PDA

View Full Version : Program alimentatie / antrenament

houseISmusic
10-02-2009, 21:13
In primul rand vreau sa va salut pe toti si sa va multumesc pentru raspunsurile voastre din alte threaduri care indirect m-au ajutat .

Numele meu e Catalin , am 20 de ani si de 1 saptamana m-am reapucat de sala cu gandul de a pune cateva kg in masa musculara :)
Am 1.80 si 65 kg , nu stiu ce fel de "morf" sunt insa sunt slab , cu cateva pachetele de grasime pe abdomen .

De curand s-a deschis o sala chiar langa mine si am posibilitatea sa ma duc zilnic insa nu vreau sa fac greseala de a ma supra/sub antrena de aceea am asteptat o parere avizata din partea voastra inainte sa incep un program de antrenament serios . Care ar fi programul de lucru ideal ? Cineva mi-a zis ca 1 grupa pe zi timp de 45 minute e programul perfect . Voi ce spuneti ?

Doi la mana ce supliment nutritiv mi-ar fi bun , mentionez ca am trecut de stadiul in care vreau sa ma umflu in 2 saptamani sa impresionez pitipoancele si vreau sa-mi obtin rezultatele cu munca si perseverenta , drept pentru care exclud din stard steroizii si alte substante de genu . Cineva mi-a recomandat Total mass , e o alegere potrivita ?

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre .
Regards , Catalin .

Alex Popescu
10-02-2009, 21:30
In primul rand vreau sa va salut pe toti si sa va multumesc pentru raspunsurile voastre din alte threaduri care indirect m-au ajutat .

Numele meu e Catalin , am 20 de ani si de 1 saptamana m-am reapucat de sala cu gandul de a pune cateva kg in masa musculara :)
Am 1.80 si 65 kg , nu stiu ce fel de "morf" sunt insa sunt slab , cu cateva pachetele de grasime pe abdomen .

De curand s-a deschis o sala chiar langa mine si am posibilitatea sa ma duc zilnic insa nu vreau sa fac greseala de a ma supra/sub antrena de aceea am asteptat o parere avizata din partea voastra inainte sa incep un program de antrenament serios . Care ar fi programul de lucru ideal ? Cineva mi-a zis ca 1 grupa pe zi timp de 45 minute e programul perfect . Voi ce spuneti ?

Doi la mana ce supliment nutritiv mi-ar fi bun , mentionez ca am trecut de stadiul in care vreau sa ma umflu in 2 saptamani sa impresionez pitipoancele si vreau sa-mi obtin rezultatele cu munca si perseverenta , drept pentru care exclud din stard steroizii si alte substante de genu . Cineva mi-a recomandat Total mass , e o alegere potrivita ?

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre .
Regards , Catalin .

Cataline, bine ai venit! pentru inceput limiteaza-te la a lucra tot corpul la un antrenament. vei face circuit pentru toate grupele musculare cate 2-3 seturi usoare alocate fiecarei grupe. antrenamentele nu vor fi consecutive ci la 2-3 zile. in zilele de pauza poti face stretching, alergari usoare. ai nevoie de pregatire cardio - pulmonara, neurologica, intarire a articulatiilor si a intreg sistemului de sustinere, marire a flexibilitatii musculare si reamintire a exercitiilor specifice. executa numai exercitii de baza, controlat, cu greutati mici. Dupa doua saptamani vei trece la alta etapa si vom discuta atunci ce si cum.

Referitor la suplimente, prima indicatie ar fi un complex vitamino-mineral de calitate. Alimentatia trebuie sa fie baza asa ca te vei concentra pe un numar de minim 4-5 mese echilibrate pe zi iar suplimentele le vei lasa pe mai tarziu cand alimentatia se va dovedi insuficienta pentru progres iar organismul tau va avea intr-adevar o capacitate de absorbtie satisfacatoare. Momentan suplimentele nu sunt necesare. Vom discuta mai pe larg despre asta pe masura ce vei evolua prin "munca si perseverenta"...asta ca sa te citez. Numai bine!

houseISmusic
10-02-2009, 23:15
Multumesc de promptitudine Alex , de 2 luni iau vitamax , ma ajuta si fizic si psihic asa ca am considerat inutil sa incerc cu ceva mai puternic . Deocamdata isi face treaba bine . Pe langa asta iau Calciu , magneziu si zinc si mananc MULTE fripturi si mese bogate in calorii .... sa nu uitam de dulciuri si 1-2 batoane Protein-R .

De cand m-am reapucat de sala , am trecut cam prin toate grupele de muschi , cu picioarele mai putin insa de la trunchi in sus am avansat si deja cred ca pot creste putin greutatea , insa fara sa fortez .

Pe scurt consider ( si sper sa nu ma insel ) ca am reajuns in forma , de aceea doresc sa urmez un program stabil .

Referitor la proteine , cred ca ai dreptate , o sa las luna asta sa treaca fara nimic , dupa care ma voi indrepta catre un produs anume ... mai exact , ce mi-ai recomanda ?

Alex Popescu
11-02-2009, 10:03
Multumesc de promptitudine Alex , de 2 luni iau vitamax , ma ajuta si fizic si psihic asa ca am considerat inutil sa incerc cu ceva mai puternic . Deocamdata isi face treaba bine . Pe langa asta iau Calciu , magneziu si zinc si mananc MULTE fripturi si mese bogate in calorii .... sa nu uitam de dulciuri si 1-2 batoane Protein-R .

De cand m-am reapucat de sala , am trecut cam prin toate grupele de muschi , cu picioarele mai putin insa de la trunchi in sus am avansat si deja cred ca pot creste putin greutatea , insa fara sa fortez .

Pe scurt consider ( si sper sa nu ma insel ) ca am reajuns in forma , de aceea doresc sa urmez un program stabil .

Referitor la proteine , cred ca ai dreptate , o sa las luna asta sa treaca fara nimic , dupa care ma voi indrepta catre un produs anume ... mai exact , ce mi-ai recomanda ?

nu sunt foarte sigur. ti-as recomanda un gainer de genul Gain Fast. niste date antropometrice detaliate mi-ar fi de folos ca sa ma lamuresc asupra tipului tau somatic. pe langa inaltime si greutate include si perimetrele osoase de la incheietura mainii si glezna precum si perimetrul toracic(in dreptul sfarcurilor) si al taliei (in dreptul ombilicului).

houseISmusic
12-02-2009, 20:45
Piept - 95 cm
talie - 81
Incheietura maini - 17 cm
Glezna - 24
Incheietura( la cot ) - 24 cm
Coapsa - 51 cm
Biceps - 31 cm

Sper sa fi masurat ce trebuie .Multumesc

*Masuratorile sunt inainte de antrenament

houseISmusic
14-02-2009, 20:12
deci ? :)

Lukian
16-02-2009, 11:47
Esti ectomorf, Gain Fast e ok pt tine.

houseISmusic
17-02-2009, 23:21
Multumesc de informatie . Unde gasesc cel mai bun pret la gain fast ? Imi este de ajuns un borcan de 1361 g pe luna ?

Din cate am mai citit , dozajul pus de ei este exagerat ... in jur de 500 g pe zi de gainer ...

Alex Popescu
18-02-2009, 00:14
Multumesc de informatie . Unde gasesc cel mai bun pret la gain fast ? Imi este de ajuns un borcan de 1361 g pe luna ?

Din cate am mai citit , dozajul pus de ei este exagerat ... in jur de 500 g pe zi de gainer ...

eu am crescut bine cam cu 6 kg de GF pe luna. dar cand spun ca am crescut...am crescut...nu m-am jucat.

houseISmusic
18-02-2009, 20:16
Si ai luat ZILNIC doza recomandata de ei ? In ce mod ?

houseISmusic
21-02-2009, 16:20
nici o alta parere?

Lorand
21-02-2009, 16:47
dimineata trans x si dupa antrenament volum mass35,multa vitamine mese cat mai multe si de calitate...si spor la treaba

houseISmusic
24-02-2009, 19:55
Multumesc lorand .
Am limitat alegerea la 2 optiuni , gain fast sau total mass ...

avantajul la gain fast este ca e foarte eficient daca e luat in doza recomandata ( ceea ce mie mi se pare exagerat )
avantajul la total mass este ca e accesibil la pret si am cunostiinte care au avut rezultate .

Imi poate cineva inclina balanta catre un produs ? Eu tind acum inspre total mass , nu e atat de potent pe cat gain fast dar nu ma grabesc sa cresc .

Lorand
26-02-2009, 13:43
cum scrie si pe ambalajul gf-ului doza recomandata(preparata) este pt intraga zii pe care nu o bei din prima ci pe parcursul zilei..daca imi amintesc binen o r o c

houseISmusic
05-03-2009, 22:03
Am o intrebare , iau mass forte creatin r , insa aseara cred ca am facut o prostie , am venit tarziu de la sala pe la 23:00 , am mancat , am luat shakeul si nu m-am simtit prea bine .

Pe scurt , intrebarea mea e , mai bine mai tarziu decat deloc sau mai bine sar peste el ?

Scufi Groparu
05-03-2009, 22:42
Nu e cam PREA tarziu ?

houseISmusic
06-03-2009, 21:49
la asta m-am gandit si eu . oricum am luat o pauza , am prins o gripa de toata frumusetea