PDA

View Full Version : Ce se recomanda cel mai bine?

Dany C
17-01-2009, 02:31
O sa incerc sa dau kg jos,dar am nevoie de sfatul vostru,ma rog a celor care stiu situatia si despre ce vorbesc..Ce sa folosesc ca suplimente nutritive la sala?Si cate zile sa fac antrenament,cam cate zile pe saptamana sa merg la sala de forta?Am 130 de kg si 1.80.,exista o limita de kg ca sa ma pot apuca de sala?Sau trebuie sa dau jos grasimea pana la anumite kg ca sa ma pot apuca sa fac masa musculara?Daca dau grasimiea jos prin exercitii la sala corpul nu va arata definit deja si cat de cat conturat ca sa zic asa?Ce imi recomandati?va rog daca se poate sa imi raspundeti la toate intrebarile!!! MULTUMESC DE ACUM TUTUROR CELOR CARE ISI VOR SPUNE PAREREA.

Alex Popescu
17-01-2009, 09:20
O sa incerc sa dau kg jos,dar am nevoie de sfatul vostru,ma rog a celor care stiu situatia si despre ce vorbesc..Ce sa folosesc ca suplimente nutritive la sala?Si cate zile sa fac antrenament,cam cate zile pe saptamana sa merg la sala de forta?Am 130 de kg si 1.80.,exista o limita de kg ca sa ma pot apuca de sala?Sau trebuie sa dau jos grasimea pana la anumite kg ca sa ma pot apuca sa fac masa musculara?Daca dau grasimiea jos prin exercitii la sala corpul nu va arata definit deja si cat de cat conturat ca sa zic asa?Ce imi recomandati?va rog daca se poate sa imi raspundeti la toate intrebarile!!! MULTUMESC DE ACUM TUTUROR CELOR CARE ISI VOR SPUNE PAREREA.

CEL MAI IMPORTANT: fa un control medical general si cere sfatul medicului asupra inceperii unui program nutritional de slabire si a unui program de exercitii. Niste analize ale sangelui pot fi de folos. Exista niste riscuri asociate inceperii acestor exercitii in cazul persoanelor supraponderale pe care trebuie sa le diminuezi/elimini.

daca ai avizul medicului:
incepe prin a lucra corpul in circuit la fiecare 2 zile + 30 min cardio dupa antrenament (mers pe banda). In zilele de pauza lucreaza cardio (45 -60 de minute de mers pe banda).

Sesiunile de cardio le vei incepe treptat, de la 5-10 minute zilnic pana vei ajunge la numarul de minute enuntate mai sus sau mai mult.

Mai importanta decat antrenamentul si suplimentele este alimentatia. Asigura-te ca ai un plan nutritional eficient. Acesta este cheia succesului alaturi de antrenamentele constante.

Dany C
17-01-2009, 15:37
pai bine dar ce suplimente sa iau? banda nu e facuta sa tina atatea kg.nu stiu ce asi putea face altceva domnule alex popescu.

anabolizant
17-01-2009, 18:05
Da, si in sala unde ma antrenez eu scrie maxim 110 pe unele biciclete, iar pe ele pedaleaza si oameni care au peste 110 kg, musculosi, nu doar grasi, deci nu conteaza daca ai muschi sau grasime, conteaza doar kg. Producatorii si-au luat o marja de eroare. Du-te si alearga, mergi, pedaleaza...

Lukian
17-01-2009, 21:29
Cum sa il trimiti sa alerge la 130kg crezi ca ii rezista articulatiile?

Asculta de Alex, mergi si fa un consult medical inainte sa te apuci de sport, de asemenea e bine sa il intrebi si in legatura cu suplimentele pe care vrei sa le folosesti chiar daca multi medici nu sunt la zi cu aceste informatii.

Inotul, mersul pe jos in regim de plimbare sau mars sunt indicate pt tine dar iti trebuie sfatul unui medic.

Dany C
17-01-2009, 23:02
Eu am acasa aparat din acela de vaslit sau cum se mai zice e destul de bun si da rezultate ca se simte si febra musculara :) ...iau si fibrobar-r si l carnitin in combinatie cu burn fat,unul si unul..daca iau o bicicleta de camera oare se cunoaste ceva?sa merg in paralel si la sala sa si fac cateva"vasliri" si bicicleta..voi ce parere aveti? o sa ma duc la doctor printre altele sa vad ce si cum stau apoi o sa vad dar va rog dati-va cu parerea,spuneti va rog parerea dumneavoastra domnilor useri.multumesc.

Dany C
19-01-2009, 23:40
Astept un rasp din partea Domnului Prof.Cristian Neagu

Cristian Neagu
20-01-2009, 04:26
Bine ai facut ca ai "scos" topicul asta mai sus, nu il vazusem.Tot ce a scris Alex P e de bun simt, daca nu ai acces la banda, incepi cu mers pe jos.L-carnitina este ok, mai bine iei Fibromix light pastile, ca sa mai pacalesti foamea.Mergi in paralele la sala, cu "vislitul" dar la sala , faci minim 30 rep/serie.
Daca ai avea unde sa inoti ,ar fi ideal.
Daca vezi ca nu raspund, scrie ceva la topicul asta ,el coboara si nu apuc sa il citesc.Spor!

Alex Popescu
20-01-2009, 09:15
pai bine dar ce suplimente sa iau? banda nu e facuta sa tina atatea kg.nu stiu ce asi putea face altceva domnule alex popescu.

Ca suplimente poti folosi un burner clasic (de la universal spre exemplu). Bicicleta nu este prea eficienta in cazul tau asa ca tot mersul pe jos si pe banda raman solutia. Daca ai acces la un bazin urmeaza sfatul domnului Neagu: pana la un anumit punct, inotul te va ajuta neasteptat de mult. O alimentatie bogata in fibre este neaparat necesara pentru a accelera tranzitul intestinal si a reduce senzatia de foame. Apoi, alimente purgative precum spanacul ajuta si ele foarte mult. Incearca sa iei 2-3 mese cu spanac pe zi cam de 3 ori pe saptamana si vei vedea ca o sa aiba efect. Branza dietetica, o sursa importanta de caseina va impiedica degradarea musculara ce ar putea aparea din cauza regimului, va asigura un flux indelungat de aminoacizi in sange plus ca este foarte satioasa din cauza stationarii mai indelungate in intestinul subtire. Albusurile de ou, o alta sursa excelenta de proteina superioara pot fi mixate cu branza dietetica si se rezolva astfel si problema gustului neplacut al albusului fiert simplu. Uleiurile din canepa, in sau nuca ajuta prin continutul mare de grasimi polinesaturate omega 6 si 3. Unii recomanda si uleiul de masline (pentru gust la salate) care se pare ca are si el un efect foarte bun. Pestele oceanic fript, carnea slaba de pui sau vita, si ele fripte, sunt foarte bune in curele de slabire. Cand consumi proteina animala, carne fripta mai ales, nu uita sa adaugi o salata usoara alaturi pentru a evita riscul constipatie ce poate surveni din cauza deshidratarii excesive a alimentelor fripte precum si e eliminarii apei din organism, secundara ingestiei de proteina.

PS: bea apa fara restrictii.