PDA

View Full Version : referitor la ce ar trebui sa fac....

Unregistered
17-02-2004, 08:39
Buna ziua,
as dori niste sugestii.....
Am 25 de ani, 180 cm inaltime si 110 Kg. Am facut lupte catva timp in liceu, dar nu am mai practicat nici un sport de ceva vreme.
As dori sa slabesc, sa ajung undeva pe la 80 kg, si sa-mi dezvolt masa musculara. Am fost pe la medici, dar toti mi-au sugerat sa mananc putin. Eu consider ca mananc relativ putin, poate nu sanatos. As dori cateva sfaturi de la dumneavoastra: de ce sport sa ma apuc, ce exercitii imi sugerati, si care ar fi un regim sanatos de alimentatie. Sa incerc Herbal Life, sau exista vre-un medicament ce m-ar putea ajuta?
Va multumesc.

Dr.S.Damian
18-02-2004, 10:01
Herba Life nu iti recomand. Am vazut multi oameni in jurul meu slabind spectaculos si apoi ingrasanadu-se la loc la fel de spectaculos...
In privinta alimentatiei, este bine stiut ca la un moment dat, un supraponderal poate manaca la fel sau poate chiar mai putin decat un normoponderal si cu toate astea nu slabeste. Problema e ce consum energetic are. Fiindca poti stagna intr-o stare de echilibru (adica nu manaci mult, dar nici nu consumi prin efort fizic). Nu stiu cat de sanatos sau echilibrat este regimul tau alimentar, si tot ce pot sa iti spun este pentru inceput sa cresti nivelul efortului depus. Asta poate sa insemne o jumatate de ora de plimbare zilnic. Eu imi indemn pacientii sa faca acest lucru, ca minima forma de efort. Evident este bine sa mergi si la o sala, unde tinta ta sa fie bicicleta si banda de alergat. Tentatia "fiarelor" este mare, insa daca vrei sa iti atingi scopul, mergi pe regim aerob.