View Full Version : Somnul De Dupa Amiaza
UzziRaider90
09-02-2009, 14:24
Programul meu:
8:00 - 15:00 - Scoala
16:00 - 17:00 dorm si eu putin, apoi ma trezesc, mananc si plec la sala.
Intrebarile mele sunt:
1. In ce masura conteaza somnul de la amiaz' ?
2. Ce trebuie sa mancam in general inainte de somnul de dupa amiaza? Carbohidrati sau proteine? ( ca sa se puna :) )
crackytzy
09-02-2009, 14:34
Programul meu:
8:00 - 15:00 - Scoala
16:00 - 17:00 dorm si eu putin, apoi ma trezesc, mananc si plec la sala.
Intrebarile mele sunt:
1. In ce masura conteaza somnul de la amiaz' ?
2. Ce trebuie sa mancam in general inainte de somnul de dupa amiaza? Carbohidrati sau proteine? ( ca sa se puna :) )
carboooo :))...mie cel putin carbo imi da stare de somnolenta. Asa bine pot dormi dupa ce mananci :X :D
hieronymus
09-02-2009, 17:23
somnul e important, mai ales daca te simti obosit, asa te refaci si te pregatesti pt antrenament.
Proteinele se iau dupa antrenament, nu inainte, asa ca eu m-as baza pe corbohidrati la masa de la ora 15.
Parerea mea e ca ar fi mai indicat sa dormi ceva mai mult noaptea pt ca presupun ca scoala aia nu te epuizeaza de tot. Cand ajungi acasa de la scoala mananci si peste 1-2 ore mergi la sala. Cand iesi iei proteinele peste 1 ora mananci.... etc...
Deoarece programul la scoala e pana tarziu si mai vrei sa si dormi de dupa masa nu poti sa ai un program alimentar f riguros si nici cu antrenamentul nu te poti intinde pana in seara pt ca nu e sanatos pe sistemul cardiovascular sa te antrenezi asa tarziu
jikatuki
09-02-2009, 20:34
Parerea mea e ca ar fi mai indicat sa dormi ceva mai mult noaptea pt ca presupun ca scoala aia nu te epuizeaza de tot. Cand ajungi acasa de la scoala mananci si peste 1-2 ore mergi la sala. Cand iesi iei proteinele peste 1 ora mananci.... etc...
Deoarece programul la scoala e pana tarziu si mai vrei sa si dormi de dupa masa nu poti sa ai un program alimentar f riguros si nici cu antrenamentul nu te poti intinde pana in seara pt ca nu e sanatos pe sistemul cardiovascular sa te antrenezi asa tarziu
Lukian,ar trebui sa inteleg ca antrenamentul seara nu este alegerea cea mai potrivita?Te intreb deoarece eu numai atunci ma pot antrena din cauza serviciului.Ms anticipat!
hieronymus
10-02-2009, 12:42
nu, nu e indicat pt ca inima nu are timp sa isi revina la starea de repaos. E bine sa lasi cateva ore din momentul in care pleci de la sala si pana adormi.
jikatuki
10-02-2009, 13:05
nu, nu e indicat pt ca inima nu are timp sa isi revina la starea de repaos. E bine sa lasi cateva ore din momentul in care pleci de la sala si pana adormi.
Iti multumesc pentru raspuns,Hieronymus.Inseamna ca aceste poate fi motivul pentru care uneori,dupa antrenamente ma ia somnul extrem de greu...
hieronymus
10-02-2009, 14:03
Iti multumesc pentru raspuns,Hieronymus.Inseamna ca aceste poate fi motivul pentru care uneori,dupa antrenamente ma ia somnul extrem de greu...
Cu placere.
Dar nu stiu daca somnul te ia greu neaparat din cauza salii, cei mai multi oameni adorm tun dupa antrenamente.
Cristian Neagu
10-02-2009, 15:34
Eu dorm zilnic la pranz cind am ocazia , apoi merg la sala.
Face bine somnul dupa masa daca ai antrenamentul mai pe seara. Te duci odihnit la sala si vi obosit ca sa dormi. Am avut o perioada cand ma antrenam seara si bagam somn dupa masa si mi-a mers foarte bine. Dar vezi sa dormi alea 7-8 ore pe noapte.
UzziRaider90
26-02-2009, 13:05
Face bine somnul dupa masa daca ai antrenamentul mai pe seara. Te duci odihnit la sala si vi obosit ca sa dormi. Am avut o perioada cand ma antrenam seara si bagam somn dupa masa si mi-a mers foarte bine. Dar vezi sa dormi alea 7-8 ore pe noapte.
Multumesc de raspunsuri, dar pana la urma CE ANUME SE MANANCA inainte de somn pt cresterea masei musculare?
bogdan_madalin
26-02-2009, 19:03
Mananca o masa copioasa din hrana solida (nu pudre), in asa fel sa mananci cam 20-30g proteine si 50-60g carbohidrati......eu asa am facut o perioada si mi-a mers foarte bine.
P.S cand aveam Glutamina luam si 5g inaite de somn.
Scufi Groparu
26-02-2009, 22:49
Cine v-a invatat ca e bine sa va culcati cu burta plina, habar n-am.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.