PDA

View Full Version : Ulei de peşte

balance
24-01-2009, 21:17
Aş dori să-mi cumpăr 'nişte' ulei de peşte.

Sunt curios dacă diferă procentul de absorbţie dintre uleiul capsule şi uleiul sub formă lichidă, la sticluţă. Pentru că uleiul lichid este mult mai avantajos.

Ulei ficat cod capsule - 120 cp a cāte 500 mg capsula (60g)
Ulei ficat cod lichid - 240 ml

Amāndouă produsele sunt la acelaşi preţ dar cantitatea celei la sticluţă este de 4 ori mai mare. Dacă este numai pentru 'comoditate' atunci sigur optez pentru cel lichid. Eu nu văd de ce ar fi mai bun uleiul capsule. Poate greşesc.

Ştiţi voi ceva?

definire
24-01-2009, 21:26
Eu atat stiu ca uleiul de peste favorizeaza utilizarea grasimii drept combustibil in timpul sesiuniii cardio.

Alex Popescu
24-01-2009, 21:59
Aş dori să-mi cumpăr 'nişte' ulei de peşte.

Sunt curios dacă diferă procentul de absorbţie dintre uleiul capsule şi uleiul sub formă lichidă, la sticluţă. Pentru că uleiul lichid este mult mai avantajos.

Ulei ficat cod capsule - 120 cp a cāte 500 mg capsula (60g)
Ulei ficat cod lichid - 240 ml

Amāndouă produsele sunt la acelaşi preţ dar cantitatea celei la sticluţă este de 4 ori mai mare. Dacă este numai pentru 'comoditate' atunci sigur optez pentru cel lichid. Eu nu văd de ce ar fi mai bun uleiul capsule. Poate greşesc.

Ştiţi voi ceva?

ce voi spune sunt doar ipoteze:
1.uleiul incapsulat are o greutate/cantitate masurata fapt care iti permite un dozaj mai fin
2.este posibil ca uleiul incapsulat sa aiba o vascozitate mai mare si in consecinta cam aceleasi substante active ca cel din sticluta (flacon) dar mai concentrate.

suplimentar, la uleiul incapsulat mai este un posibil adaos datorat procesului tehnologic de "imbuteliere".