View Full Version : apar efecte negative daca ne administram suplimente nutritive?
intrebarea mea este: ce efecte negetive apar daca luam suplimente nutritive pe o perioada indelungata de timp? nu ma refer la cele de moment(ameteli, diaree, altele) este adevarat ca in timp afecteaza ficatul si rinichii? sau doar in cazul supradozajului pe perioade lungi? va rog sa fiti sinceri si sa nu mai faceti reclame(in anumite cazuri) iar cei care au avut cu adevarat probleme ii rog sa le semnaleze. din categoria sus mentionata excludem steroizii si substantele stimulatoare(pt ca au aparut efecte negative destul de evidente)
happy_matei
04-02-2009, 02:35
stii ce sunt suplimentele? daca ai stii nu ai mai intreba asa ceva
normal ca orice lucru in exces dauneaza, mananca 10 oua intregi pe zi, normal ca o sa ajungi la urgenta
respecta indicatiile unui medic, vezi cum mananci si te odihnesti, cum te antrenezi si nu vei avea probleme
Cristian Neagu
04-02-2009, 06:49
intrebarea mea este: ce efecte negetive apar daca luam suplimente nutritive pe o perioada indelungata de timp? nu ma refer la cele de moment(ameteli, diaree, altele)
Tu ai avut ameteli de la suplimente?e e k 2 Cum ti-ai dat seama ca e de la suplimente?Si care ar fi "altele"?
Alex Popescu
04-02-2009, 07:29
c i o c a
eu personal n-am avut efecte negative, dar iau de 4 luni, dar totii prietenii mei imi spun sa nu mai iau pt ca in timp o sa-mi faca rau. in leg cu intrebarea ce sunt suplimentele? stiu foarte bine ce sunt. chiar am explicat mai sus. dar totusi toti ma contrazic cand le spun ca daca sunt administrate in doze normale in timp nu o sa cauzeze efecte negative. mai nou, provoaca si cancer.
happy_matei
04-02-2009, 17:45
cum am zis, daca iei cum trebuie nu vei pati nimic
atat timp cat vei face sport vei avea nevoie de mai multe chestii decat un om normal
cancer...ce nu provoaca cancer? si fructele si legumele pe care le cumperi fresh sunt cu o groaza de prostii
daca ai stii ce sunt suplimentele ( concentratele proteice , creatina etc.) nu te`ai mai lua dupa tovarasi tai ...:)
Cristian Neagu
04-02-2009, 20:47
eu personal n-am avut efecte negative, dar iau de 4 luni, dar totii prietenii mei imi spun sa nu mai iau pt ca in timp o sa-mi faca rau. in leg cu intrebarea ce sunt suplimentele? stiu foarte bine ce sunt. chiar am explicat mai sus. dar totusi toti ma contrazic cand le spun ca daca sunt administrate in doze normale in timp nu o sa cauzeze efecte negative. mai nou, provoaca si cancer.
Ai 2 alternative-sa-i crezi pe prietenii tai ca pe D-zeu, sau sa asculti la mine sau Alex si altii care luam de 20 de ani suplimente...tocmai ce am luat azi de la Redis Glucosamina, pt ca am probleme cu articulatiile.
omule nu patesti nimic,eu folosesc de 1 an y e s
ciupanezu
05-02-2009, 00:13
nu ma bag...
doar un lucru zic orice doctor stie ca o dieta hiperproteica sparge bariera renala.
sunt convins ca sunt alte treburi care afecteaza mai mult rinichii sau orice alt organ!doar am zis ..
Cristian Neagu
05-02-2009, 03:52
Mor de ris!Sunt Milioane de atleti/sportivi care au luat suplimente, pe linga ei peste 2 miliarde care fac sport de intretinere si folosesc diverse suplimente nutritive.Luate in cantitati normale, suplimentele nu implica riscuri.
Restul sunt speculatii.
PS-daca iei de 100 de ori peste doza normala vit C sau B, poti avea probleme, la fel e si cu suplimentele proteice, la fel si cu alimentele sau apa, daca exagerezi poti sa mori.Sau poti sa mori de grija...
sincer asta vroiam sa aud; parerea unor peroane care au luat asa ceva de ceva timp bun si nu a celor care au 4-5 luni de sala sau cei care nici macar nu au habar cu ce "se mananca" sportul asta. ms mult pt sfaturi
ciupanezu
05-02-2009, 16:38
Mor de ris!Sunt Milioane de atleti/sportivi care au luat suplimente, pe linga ei peste 2 miliarde care fac sport de intretinere si folosesc diverse suplimente nutritive.Luate in cantitati normale, suplimentele nu implica riscuri.
Restul sunt speculatii.
PS-daca iei de 100 de ori peste doza normala vit C sau B, poti avea probleme, la fel e si cu suplimentele proteice, la fel si cu alimentele sau apa, daca exagerezi poti sa mori.Sau poti sa mori de grija...
asta vroiam sa spun si eu...in cantitati normale nu sunt probleme.
painea care o mancam e daunatoare si chiar apa pe care o bem.
Acum cine vine sa o convinga si pe mama de suplimente? h a h a
la mine a acceptat usor cand i-am spus de proteine, dar cand a auzit si de creatina, aminoacizi a strambat din nas si a durat ceva pana sa isi schimbe parerea...
asta vroiam sa spun si eu...in cantitati normale nu sunt probleme.
painea care o mancam e daunatoare si chiar apa pe care o bem.
Acum cine vine sa o convinga si pe mama de suplimente? h a h a
Un coleg tine borcanu de m&e dupa el in ghiozdan ,ia de 1 an fara sa stie parintii lui:)).
Legat de efecte,s-a mai spus,nu face nimic eventual poti sa te ingrasi daca nu esti atent.La mine asa s-a intamplat de la milk&egg,il luam seara cu lapte degresat si am inceput sa pun un pic pe pectorali,se pare ca la mine nu e bun laptele de niciun fel seara.Asta mi s-a intamplat mie si REPET(s-a mai zis) ,nu e obligatoriu ca efectu asta sa apara la altcineva.E la fel ca ingrasarea,la altii se pune repede pe coapse,la altii pe pectorali ,la altii pe burta.
ciupanezu
06-02-2009, 14:38
Un coleg tine borcanu de m&e dupa el in ghiozdan ,ia de 1 an fara sa stie parintii lui:)).
Legat de efecte,s-a mai spus,nu face nimic eventual poti sa te ingrasi daca nu esti atent.La mine asa s-a intamplat de la milk&egg,il luam seara cu lapte degresat si am inceput sa pun un pic pe pectorali,se pare ca la mine nu e bun laptele de niciun fel seara.Asta mi s-a intamplat mie si REPET(s-a mai zis) ,nu e obligatoriu ca efectu asta sa apara la altcineva.E la fel ca ingrasarea,la altii se pune repede pe coapse,la altii pe pectorali ,la altii pe burta.
ce coleg:))
badboy_dej
07-02-2009, 13:22
ce probleme pot avea daca iau proteine si ma las de sport sau daca nu mai iau proteine si nici nu mai vreau sa practic sportul vreau sa ma las o vreme astept pareri de la toti
Te referi la culturism?Pai daca iei proteine si faci sala+masa musculara....cand te lasi brusc e normal sa scazi.Am citit ca muschiul scade mai greu decat creste.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.