PDA

View Full Version : Trisatul in regim+cateva intrebari.

dedera
12-02-2009, 17:50
Astazi dupa aproape 2 saptamani in care am pierdut alte 2 kg(1,78 si 66kg) am trisat.Inainte sa va intreb,va prezint meniul meu de astazi cu care am trisat(am simtit nevoia,m-am simtit slabit,dureri de cap,oboseala)

-Miere -am mancat in jur de 100g cred deci cam 350 calorii
-Paine graham cu secara feliata tot cam 100g(adica vreo 6 feliute din acelea mici) deci estimez undeva la 250 calorii
-branza de vaca,sarata fara grasime -vreo 300 calorii ca am mancat mai multa
-jumatate de ceapa rosie-daca una intreaga pe 100g are 39 calorii,deci vreo 19 calorii
-3 ardei capia rosii ,cam 78 calorii
-6 sarmale :)).Nu va minunati ,sarmalele au fost facute in foi de vitza,micute,carne de pui,o lingura de orez ca sa se prinda carnea,putin bulion de rosii facut la tara deci nu cumparat.Pe scurt,sarmale dietetice.Aici nu am stiut sa estimez dar luandu-ma dupa cele 170 calorii ale unei sarmale pe 100g si scazand putin pt ca sunt dietetice,900-1000 calorii.

Azi am mancat cam 1980-2017 calorii(sunt estimative)
Necesarul meu caloric este de 2408.17 in conditia ''usor activ'' adica scoala+mers pe jos cam 2 km jumatate.

Acum intrebarile mele.
1.Ce am mancat mai sus,au fost mancate cam in interval de 2 ore jumatate pt ca am facut prostia sa nu mananc dimineata,o sa afecteze cu ceva?
2.Daca tinem mult timp un regim cu mancare sanatoasa si calcam odata stramb cum am facut eu in conditiile astea,vor fi efecte vizibile adica voi pune ceva pe mine ?Chiar daca numarul caloriilor nu a sarit peste necesarul meu?

Alex Popescu
12-02-2009, 18:09
Astazi dupa aproape 2 saptamani in care am pierdut alte 2 kg(1,78 si 66kg) am trisat.Inainte sa va intreb,va prezint meniul meu de astazi cu care am trisat(am simtit nevoia,m-am simtit slabit,dureri de cap,oboseala)

-Miere -am mancat in jur de 100g cred deci cam 350 calorii
-Paine graham cu secara feliata tot cam 100g(adica vreo 6 feliute din acelea mici) deci estimez undeva la 250 calorii
-branza de vaca,sarata fara grasime -vreo 300 calorii ca am mancat mai multa
-jumatate de ceapa rosie-daca una intreaga pe 100g are 39 calorii,deci vreo 19 calorii
-3 ardei capia rosii ,cam 78 calorii
-6 sarmale :)).Nu va minunati ,sarmalele au fost facute in foi de vitza,micute,carne de pui,o lingura de orez ca sa se prinda carnea,putin bulion de rosii facut la tara deci nu cumparat.Pe scurt,sarmale dietetice.Aici nu am stiut sa estimez dar luandu-ma dupa cele 170 calorii ale unei sarmale pe 100g si scazand putin pt ca sunt dietetice,900-1000 calorii.

Azi am mancat cam 1980-2017 calorii(sunt estimative)
Necesarul meu caloric este de 2408.17 in conditia ''usor activ'' adica scoala+mers pe jos cam 2 km jumatate.

Acum intrebarile mele.
1.Ce am mancat mai sus,au fost mancate cam in interval de 2 ore jumatate pt ca am facut prostia sa nu mananc dimineata,o sa afecteze cu ceva?
2.Daca tinem mult timp un regim cu mancare sanatoasa si calcam odata stramb cum am facut eu in conditiile astea,vor fi efecte vizibile adica voi pune ceva pe mine ?Chiar daca numarul caloriilor nu a sarit peste necesarul meu?

in primul rand STAI LINISTIT! aceasta "cadere" a ta pe perioada regimului te-a salvat probabil de la o cadere mult mai grava. regimul sever afecteaza psihicul dar si corpul in egala masura. pe regim este destul de greu sa furnizezi organismului toti nutrientii de care are nevoie. restrangerea sferei alimentelor pe care le consumam atrage dupa sine aparitia unor carente ce pot deveni grave in timp. lipsa vitaminelor, mineralelor, a lipidelor si a glucidelor pentru o perioada mai lunga de timp produc perturbari ale sistemului nervos, perturbari hormonale sau organice. asa ca "scaparea" ta a fost o portita de salvare in fata unei astfel de caderi. organismul a simtit acest pericol si a reusit subconstient sa invinga vointa ta de a te abtine. eu te-as sfatui chiar ca pe viitor sa lasi aceste "ferestre" o data pe saptamana pentru a nu avea surprize neplacute de genul celor pe care le-am enumerat mai sus.

referitor la intrebarea daca vei depune excesul de calorii de pe ziua de azi te pot asigura ca acest lucru nu se va intampla. stimularea mecanismelor biochimice specifice acumularii (mai ales cand organismul se afla intr-o faza catabolica - vezi cazul tau) dureaza ceva vreme si nu se poate declansa de la o singura masa supracalorica.

PS: acum ca ti-ai facut pofta revino la regimul obisnuit si...succes la slabit si multa sanatate!

dedera
12-02-2009, 18:29
Multumesc foarte mult.Da astazi chiar n-am mai putut rezista,starea asta de oboseala,dureri de cap si slabire o aveam de 3 zile si ceva.Mai trisez foarte rar,ultima oara am trisat cu 3 chifle de paine,un borcan de gem si o ciocolata si tot nu s-a depus,dar ma simteam altfel ,parca reincarcat.
Eu daca trisez,ma gandesc sa trisez cu cap adica in locul alimentelor astora puteam baga pizza,dulciuri,sucuri:))
Am o intrebare despre care am cautat ore in sir pe google.
Coca cola 0 ala,are 0 calorii,0 lipite,0 la tot.Ingrasa?Adica pot bea din cand in cand?Stiu ca pe langa 0 calorii astea are alte chimicale,stim toti ce e coca-cola.

Alex Popescu
12-02-2009, 18:33
Multumesc foarte mult.Da astazi chiar n-am mai putut rezista,starea asta de oboseala,dureri de cap si slabire o aveam de 3 zile si ceva.Mai trisez foarte rar,ultima oara am trisat cu 3 chifle de paine,un borcan de gem si o ciocolata si tot nu s-a depus,dar ma simteam altfel ,parca reincarcat.
Eu daca trisez,ma gandesc sa trisez cu cap adica in locul alimentelor astora puteam baga pizza,dulciuri,sucuri:))
Am o intrebare despre care am cautat ore in sir pe google.
Coca cola 0 ala,are 0 calorii,0 lipite,0 la tot.Ingrasa?Adica pot bea din cand in cand?Stiu da mai are chimicale

da. poti bea. numai ca avand valoare energetica foarte mica si un continut de cofeina ridicat este posibil sa nu fie tocmai ok. pe de alta parte ridica mult aciditatea organismului datorita continutului gazos. asa ca nu abuza. un pahar de pofta este suficient.

PS: pe deasupra mai spala si din minerale si vitamine ceea ce iarasi nu iti doresti.

definire
12-02-2009, 18:54
Nu are calorii , dar are indulcitori care pot fi mai periculosi decat zaharul in ceea ce priveste acumularea de grasime. "Expertii cred ca indulcitorii fara calorii schimba modul in care organismul digera mancarea, facandu-l sa depoziteze tesut adipos."

dedera
12-02-2009, 19:12
Am intrebat pentru ca se intampla sa mai cumpere tatal meu si na,mai poftesti.Eu de vreo 3 luni daca beau ceva in afara de apa plata ,beau ceai verde fara zahar sau un pic de cafea tot fara zahar,am auzit ca e buna acolo bauta ocazional:)).
Am uitat sa precizez,am facut niste analize pt prima oara in viata mea la 16 ani si au iesit super ok in afara de glicemie care era un pic scazuta.
Pe scurt,daca vrei si ai ambitie se poate.Iata ca sunt la 66 kg dupa cateva luni plecat de la 90

cata91muscle
12-02-2009, 20:51
si eu la inceput am plecat de la 95 de kg si 175 cm
la cat zici ca ai 1,78 si 66 kg nu esti prea slab?
la inceput am facut prostia sa ma infometez si kiar am reusit sa dau jos, dar ajunsesem nebun, nu mai ieseam pe undeva de teama sa nu mananc ceva
mi-a ramas multa piele care pana la urma s-a retras, de aceea stau si ma gandesc k tu ai mai mult piele care nu s-a retras si nu grasime

dedera
12-02-2009, 21:42
Ba am grasime,ce naiba nu atarna pielea pe mine iar acum dupa ultimul regim disociat s-a mai dus ceva grasime.Mai mult a ramas pe....evident...picioare,in oartea de sus~X(..Am ajuns la 53 cm coapse.O sa ma apuc sa fac sala iar pentru ca am picioarele dezvoltate dar sus,nimic.

cata91muscle
12-02-2009, 21:57
exact asa am fost si eu
eu cand am ajuns la abdomen , am inceput sa mananc de 6 ori pe zi
proteine+ carbohidrati complecsi..mese mici dar dese

crede-ma k mai bine a fost asa decat sa ma infometez

dedera
12-02-2009, 22:03
O sa vad.In principal o las incet cu carbo pt ca ma ingras.O sa mananc si sa ocolesc carbo multi+ ca o sa iau m&e.

cata91muscle
12-02-2009, 22:14
asa ar merge
nu trebe sa ocolesti carbo ca te vei simti nasol, cel putin in cazul meu
introdu carbo COMPLECSI treptat in alimentatie

dedera
12-02-2009, 22:26
Da bineinteles ca nu se poate fara carbo chiar deloc.Chiar e bn sa consum fructe in fiecare zi?Nu in excess.

Alex Popescu
12-02-2009, 23:32
Da bineinteles ca nu se poate fara carbo chiar deloc.Chiar e bn sa consum fructe in fiecare zi?Nu in excess.
incearca greph si orez brun. sunt grozave.

Cristian Neagu
13-02-2009, 09:30
178/66kg si vrei sa mai dai jos?Stiu ca ai mai fost intrebat ,dar personal cred ca a o problema cu perceptia ta.

cata91muscle
13-02-2009, 10:05
iti spun eu din experienta proprie k nu mai ai grasime, dar pielea aceea care nu s-a retras de pe picioare, fese si abdomen datorita slabirii prea rapide te face sa pari gras...si eu am fost asa
la mine s-a remediat treaba in felul asta:
mancam carbo simplii doar dimineata si dupa antrenament, carbo complecsi inainte de antrenament, in rest doar proteine
nr de repetari pt fiecare serie/exercitiu era intre 12-18 rep si pe langa astea m-au mai ajutat si alergatul in aer liber si innotul
rezultatele vor aparea destul de rapid, cel putin la mine asa au fost

dedera
13-02-2009, 12:10
Da greph-ul imi place mult.
Cata astazi promit sa fac niste poze si ti le trimit pe pm sa vezi.
Apropo combinatia de ardei capia cu branza si ceapa.Ceapa nu face nimic rau nu?A inceput sa imi placa:)).

Domnule Neagu,stiu mi se spune,o sa ma apuc de sala si o sa fac ce a facut si cata.