PDA

View Full Version : adolescentii

Nico
18-02-2004, 08:40
Buna ziua!

Sper, ca nu o sa o considerati o intrebare nelalocul ei.
In ultimul timp constat ca la sala vin foarte multi adolescenti.Care este varsta potrivita la o fata,pentru a lucra la sala de fitness,doar intretinere?
Ma intereseaza acest lucru deoarece am doua fete care se apropie de varsta adolescentei.Sunt dezvoltate frumos pana acum,nu au probleme de sanatate,cand au fost mici au facut gimnastica si mi-asi dori si in continuare sa arate frumos.

Multumesc.

Dr.S.Damian
18-02-2004, 10:35
In mod normal, copii ar trebui incurajati de la varste cat mai mici sa faca miscare, evident nu exercitii cu greutati, ci pur si simplu sa alerge, sa mearga cu bicilcleta, sa inoate, sa "bata" mingea etc.
Pentru o sala de fitness eu cred ca 12-13 ani ar fi un minim acceptabil. Chiar fiind fete pot lucra cu gantere mici (1-2 kg) sau la aparate cu incarcatura minima, insa in special exercitii libere cu greutatea corpului.
Cele mai multe fete care vin pentru prima data la sala spun"dar nu vreau sa ma transform in culturista"... :D ... ca si cum numai simpla atingere a unei gantere ti-ar hipertofia brusc bicepsul.
Deci antrenamentele de intretinere pot fi incepute de la aceasta varsta si este bine sa se puna accentul pe antrenament cardio si pe exercitii de mobilitate.

JohnnyBravo
18-02-2004, 15:53
VREAU SA VA FELICIT DOAR PT GANDUL DVS!!!!

cat mi-as fi dorit sa se fi intamplat asta si in familia mea....in afara de "pune mana si invata" nu auzeam :(

Pt ca imi placea judo-ul f mult, dupa multe rugaminti am mers cu mama la o sala...din pacate cei de la judo terminasera antrenamentul si urmau cei de la lupte care jucau (desculti pe saltele) fotbal in sala (nu stiu daca in loc de incalzire sau inca nu incepuse antrenamentul:) Dupa vreo 10 min de asteptari in care ma uitam cu bucurie la baietii aia care mai faceau cate un ramat (atunci nu stiam ce e ala) a inceput mama cu: uite ce miroase in sala, nu trebuie sa depui efort, porti okelari, nu iti face bine la oki, etc.... Am plecat acasa bosumflat :(

am mai avut o tentativa cu inotul....am facut 1 luna (agrement) si am vrut sa fac performanta....eram prea mare! aveam doar 10 anisori :(

anii au trecut si asa m-am trezit cel mai pipernicit din clasa a 8-a...In liceu mai erau 2 mai mici ca mine din clasa, unul dintre ei fiind cel care ma initiat in culturism :)

imi aduc aminte pe mama ca mai imi zicea: "joaca basket, o sa te inalti!" dar niciodata nu a si luat initiativa sa ma duca undeva....

taica-meu, cand eram prin liceu m-a intrebat daca nu vreau sa merg la ceva karate :D ca ar fi bine pt autoaparare etc. I-am zis: stiu si eu....sora-mea in skimb s-a dus! :D

Asa ca am invatzat ca nu tre sa-ti lasi copilu doar sa bata mingea si sa zburde pe campie ci sa-l indrumi tu dupa cum crezi ca-i mai bine....Eu o sa-mi dau odraslele la inot de la 6 ani...sa inoate pana le dau solzii! :D

Dr.S.Damian
19-02-2004, 22:26
La mine a fost altfel: tata a insistat foarte mult sa fac sport inca de mic (si ii multumesc pentru asta). Am facut inot la varsta mica, dar cica urlam non-stop cand mergeam la bazin, asa ca nu a durat prea mult :D
Dupa cativa ani am mers iar la inot si de data asta mi-a placut la nebunie... si acum imi amintesc cat de mandru am fost cand am facut 1 km fara intrerupere... acum cred ca m-as ineca dupa 50 m...
Apoi am facut patinaj si scrima, dar cand am descoperit judo m-am indragostit imediat. Eram gras, aveam rau de masina, iar dupa cateva luni de judo aratam cu totul altfel si imi disparusera orice probleme cu raul de masina. Am facut judo si in facultate.
Cu sala am inceput prin clasa a 10-a, dar am facut destule pauze, cel mai mult mergand in timpul facultatii si dupa (Cristi Neagu poate sa confirme :D).
Adevarul e ca nu am fost facut pentru sport de performanta, insa mi-a placut sa fac sport.
Cateodata am niste nostalgii legate de judo, de nu-i adevarat...:D
Totdeauna am preferat sporturile individuale, fiindca la fotbal sau handbal am fost catastrofa... Eu eram ala pe care nu il vroia nimeni in echipa :D:D

JohnnyBravo
20-02-2004, 15:26
Originally posted by Dr.S.Damian
fiindca la fotbal sau handbal am fost catastrofa... Eu eram ala pe care nu il vroia nimeni in echipa :D:D

la scoala, in gimnaziu, eu eram ala pe care il bagau in poarta:D apoi dupa ce si-au dat seama ca ma intorc cu spatele (de frica!:D ) cand adversarii sutau la poarta, m-au lasat in aparare:)
Pase nu primeam niciodata pt ca pierdeam mingea :)
la bloc in skimb, eram atacant si printre ce-i mai tari pe picioare (ma faultau dar tot pe ei ii durea:D )
Imi placea totusi sa joc fotbal...dar mi-ar fi placut sa si inscriu (asta la scoala) : n-am dat nici un gol perioada clasa a 5-a - a 8-a! Imi doream asa mult..... :(

in liceu la basket mai mergea cat mai mergea la capitolul marcat cosuri....cu pasele iar era problema pt ca nu puteam aprecia klumea distanta si de cele mai multe ori nu prindeam mingea (eyes problem deh)

In ziua cand am absolvit faculta a trebuit sa jucam cu profesorii:) Le-am zis din start la colegi: MIE SA NU-MI DATI PASE! :D