PDA

View Full Version : Nu stiu ce sa mai fac ..

Enzo
12-03-2009, 15:28
Buna ziua tuturor !
De cand eram mic am fost mai grasut.Am facut karate de la 8 la 10 ani si un an de kick-boxing.Nesemnificativ as spune eu avand in vedere ca nu mi-a ajutat foarte mult fizicul (nu stiu ce "morf" sunt..) Am incercat tot felul de regimuri dar in marea majoritate am patit efectul "yo-yo". Cu unele am dat dar am pus la loc cand nu mergeam la sala (antrenament+cardio) din motive de sanatate (racesc la plamani relativ des.. de 3-4 ori pe an).
Fac 20 ani in vara si in prezent am 102kg , 1.75 . Voi trimite pozele pe prv, celui in masura sa ma indrume detaliat daca se poate.
Acum sa va spun si cam ce mananc. Avand in vedere ca sunt anul I la facultate si au si ei un program total aiurea..

Dimineata
3-4 cremwursti din piept de pui
1 felie paine graham
si cand nu am cursuri de dimineata si un fresh de portocale+grefe
----sau----
branza dietetica (cca. 150g) + 5-6 rosii cherry
1 felie paine graham

Pranz
Salata verde + 200g piept pui (fashii) + 50g porumb + 2 castravetzi murati
----sau----
200g piept pui + cartofi fierti/coptzi

Seara
lapte degresat (250ml) sau iaurt de casa (1 cutie mare)
----sau----
lapte degresat (250ml) cu cereale integrale (125g)

Sar peste pranz sau imi iau un sandwich de acasa martea (cand am cursuri de la 8 la 8) si miercurea (de la 12 la 8). Seara cand ajung la 8 stiu ca nu e bine sa mananc dar dupa atata stat la facultate, simt ca lesin.
Totusi as vrea sa reduc eventual sa scot de tot carbo din meniu (din cate am inteles asta e cea mai buna metoda).
Scopul meu este sa slabesc dar sa nu dau din masa musculara, dupa care sa continui in a creste in masa musculara dupa care definire. Stiu asta probabil ca o sa dureze vreo 3-4 ani sau mai mult cine stie.Dar sunt hotarat sa fac totul.
Sala fac de la 15 ani dar repet din cauza motivelor de sanatate, am facut pauze destul de mari, timp in care ma ingrasam automat pentru ca nu aveam voie sa ies din casa.Cat despre exercitii nu puteam pentru ca respiram greu (racit la plamani am scris mai sus).

Stiu ca este sectie despre Nutritie dar ca si idee, luni,joi,vineri,sambata,duminica ma duc la sala, banda 20min + 10min eliptica plus antrenament normal cu greutati medii repetari 15-20 si 3 serii la fiecare.
Stiu care sunt exercitiile, le fac corect .. dar ceva nu se leaga .. :| help pls

dedera
12-03-2009, 16:54
cartofii si porumbu scoate-i.Cartofii ii poti inlocui cu orez brun in caz ca faci sala dupa ce iei masa de pranz.Baga mai multe legume in alimentatie si fructe.Eu cu fructe am slabit cand aveam 90kg la 1,78(mere si gutui mai exact)
Cred ca trebuie sa scoti si cremwurstii aia,fie ca sunt din piept de pui,pun testu adipos(grasime).
Cereale integrale seara,mai exact ce cereale?Eu zic sa le scoti seara si sa le bagi dimineata in loc de cremwurstii aia(recomand fulgi de ovaz)

Legat de sala,poti lasa fiarele si sa te axezi mai mult pe alergari pana dai ceva kg jos ,eu asa am facut.Alergam pe un teren seara sau pe strazi

Enzo
12-03-2009, 19:02
cereale fitness .. fara bucati de fructe in ele etc .. o sa scot cremwurstii ..
oricum e nasol ca nu am in fiecare zi mesele stabilite.. poate doar la vara :))

Scufi Groparu
12-03-2009, 19:25
Cerealele fitness sunt pline de zahar. Mie slabitul cu fruncte mi se pare o vrajeala.

dedera
12-03-2009, 19:54
Vrajeala/nevrajeala eu cu fructe am slabit vreo 18 kg dar sa lasam asta.
Enzo probabil ca astea erau bubele in dieta ta,cremwurstii,cerealele fitness si cartofii.

Enzo
12-03-2009, 23:40
posibil.. stiu ca trebuie un numar minim de calorii ca sa iti mentii greutate si trebuie sa scazi vreo 500 din ele ca sa slabesti sanatos (fara yo-yo)
acum nu stiu sigur daca eu mi-am facut norma de calorii..
As lua Animal Cuts .. am auzit ca sunt bune ca supliment si rezultate bune ..
la modul sa accelereze procesul ..

Alessandro
13-03-2009, 00:25
Vrajeala/nevrajeala eu cu fructe am slabit vreo 18 kg dar sa lasam asta.

stai linistit sau linistita ca nu doar cu fructe ai slabit tu. au si ele rolul lor in alimentatie...dar fructele contin fructoza....care se va trans in glicongen si stocat in ficat...surplusu va fi trans in grasime.

Enzo
13-03-2009, 00:32
Alessandro tu ce parere ai referitor la problema mea ? :|

Alessandro
13-03-2009, 00:34
Totusi as vrea sa reduc eventual sa scot de tot carbo din meniu (din cate am inteles asta e cea mai buna metoda).

http://www.getfit.ro/alimentatie/dieta-ketogenica-ce-este-cum-functioneaza/

Enzo
13-03-2009, 00:36
si referitor la ce vreau eu .. slabesc dar fara sa dau jos din masa musculara ? nu mentioneaza ca tin minte ca am citit articolul in mare

Enzo
13-03-2009, 13:56
deci dietele keto nu sunt recomandate de doctori .. apar probleme mari la ficate... eu de abea ce mi-am revenit cu ficatul .. aveam transamilazele 3x peste limita normala :)))) nopti nedormite si energizante..a fost greseala mea recunosc ..
fiind endomorf cu mezomorf .. nu stiu .. nu sunt diete speciale pentru tipurile astea ?

Cristian Neagu
13-03-2009, 14:45
Da, low carbo.Principiile keto sunt foarte bune, dar aplicate prea strict duc intr-adevar la probleme.Eu am slabit cu keto, dar medicii au dat vina pe dieta pt piatra la riniki cu care m-am pricopsit in 2006.

alex_cucli
20-03-2009, 13:21
enzo la ce sala te antrenezi ? :D

jonson_f
20-03-2009, 15:56
eu vad 2 variante , 1 ori lucrezi prea mult si mancarea e prea putina > daca faci asa incetinesti metabolismul si nu mai arzi grasimile din potriva pui pe tine , sau 2. lucrezi prea putin 20 de minute pe banda ar trebui sa fie incalzirea ... in ceea ce priveste masa musculara nu iti face griji prima data scapa de sunci dupa vb de masa musculara . ps cand simti nevoia sa mananci poti sa bei apa

dedera
20-03-2009, 17:20
Exact,eu zic sa tii o dieta.Nu face tampenia sa mananci putin,sa te infometezi.
jonson are dreptate dar vreau sa il corectez cu ceva,cand ai multe kg in plus slabesti al dracului de mult/repede cu infometarea.Adevarata ''fata'' a infometarii o vezi cand incerci sa scapi de ultimul strat de grasime ,de ultimele 2-3 kg.Atunci daca o tii cu infometarea ori stagnezi,ori pui pe tine.Eu de ultimele straturi de pe picioare am scapat cu mese mici si dese,proteice fara carbo decat dimineata(2 felii de paine) ,inainte de antr(orez brun) si uneori dupa antrenament.Asa a mers la mine.

Scufi Groparu
20-03-2009, 19:57
Enzo merge la Sangym. Cel de la gara.

Enzo
20-03-2009, 20:40
lol ? si ce daca? :))

alex_cucli
20-03-2009, 21:47
enzo vino la faru 2 acolo slabesti fara sa alergi f o r t o h a h a

Enzo
21-03-2009, 02:36
=))))