PDA

View Full Version : probleme...

Roni
19-02-2004, 22:56
As vrea sa aflu niste sfaturi in legatura cu nutritia pentru a slabi si pentru a reveni la normal cu sanatatea (mi-am dat organismul peste cap cu toate curele de slabire posibile de vreo 5-6 ani incoace): ce alimente, in ce cantitati, cand si cum trebuie sa le consum incat sa mai slabesc vreo ~6kg si sa ma mentin (adica sa nu ma ingras la loc)? Mentionez ca am 2 mari probleme, din care cauza si cred ca mi-e foarte greu sa slabesc: constipatia si pofta acuta de dulciuri. In legatura cu prima, am incercat o gramada de ceaiuri (ba chiar le-am combinat),seminte de in puse in apa, laxative (pastile) etc etc etc si nu mai au nici un efect;in legatura cu dulciurile, am incercat SA MA ABTIN, apoi pastile pe baza de crom, dar nu rezist mai mult de o saptamana fara ceva dulce (si consum de cativa ani buni zilnic o cantitate destul de mare de zaharina- pt ca simt acea nevoie de dulce tot timpul - parca as fi o drogata care nu si-a luat doza si ma sperie serios lucrul asta, sanu cumva sa dau in diabet).
Vointa stiu ca am (sau mai bine zis, am avut,pentru ca in ultimul timp m-am cam descurajat) si incerc din rasputeri sa tin o dieta pana la capat, dar mi-e din ce in ce mai greu (poate si pt ca rezultatul nu e niciodata pe masura efortului depus); mai precizez si ca de vreo 3 ani si jumatate merg la sala: 5 ori/saptamana, cate 1.15 h aerobic (intens, cu alergare, ...), apoi inca 1h fitness(aparate) sau jogging sau stepper (toate astea -uneori- cu un costum + o centura peste, ca sa transpir mai mult); pot sa spun ca am capatat rezistenta de fier, dar pe mine nu ma incanta asta, caci muschii mei abia abia" se straduiesc" sa iasa la iveala, dar stratul de grasime de deasupra estompeaza tot efortul meu (adica fibra se simte cand incordez, dar pe dedesuptul startului adipos, din pacate).
Cateva date in plus despre mine: 1.69 m, ~58 kg, de regulama ingras in zona abdominala, talie si apoi in rest (picioare).
As dori niste sfaturi in aceasta privinta. Va multumesc anticipat.

Dr.S.Damian
23-02-2004, 20:33
In primul rand nu cred ca ar fi oportun pentru tine sa mai slabesti, cu atat mai mult 6 kg... Chiar vrei sa nu mai ramana nimic din tine?
Pofta asta de dulce (la fel si constipatia) este legata probabil de faptul ca ai un regim alimentar prost alcatuit.
Sunt multi oameni care iubesc dulciurile (eu sunt unul), dar se pot controla. Poate ca organismul tau iti semnalizeaza ca are nevoie de un aport mai mare de carbohidrati.
Daca esti din Bucuresti sau din apropiere ar fi bine sa imi faci o vizita la cabinet ca sa anlizam impreuna situatia ta si sa gasim o solutie.
Senzatia mea este ca problema ta este una de autoperceptie si nu una legata de greutate.

Roni
28-02-2004, 08:09
Va multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi si mesajul meu pe langa sutele de mesaje pe care banuiesc ca le primiti zilnic!
Eu nu sunt, din pacate, din Bucuresti (ci din C-ta), dar mai am niste drumuri prin Buc si poate ca atunci am sa va fac o vizita.
Pana atunci, va doresc si dumneavoastra multa sanatate ! Cu respect, Roni.

Dr.S.Damian
28-02-2004, 08:38
Ok, cand doresti sa treci, te rog sa ma anunti.

Chiar sute de mesaje nu primesc zilnic, sa fim seriosi...:)