View Full Version : Legatura intre mancarea de porc si testosteron?
adrian2005
25-01-2009, 12:38
Buna ziua,
Am citit despre dieta ketogenica, dar am observat si eu mai ales iarna cand taiem porcu si consumul de carne si grasime de porc este crescut ca am apetitul sexual crescut, imi da o stare de buna dispozitie, ma simt puternic, am incredere in mine... Desi am tot cautat, sunt foarte curios care substanta din grasimea de porc creste nivelul testosteronului ? Cum se numeste ?
Cristian Neagu
25-01-2009, 13:29
Hehe!Grasimea este materia prima pentru excretia de testo, voila!
Excretie sau secretie?..din cate stiu eu cei grasi au nivelul de testosteron scazut..grasimea inhiba secretia de testosteron
Cristian Neagu
26-01-2009, 14:26
Secretie, m-am grabit.Nu am spus o grasii au secretie crescuta de testo, reciteste postul.
adrian2005
28-01-2009, 17:31
Dar toata grasimea sau exista o anumita substanta in grasime care face acest lucru ? Deoarece eu am citit ca grasimea contine mai multe elemente.
am citit undeva ca proteina din porc nu se asimileaza .... e adevarat??
Din cate stiu eu, testosteronul e sintetizat in corpul uman pe baza de colesterol. Daca gresesc, sa ma corecteze cine stie mai bine.
Cristian Neagu
29-01-2009, 07:46
Proteina din porc este la fel de asimilabila ca cea din pui, vita etc.Adrian 2005 tu de fapt cam ce ai vrea analiza biokimica amoleculei de grasime?Ce crezi ca poti separa tu acasa substantele?
adrian2005
29-01-2009, 16:51
Am citit ca contine si vitamina E si ma gandeam daca efectul e asa puternic datorita acesteia (deci ca sa influenteze impreuna mai puternic - grasimea + Vitamina E decat doar grasimea simpla), ca da manac alta carne grasa nu simt acelasi lucru.
adrian2005
22-02-2009, 01:08
Proteina din porc este la fel de asimilabila ca cea din pui, vita etc.Adrian 2005 tu de fapt cam ce ai vrea analiza biokimica amoleculei de grasime?Ce crezi ca poti separa tu acasa substantele?
Nu vreau analiza biochimica, dar chestie e ca unele surse sustin ca grasimea creste testosteronul si altele ca alimentatia bazata pe cruditati si alimente slabe. Am citit si ca colesterolul e de 2 feluri bun si rau, si care din el e pentru testosteron ?
Orice grasime ajuta la cresterea nivelului de testo doar ca lipidele saturate cresc colesterolul rau iar cele mono- si polinesaturate sunt mai sanatoase.
adrian2005
23-02-2009, 18:04
Orice grasime ajuta la cresterea nivelului de testo doar ca lipidele saturate cresc colesterolul rau iar cele mono- si polinesaturate sunt mai sanatoase.
Mono si polinesaturate se refera la uleiul de floarea soarelui ?
BogdanMM
24-02-2009, 13:15
Mono si polinesaturate se refera la uleiul de floarea soarelui ?
la uleiul de masline mai mult ca sigur .. alune, seminte de in, peste, etc
adrian2005
24-02-2009, 22:29
dar dupa acestea nu am simtit nici un efect !
Cristian Neagu
25-02-2009, 05:19
Efctele naturale nus spectaculoase.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.