PDA

View Full Version : Probleme medicale!

cristiand
17-02-2004, 08:22
Buna ziua,dl.Dr.Damian,as avea daca se poate cateva intrebari ptr.d-voastra;am
o problema de sanatate,cam de 2 ani de zile am diabet si am slabit foarte mult
si as avea cateva intrebari la d-voastra,poate ma lamuriti si pe mine;de ceva
timpa am inceput sa lucrez pentru musculatura,iar acum mi-am luat de la Redis
SUPER PROTEIN 90R400,nelamurilile mele ar fi:-imi face rau la diabet daca-l
folosesc?i-au si in greutate?(asta m-ar interesa cela mai mult),cum se
administreaza si cat sa iau,si cand?(inainte sau dupa antrenament_cred ca o
masura ar fi cel mai bine ptr.mine,30 g),trebuie sa mananc ceva suplimentar?
imi recomandati altceva in schimb,ptr.a lua in greutate si ptr.a-mi dezvolta
musculatura,alt produs mai bun?RUGAMINTE:daca se poate sa-mi raspunde-ti cat
mai urgent deoarece maine voi pleca din tara!in cazul in care nu-mi puteti
raspunde,puteti sa-mi lasati un nr.de telefon ca sa va contactez eu?Va
multumesc anticipat si astept raspunsul d-voastra care sper sa ma lamureasca!
adresa de mail este:cristian.dinca@mbd.ro;exista si mai jos,Multumesc de
intelegere!

Dr.S.Damian
17-02-2004, 08:30
Dupa parerea mea nu ar trebui sa folosesti nici un fel de supliment nutritiv, cel putin fara sa ceri parerea unui diabetolog.
Echilibrul metabolic al glucozei este extrem de delicat in cazul tau si trebuie sa il controlezi atent. Suplimentele care contin procent mare de carbohidrati pot produce o crestere abrupta a glicemiei. Banuiesc ca faci tratament cu insulina si banuiesc ca ti s-a facut un instructaj in legatura cu alimentatia.
Daca reusesti sa controlezi diabetul, vei incepe sa mai iei in greutate si poate vei avea voie sa folosesti si un concentrat proteic (cu concentratie mare de proteine), dar numai dupa ce te sfatuiesti cu diabetologul.

Leon
26-02-2004, 22:40
Un prieten al meu care trage si el de fiare si care are diabet a luat creatina cu dextroza, zice ca nu are nimic, doctorul i-a permis...desi dextroza aia ma cam ingrijoreaza...nu a avut probleme cu glicemia...

Dr.S.Damian
27-02-2004, 20:08
Nu stiu ce doctor i-a permis sa ia dextroza atat timp cat el are diabet (probabil tip 1)... Controlul carbohidratilor este partea cea mai delicata la un diabetic, iar dextroza este un carbo simplu, care se absoarbe rapid si care provoaca un raspuns insulinic rapid... insa la un diabetic (unde exista o lipsa a secretiei insulinice) riscul unei cetoacidoze este foarte mare... nu te joci cu asa ceva.