PDA

View Full Version : Sfaturi nutritie, antrenament

R3aL2008
28-03-2009, 20:41
Salut, ma numesc dan, am 18 ani, 1,85 si 100 kg ! Pot spune ca`s intre tipul somatic mezomorf si endomorf !Ma ingras cam usor daca mamanc multe mancaruri grase/ dulciuri, structura osoasa medie spre mare, depun masa musculara destul de usor, slabesc cam greu ! Deocamdata scopul meu este sa slabesc pana la aproximativ 87 Kg ... de vreo 3 luni fac sala cu program de slabire si am dat jos 5 kg ... Programul meu :
In fiecare zi 2 aparate de slabit(stepper si banda) care le fac la inceputul antrenamentului respectiv la sfarsit
1) Piept - 3,4 aparate ; fiecare serie a cate 20 repetari cu greutati reduse
2) Spate - 5 aparate ; fiecare serie a cate 20 repetari cu greutati reduse
3)Brate - (biceps 3 aparate) ( triceps 3 aparate ) ; fiecare serie a cate 20 repetari cu greutati reduse
4) umeri 3-4 aparate ; trapez 1 tip de exercitiu
5) picioare 3-4 aparate...
-la banda respectiv steper fac intre 15-30 min si interschimb aparatele in fiecare zi, adica daca azi am inceput cu banda, maine incep cu stepper`u;
-folosesc greutati usoare care sa-mi permita cel putin 20 repetari
pauze mici intre serii (aprox. 1 min)
-aparatele care le fac cred ca nu are rost sa vi le spun... ca doar se stiu...exercitiile le schimb din 3 in 3 saptamani;
Acum cu mancatul !
Dimineata pe la 7-8:
un bol de cereale cu lapte sau 1 L lapte
La scoala pe la 11-12 : 2 mere (sau alte fructe ) , grau,porumb,orez expandat...
Dupa masa : gratar din piept de pui cu piuree, castraveti, niste fructe (portocale, banane)
Dupa sala : ori gratar, supe , oua... depinde
-dulciurile le-am lasat de tot .. mai rar cand mamanc cv dulce...
-nu beau sucuri gen coca cola... pline de chimicale...
Cam atat !Astept sfaturile voastre... ce ar trebui sa schimb ? Poate ma ajuta Domnul Doctor :)

Enzo
30-03-2009, 20:20
combina piept+triceps , spate+biceps .. la grupele mari max 4 serii , grupe mici max 3 ..

sa nu faci supraantrenament .. stii.. fiecare grupa odata pe saptamana.. altfel faci regres

totusi nu fa de fiecare data cu aceeasi greutate pentru ca.. dupa ce slabesti presupun ca vrei masa musculara.. sa faci furori la plaja gen :)) daca muschiu o sa se obisnuiasca cu greutatea respectiva, cand o sa faci mai putin repetari dar greutate mai mare o sa fi lasat balta.. cel putin asa reiesea din ce am citit pe formu aici..

cat despre banda.. eu unul fac 15min incline maxim (15.0) si viteza (6.0) dupa care alerg 15min cu 10.0 si incline 0 .. sau mai degraba fara alergat.. "pas grabit" cu incline mare.. am auzit de la mai multi asa.. plus ca am incercat de mai multe ori si arzi mai multe calorii asa.. ca tu defapt faci fat burn, nu cardio .. adica nu viteza.. tu vrei stratul adipos sa te paraseasca :))

scoate piure-ul .. cartofi la slabit cica nu-i bine.. nu ai destule legume in regim si nush dc dar nici minimul de calorii necesare nu cred ca il ai..

mananca si o grefa pana la urma ca cica "topeste grasimile" ..nush cat de adevarat e dar cel putin face bine la ficat in perioade de genu ..

cerealele sa fie fulgi de ovaz .. si inloc de lapte simplu mai bine incerci un iaurt degresat gen napolact..

repet.. asta e parerea mea... nu sunt in masura sa dau sfaturi "de doctor" :))

spor la treaba

Cristian Neagu
30-03-2009, 20:28
Separa nutritia de antrenament.

R3aL2008
31-03-2009, 21:33
cat despre banda.. eu unul fac 15min incline maxim (15.0) si viteza (6.0) dupa care alerg 15min cu 10.0 si incline 0 .. sau mai degraba fara alergat.. "pas grabit" cu incline mare.. am auzit de la mai multi asa.. plus ca am incercat de mai multe ori si arzi mai multe calorii asa..
Am vazut mai multi care fac asa.. !O sa incerc sa vad daca se duc mai multe calorii asa ..
scoate piure-ul .. cartofi la slabit cica nu-i bine.. nu ai destule legume in regim si nush dc dar nici minimul de calorii necesare nu cred ca il ai..
Minim de calorii nu`l am ?sa fim seriosi .. atunci cred ca slabeam mai multi de 5 kg in 3 luni...
Separa nutritia de antrenament.
nu inteleg ce vreti sa spuneti:confused:

Nanu_ionut
31-03-2009, 21:51
Adica fa un thread la rubrica alimentatie, cu programul tau alimentar, si un thread cu antrenamentul tau la sectiunea antrenament :)