PDA

View Full Version : febra musculara

thales
28-01-2009, 19:39
am un coleg la echipa de fotbal...ar vrea ceva informatii referitoare la ce sa ieie sa nu faca febra musculara....antrenamentele fizice sunt destul de grele si are nevoie de ceva sa nu faca febra musculara: e bine dak ar lua intr-o zi o tableta de Daily Formula + 2 tablete de creatina daia masticabila de la Redis(una inainte si una dupa)
apropo...: creatina opreste cartilajul de crestere?:D

boris
28-01-2009, 20:30
1. da poate sa ia
2. nu opreste

Cristian Neagu
29-01-2009, 06:23
Am mutat acest topic, care nu are legatura cu nutritia, dar a fost inceput acolo gresit!

danyo
29-01-2009, 11:00
pt mine cele mai eficiente metode de a scapa de febra musculara sunt:
-masajul(febra musculara se instaleaza cand reactiile chimice care au loc la nivelul muschilor in timpul efortului au ca rezultat o substanta toxica numita acid lactic. Prin intensificarea circulatiei sangelui, masajul ajuta la eliminarea acidului lactic din muschi si prin urmare la calmarea durerii)
-continuarea miscarii.

hieronymus
29-01-2009, 11:44
cea mai buna metoda sa nu faci febra musculara e sa fii antrenat.
Creatina e buna pt fotbalisti, mareste rezistenta la efort, dar nu e o minune. Dupa antrenament poate sa ia o aspirina, sa ii absoarba excesul de acid lactic din muschi.
Insa tot antrenamentul adecvat previne febra.

happy_matei
29-01-2009, 12:36
si cum ramane cu febra musculara ca indicator al unui antrenament bun?
eu fac febra musculara la grupele mari, astfel stiu ca am stimulat bine grupele acelea

hieronymus
29-01-2009, 17:11
fotbalul nu e culturism; nu faci febra dupa fiecare meci de fotbal. Nu incurc efortul aerob cu cel anaerob

happy_matei
29-01-2009, 19:51
imi cer scuze, nu am observat ca era legat direct de fotbal

thales
29-01-2009, 20:06
pt mine cele mai eficiente metode de a scapa de febra musculara sunt:
-masajul(febra musculara se instaleaza cand reactiile chimice care au loc la nivelul muschilor in timpul efortului au ca rezultat o substanta toxica numita acid lactic. Prin intensificarea circulatiei sangelui, masajul ajuta la eliminarea acidului lactic din muschi si prin urmare la calmarea durerii)
-continuarea miscarii.

da este adevarat, dar si continuarea miscarii se poate face doar cat se poate..eu stiu ca am avut asta vara o febra la cvadricepsi ca nu puteam cobori scarile de la bloc...noroc cu fizioterapia:cool: imi facea ala un masaj ca simteam ca mor de durereb u l b

hieronymus, ai dreptate..nu faci febra dupa fiecare meci ca doar pana la meciuri faci pregatire pana pici jos....da in perioada de pregatire intre tur si retur, antrenamentele fizice pe un teren noroios plus cantonamentele...c r y

hieronymus
30-01-2009, 11:12
Aspirina dupa fiecare antrenament, iti va absorbi acidul lactic din muschi.

danyo
30-01-2009, 11:13

am auzit ca si Ibuprofenul este o substanta eficienta in ameliorarea durerii musculare .e adevarat?

danyo
30-01-2009, 11:14
da este adevarat, dar si continuarea miscarii se poate face doar cat se poate..eu stiu ca am avut asta vara o febra la cvadricepsi ca nu puteam cobori scarile de la bloc...noroc cu fizioterapia:cool: imi facea ala un masaj ca simteam ca mor de durereb u l b

Cea mai buna optiune este sa faci aceleasi tipuri de exercitii care ti-au provocat febra musculara, dar la o intensitate mult mai mica. Executand aceleasi exercitii, vei folosi grupele musculare care sunt afectate de febra musculara, vei intensifica ciculatia sanguina, care va determina eliminarea rapida a acidului lactic din tesuturi.

hieronymus
30-01-2009, 15:38
Ibuprofenul e un antiinflamator nesteroidian, te face sa nu mai simti durerea, si se prescrie la accidentari, entorse, tendinita, etc. Mai bine faci miscare.
Danyo: e foarte indicat sa faci miscare daca ai febra musculara, se absoarbe acidul lactic. Dar nu cu grupele la care ai febra, pt ca le distrugi masa musculara. Adica e total contraindicat sa faci flotari daca ai febra la pectorali. Cel mai bine e sa faci exercitii usoare generale.

aparausanu
01-02-2009, 10:54
din cate stiu eu, din ultimele studii in domeniu, se zice ca nu acidul lactic ar fi responsabil cu febra musculara, ci anumite microleziuni care se produc la nivelul fibrei musculare in timpul antrenamentelor de intensitate ridicata. probabil ca acidul lactic amplifica sezatia de durere, dar aceleasi studii arata ca febra continua si dupa ce concentratia de acid lactic a revenit la normal, ceea ce ar justifica teoria cu microleziunile.

Alex Popescu
01-02-2009, 20:03
din cate stiu eu, din ultimele studii in domeniu, se zice ca nu acidul lactic ar fi responsabil cu febra musculara, ci anumite microleziuni care se produc la nivelul fibrei musculare in timpul antrenamentelor de intensitate ridicata. probabil ca acidul lactic amplifica sezatia de durere, dar aceleasi studii arata ca febra continua si dupa ce concentratia de acid lactic a revenit la normal, ceea ce ar justifica teoria cu microleziunile.

esti documentat bine.

erik
02-02-2009, 00:30
Sa nu confundam oboseala musculara cu febra musculara. Prima este cauzata de acumularea de acid lactic si dureaza cateva ore, iar a doua este cauzata de acele microleziuni ale fibrelor musculare. Febra musculara poate dura cateva zile.

Alex Popescu
02-02-2009, 13:46
Sa nu confundam oboseala musculara cu febra musculara. Prima este cauzata de acumularea de acid lactic si dureaza cateva ore, iar a doua este cauzata de acele microleziuni ale fibrelor musculare. Febra musculara poate dura cateva zile.

si tu esti documentat bine...

Lorand
19-02-2009, 21:46
poti scapa de febra musculara daca ai o dieta normala...si nu mananci toate rahaturile de chips si mcdonaldsz..mancati sanatos ca sa poata sa se regenerezeze muschiul ,mancati bine aveti grija ce mancati si cat si nu o sa aveti probleme,sfat in mod normal dupa antrenamient nu ar fi voie sa ai febra musculara daca ai regimul alimentar in ordine!

shorty
19-02-2009, 23:19
in mod normal dupa antrenamient nu ar fi voie sa ai febra musculara daca ai regimul alimentar in ordine!
haha owned

PS: shasa cai !

Alessandro
19-02-2009, 23:24
poti scapa de febra musculara daca ai o dieta normala...si nu mananci toate rahaturile de chips si mcdonaldsz..mancati sanatos ca sa poata sa se regenerezeze muschiul ,mancati bine aveti grija ce mancati si cat si nu o sa aveti probleme,sfat in mod normal dupa antrenamient nu ar fi voie sa ai febra musculara daca ai regimul alimentar in ordine!
nu's de acord cu ultima parte.

Lorand
20-02-2009, 00:07
trebuie sa ai grija sa nu te acidulezi si atunci nu ai febra musculara,pt asta este bine sa ai nutritia buna si atentie la antioxidanti sper ca am scris bine

Alessandro
20-02-2009, 00:09
chestia asta cu febra musculara, mi se pare cu dus si intors. pe de-o parte sunt de acord ca daca febra te tine prea multe zile, ori te antr prea tare, ori nu te alimentezi si nu te odihnesti destul. pe de alta parte daca nu faci febra, se considera ca nu ai lucrat eficient muschiul...

Lorand
20-02-2009, 00:19
acuma sa definim pt cine ce inseamna febra musculara ca nu e totuna ca in ziua de dupa antrenament ti-se trage muschiul antrenat 1-2 zi si simti un pic ca e mai tare si atat(asta e normal)...sau ai dureri de muschi zile intregi...inseamna ca ai supra antrenat muschiul respectiv (pierzi masa)si incepand de atunci te bagi pe pauza si odihna macar 1-2 saptamani

Alessandro
20-02-2009, 08:55
http://www.getfit.ro/anatomie-si-fiziologie/febra-musculara/