PDA

View Full Version : Sunt fata si vreau sa iau suplimente nutritive

carmen_carmen
02-02-2009, 15:06
buna. sunt fata, am 16 ani 1,61m si 46 kg (ectomorf) si vreau sa ma ingras. ma gandesc sa iau ceva suplimente nutritive insa nu stiu c anume..
daca mi-ati putea recomanda ceva v-as fi recunoscatoare. as vrea sa iau ceva care in vreo 4-5 luni sa-mi aduca cam 10 kg (trebuie sa ma incadrez intre 70-80 RON). sport fac ce fac la scoala si acasa cu gantere dar nu prea mult. prefer suplimentele nutritive fiindca mi se par mult mai sigure din toate punctele de vedere in comparatie cu peritol, naposim sau chestii de genu. probleme de sanatate nu am pur si simplu ma ingras foarte greu...
chiar am nevoie de sfatul cuiva care se pricepe fiindca nu vreau sa risc luand ceva de capul meu. multumesc anticipat.n o r o c

Cristian Neagu
02-02-2009, 16:09
- incearca Mixforte sau mass bar (batoane proteice) daca esti din Buc le gasesti la mag din spatele lic Sincai, dc nu comanda-le pe net.

dedera
02-02-2009, 17:37
Asculta sfatu meu de pusti de 16 ani,nu incerca sa te ingrasi.Pe la 18-19 ani o sa iti doresti sa ai metabolismul de acum.Cunosc fete care au fost in situatia ta pe la 14 ani si sa le vezi acum ce frumos dezvoltate sunt,forme.
Asta e sfatul meu,al unui baiatcare a avut in jur fete de genul tau.Mai asteapta macar un an si dupa aceea hotaraste-te.

carmen_carmen
02-02-2009, 21:29
va multumesc pt raspuns.
totusi as mai avea o intrebare: exista vreo diferenta semnificativa intre nutrifort si mixforte (ca efect)? adica as putea lua nutrifort in loc de mixforte? (ma gandesc la diferenta de pret si la cantit)
poate e o intrebare mai prosteasca dar nu ma pricep la treburile astea si trebuie sa fiu cat mai bn informata...:D

Cristian Neagu
02-02-2009, 21:54
E ok si nutrifort, nu m-am gindit la pret!Poti sa iei cu lapte.

carmen_carmen
02-02-2009, 22:36
ok. multumesc.

Alex Popescu
03-02-2009, 08:46
buna. sunt fata, am 16 ani 1,61m si 46 kg (ectomorf) si vreau sa ma ingras. ma gandesc sa iau ceva suplimente nutritive insa nu stiu c anume..
daca mi-ati putea recomanda ceva v-as fi recunoscatoare. as vrea sa iau ceva care in vreo 4-5 luni sa-mi aduca cam 10 kg (trebuie sa ma incadrez intre 70-80 RON). sport fac ce fac la scoala si acasa cu gantere dar nu prea mult. prefer suplimentele nutritive fiindca mi se par mult mai sigure din toate punctele de vedere in comparatie cu peritol, naposim sau chestii de genu. probleme de sanatate nu am pur si simplu ma ingras foarte greu...
chiar am nevoie de sfatul cuiva care se pricepe fiindca nu vreau sa risc luand ceva de capul meu. multumesc anticipat.n o r o c

poti folosi niste batoane ca si hrana complementara dar...targetul tau nu este adecvat. risti un diabet, pancreatita sau gastrita (eventual ulcer) daca incerci sa cresti cu 2,5kg in medie pe luna. eu zic sa o iei mai usor. pot intelege ca imaginea se poate constitui la un moment dat ca un dezavantaj dar...sanatatea primeaza. sper sa nu ajungi sa o pierzi pentru a intelege ce iti spun acum. Un kg/luna cred ca este arhisuficient pentru datele tale antropometrice tinand cont ca nu faci nici sport. Sa auzim de bine!

Cristian Neagu
03-02-2009, 10:56
2,5kg /luna nu e realist si mai ales sanatos.Nu sesizasem acest aspect pina nu ti-a raspuns Alex.Maxim 1kg/luna e suficient si mai ales ca poti controla aspectul pielii si nu risti sa faci vergeturi.