View Full Version : Pt Alex Popescu
Salut Alex,
Avand in vedere ca aici se vb despre nutritie iar tu ai ajuns de mult la un stadiu competitional, te-as ruga sa ne expui programul tau de alimentatie din perioada de masa. Ne-am face o idee despre cum ar trebui sa fie o alimentatie la nivel inalt. Cine stie, poate putem fura cate ceva. :)
Multumesc anticipat,
Bogdan
Alex Popescu
11-02-2009, 21:53
Salut Alex,
Avand in vedere ca aici se vb despre nutritie iar tu ai ajuns de mult la un stadiu competitional, te-as ruga sa ne expui programul tau de alimentatie din perioada de masa. Ne-am face o idee despre cum ar trebui sa fie o alimentatie la nivel inalt. Cine stie, poate putem fura cate ceva. :)
Multumesc anticipat,
Bogdan
in perioada de masa e simplu: mananc ce apuc
in perioada de masa e simplu: mananc ce apuc
Bun, suplimente ceva? Mai ales cand le iei si in ce cantitati. Deasemenea tii cont la ce intervale de timp mananci? Eviti painea? Preferi carnea sau ouăle sau carbohidratii? Altceva deosebit?
Ms mult!
Alex Popescu
12-02-2009, 17:44
nu mananc nici un fel de carne in afara de cea de peste. asta din anumite principii personale ce nu au legatura cu nutritia.
ca suplimente folosesc animal pak, animal flex, oxid nitric si creatina de la Universal (dar asta incepand de zilele astea de cand sunt sponsorizat de respectiva firma).
alimentul meu preferat este oul. consum uneori si 20 de oua integrale zilnic dar fara alta sursa de colesterol sau grasimi saturate. painea integrala este iarasi un aliment uzual la mine, mai adaug fructe si legume, peste oceanic sau de apa dulce, inghetata uneori, seminte de tot felul, branza feta, batoane proteice de la redis...
prefer alimentele proaspete, cat mai putin procesate sau deloc atunci cand este posibil.
ca frecventa a meselor...2-3 pe zi. uneori si a 4-a seara tarziu. uneori trec 6-8 ore fara sa pot manca datorita serviciului dar nu este un impediment major pentru mine. stilul meu de a manca precum lupii se pare ca imi prieste. ofer astfel organismului ferestre de dezintoxicare si refacere. uneori mananc doar o masa pe zi.
nu mananc nici un fel de carne in afara de cea de peste. asta din anumite principii personale ce nu au legatura cu nutritia.
ca suplimente folosesc animal pak, animal flex, oxid nitric si creatina de la Universal (dar asta incepand de zilele astea de cand sunt sponsorizat de respectiva firma).
alimentul meu preferat este oul. consum uneori si 20 de oua integrale zilnic dar fara alta sursa de colesterol sau grasimi saturate. painea integrala este iarasi un aliment uzual la mine, mai adaug fructe si legume, peste oceanic sau de apa dulce, inghetata uneori, seminte de tot felul, branza feta, batoane proteice de la redis...
prefer alimentele proaspete, cat mai putin procesate sau deloc atunci cand este posibil.
ca frecventa a meselor...2-3 pe zi. uneori si a 4-a seara tarziu. uneori trec 6-8 ore fara sa pot manca datorita serviciului dar nu este un impediment major pentru mine. stilul meu de a manca precum lupii se pare ca imi prieste. ofer astfel organismului ferestre de dezintoxicare si refacere. uneori mananc doar o masa pe zi.
Ma asteptam sa zici ca mananci de 6-8 ori. Oricum, interesant sa vad ce mananca un campion. :) Partea cu ouăle o voi copia, am incercat aseara sa mananc 20 dar pe la 15-16 n-am mai putut...
Ms pt raspuns Alex!
P.S. Si eu inainte mancam de 2-3 ori pe zi cu serviciul asta insa acum ca mi-am facut program, mananc de 2x la munca, o data dim, o data dupa antrenament seara, o data mai pe seara si inainte de culcare o proteina insa Ideal protein are 75% absorbtie rapida si doar 25% lenta ceea ce nu mi se pare in regula, ar trebui seara luat ceva cu concentratie mai mare de proteina cu absorbtie lenta, stie cineva vreun produs?
Milk&Egg de exemplu. Sau alternativa mai ieftina - albusuri fierte.
cata91muscle
13-02-2009, 22:50
apropo Alex felicitari pentru aparitia in ultimul nr al revistei Culturism& fitness y e s
Hayashida
14-02-2009, 01:25
mi l-am cumparat si eu acum 3 zile!si te-as fi recunoscut din cauza ciocului,daca nu ma uitam sa vad cine scrie ca este pe coperta!
Alex Popescu
14-02-2009, 01:47
Ma asteptam sa zici ca mananci de 6-8 ori. Oricum, interesant sa vad ce mananca un campion. :) Partea cu ouăle o voi copia, am incercat aseara sa mananc 20 dar pe la 15-16 n-am mai putut...
Ms pt raspuns Alex!
P.S. Si eu inainte mancam de 2-3 ori pe zi cu serviciul asta insa acum ca mi-am facut program, mananc de 2x la munca, o data dim, o data dupa antrenament seara, o data mai pe seara si inainte de culcare o proteina insa Ideal protein are 75% absorbtie rapida si doar 25% lenta ceea ce nu mi se pare in regula, ar trebui seara luat ceva cu concentratie mai mare de proteina cu absorbtie lenta, stie cineva vreun produs?
cu cateva luni inainte de concurs mananc si de 10 ori pe zi si sunt foarte atent cu alimentatia si suplimentatia. dar la 40 de milioane pe luna...e nevoie de sponsor puternic. referitor la oua, va recomand prudenta. eu am facut ani de zile analize la ficat pentru a fi sigur ca organismul meu suporta acest regim. ca o coincidenta, se pare ca oul este alimentul cel mai bine tolerat de organismul meu. este unitate etalon in alimentatie pentru mine.
definire
14-02-2009, 11:23
Cit de des mancati intr-o zi?
Gunter: Aceasta este cea mai importanta intrebare legata de constructia masei musculare. Eu maninc la intervale de doua sau trei ore. Daca lasi prea mult timp intre doua mese corpul intra intr-o nedorita stare catabolica.
definire
14-02-2009, 11:24
si ALex mananca uneori si odata pe zi :))
cata91muscle
14-02-2009, 11:34
nu stiu ce sa zic
la mine la sala sunt care mananca numai de 2-3 ori pe zi si mai nimic...iau vreo 3 cupe pe zi de rapid mass sau alte suplimente si cresc
este unul care face de 4 ani dupa ureche, are 43,5 cm circumferinta bratului, si 60 la coapse, e mezo, isi antreneaza tot corpul de 2 ori pe saptamana, cate 16 seturi pt grupele mari si 12 la grupele mici, sta in sala 2 ore si ceva, nici nu stiu cum rezista sa lucreze atat de mult...bai si culmea k progreseaza(e natural)
sunt care umbla in fiekre zi prin cluburi, fumeaza ca turcii, la sf saptamanii ii vezi betzi in ultimul hal si culmea k si aia progreseaza
e posibilitatea k organismul sa se adapteze la mediul acela de viata si ca muschii sa creasca? chiar daca cresc intr-un timp mai indelungat?
definire
14-02-2009, 11:47
foarte ciudat
cata91muscle
14-02-2009, 11:57
da e ciudat si cateodata enervant sa vezi k tu respecti tot ce trebuie si k te abtii de la anumite "placeri" si k altii care habar nu au de sportul asta cresc
concluzia la care am ajuns eu este k asteptam prea mult de la propriul corp cateodata si vrem rezultate rapide, in timp ce noi nu realizam k facand ce trebuie am progresat mai mult ca cei care nu au facut ce trebuie
k sa revin la acel tip de care am zis k face de 4 ani, acum vrea forme, da nu tine dieta, ci se bandajeaza in jurul abdomenului k sa "piarda grasime":|
definire
14-02-2009, 12:30
Eu am ajuns la concluzia ca fiecare individ trebuie sa-si cunoasca corpul si sa-l testeze sa vada cum raspunde cel mai bine ( antrenament, nutritie etc) :|
Hayashida
14-02-2009, 13:30
cunosc si eu niste tipi care de luni pana joi sunt mari "fierari", vineri sunt mari fotbalisti si sambata si duminica sunt mari betivi.si in plus baga si cate un pachet de tigari pe zi, iar despre nutritie-mananca ce apuca.frate, parca stilul asta depravat le prieste intr-un fel cum mie nu-mi prieste alimentatia adecvata+suplimente, desi atat eu cat si ei suntem sunt mezo.
dar cu toate astea parca am un avantaj moral asupra lor, stiind ca eu sunt sportiv si ca pe dinauntru stau probabil mai bine ca ei, dar in acelasi timp ma ambitioneaza sa trag mai tare si sa fiu cu un pas in fata lor.
cata91muscle
14-02-2009, 13:37
asa ma motivez si eu...totusi stau si ma gandesc k pana la urma tigarile, alcoolul si neinformarea cu privire la sportul asta isi vor spune cuvantul in cazul lor intr-o buna zi
Eu am tinut un fel de regim adica nu mancam alimente gen mezeluri prajeli etc. luam suplimente la greu faceam totul ca la carte si pas.. nu cresteam deloc, ba mai mult slabeam. si m-am apucat sa mananc cum mancam eu cand am atins 106kg adica pe principiu "baga nene cat poti cand poti" am redus consumul suplimentelor si imediat am vaz diferenta: am crescut in masa si forta. Concluzia este ca fiecare treb sa isi asculte corpul si sa ia principiile astea doar ca pe niste idei si sa le modifice dupa nevoile lor. Ce merge la mine poate nu merge si la tine si viceversa.. Bafta
cu cateva luni inainte de concurs mananc si de 10 ori pe zi si sunt foarte atent cu alimentatia si suplimentatia. dar la 40 de milioane pe luna...e nevoie de sponsor puternic. referitor la oua, va recomand prudenta. eu am facut ani de zile analize la ficat pentru a fi sigur ca organismul meu suporta acest regim. ca o coincidenta, se pare ca oul este alimentul cel mai bine tolerat de organismul meu. este unitate etalon in alimentatie pentru mine.
1. Referitor la 40m pe luna, la ce te referi? La toata mancarea + suplimente sau doar la suplimente?
2. Referitor la oua, de ce prudenta? Doar nu este cineva aici care mananca 20 oua intregi, se stie f bine ca se mananca doar albusul, galbenusuri doar 1-2 iar la albusuri nu exista contraindicatii, nu are ce sa dăuneze, nu?
Alex Popescu
16-02-2009, 17:52
1. Referitor la 40m pe luna, la ce te referi? La toata mancarea + suplimente sau doar la suplimente?
2. Referitor la oua, de ce prudenta? Doar nu este cineva aici care mananca 20 oua intregi, se stie f bine ca se mananca doar albusul, galbenusuri doar 1-2 iar la albusuri nu exista contraindicatii, nu are ce sa dăuneze, nu?
1. la alimentatie + suplimentatie
2. eu sunt cel ce mananca uneori 15-20 de oua integrale zilnic.
1. la alimentatie + suplimentatie
2. eu sunt cel ce mananca uneori 15-20 de oua integrale zilnic.
Asa e, o alimentatie serioasa ajunge si la 40m, eu stiu mai bine, niciodata nu ajung cu bani la urmatorul salar si cand ma gandesc pe ce i-am cheltuit... pe nimic, doar mancare si taxe...
Asta cu ouale intregi nu trebuia sa ne-o zici, cine stie, poate te ia cineva drept exemplu. :)
P.S. Inainte de culcare ce supliment/mancare iei?
Alex Popescu
19-02-2009, 14:54
in sezonul competional bag branza degresata + glutamina
in off season incerc sa mananc branza cat mai des seara. asta daca este posibil....
Referitor la oua...am recomandat prudenta. Am citit demult un articol al lui Frank Zane care spunea ca manca foarte multe oua integrale. am urmat exemplul lui si nu a fost ok. trigliceidele si transaminazele au sarit la cote alarmante. apoi am scos alte surse de lipide din alimentatie, am pastrat doar galbenusurile si a fost ok. analizele au iesit excelente. Dar...NU VA RECOMAND.
aparausanu
19-02-2009, 22:58
in sezonul competional bag branza degresata + glutamina
in off season incerc sa mananc branza cat mai des seara. asta daca este posibil....
Referitor la oua...am recomandat prudenta. Am citit demult un articol al lui Frank Zane care spunea ca manca foarte multe oua integrale. am urmat exemplul lui si nu a fost ok. trigliceidele si transaminazele au sarit la cote alarmante. apoi am scos alte surse de lipide din alimentatie, am pastrat doar galbenusurile si a fost ok. analizele au iesit excelente. Dar...NU VA RECOMAND.
hei! iar ma bulversezi. cum adica ai pastrat galbenusurile!? eu stiam ca la galbenusuri e restrictie si liber la albusuri...
Probabil galbenusurile sunt incluse in dieta Keto.
Referitor la albusurile de ou, proteina are o absorbtie lenta? sunt indicate seara inainte de culcare?
cata91muscle
20-02-2009, 15:35
hei! iar ma bulversezi. cum adica ai pastrat galbenusurile!? eu stiam ca la galbenusuri e restrictie si liber la albusuri...
nu ai priceput k lui Alex i-au iesit analizele bine kiar dak a mancat mai multe galbenusuri?c i o c a
ne-a si sfatuit sa NU-i urmam exemplul, ca poate noi intram in spital! ce neclaritate ai vazut aici?
nu fiecare corp tolereaza un aliment la fel de bine
Alex Popescu
24-02-2009, 13:39
da. am pastrat galbenusurile dar am scos alte surse importante de colesterol sau vit liposolubile din alimente. apoi nici la albus nu e chiar asa liber. limita este la necesarul zilnic de proteine.
Alex Popescu
24-02-2009, 13:40
Probabil galbenusurile sunt incluse in dieta Keto.
Referitor la albusurile de ou, proteina are o absorbtie lenta? sunt indicate seara inainte de culcare?
din cate stiu au o viteza medie de absorbtie. seara prefer caseina din branza.
bocancuputrezit
15-03-2009, 02:13
salut alex am si eu o intrebare referitor am auzit ca ai scris un articol despre genoflexiunile cu haltera pe gat si vream sa te intreb daca la 16 ani e indicat sa fac si daca ma opresc din creste si daca nu la 65 de kg cate seri ar trebui sa fac si cu cate kg f o r t o
Alex Popescu
15-03-2009, 09:07
Foloseste greutati care sa-ti permita efectuarea a 8-10 repetari singur, alimenteaza-te si odihneste-te eficient si nu cred ca vor aparea probleme de crestere.
bocancuputrezit
16-03-2009, 17:53
aha ms mult
man eu fac de la 16 ani genu.
La 16 ani am avut 1.53 -> la 18 ani am 1.89
Crede-ma imi plac genuflexiunile la nebunie plus ca am facut si gambe la presa si impins la picioare.
Foloseam greutati care imi permiteau sa fac 10 - 12 repetari.
Sfat: foloseste centura.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.