistenta la insulina, facand insulina mai eficienta, si deci fiind necesara o cantitate mai mica de carbohidrati pentru a ajunge la acelasi efect. De observat ca fructoza are un indice glicemic mic, metabolizandu-se si in lipa insulinei, si deci nu este efieienta pentru a imbunatati absorbita creatinei, deci sucurile naturale de fructe ies din discutie. Prima alegere in acest caz este dextroza, in cantitati intre 20-75 de grame pentru 5g de creatina.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.