PDA

View Full Version : Sfat pentru slabire!

vladiasi
07-04-2009, 17:34
Salut pe toti cei care frecventeaza acest forum, cat si pe domnul profesor.

Ma numesc Vlad, sunt din Iasi, am 21 de ani, 1.83m, si 125kg. Sunt o persoana masiva, cu o constructie atletica, care din pacate nu se mai vede din cauza surplusului de kilograme. In 2006 m-am apucat de culturism la stadiul de amator, si am facut pana in 2008. Cand m-am apucat de sala aveam 100kg si am dat jos pana la 80 kg intr-un interval de 4 luni, dupa care am lucrat pentru masa musculara. Am reusit sa arat cat de cat bine si sa am o viata santoasa. Din lipsa de bani am renuntat la sala si la regim. De atunci m-am ingrasat pana am ajuns la 125 kg. Din cauza acestor kilograme, am inceput sa am probleme cu coloana. Daca stau mai mult de 2 ore in picioare incepe sa ma doara coloana infernal :(. Daca ati putea sa ma ajutati cu un regim alimentar si un program, ar fi super. Cu stima si respect Vlad.

definire
07-04-2009, 18:17
Redu carbohidratii, maninca 5-6 mese formate din carne de pui, peste legume, albusuri de ou. Fa aerobic de 3-4 ori pe saptamina cite 30 de minute

erik
07-04-2009, 18:39
Redu carbohidratii, mai exact elimina carbohidratii simpli, deci fara paine alba, orez alb, zahar (exceptand 2-3 fructe in prima parte a zilei, dar nu banane); foloseste produsele din faina integrala, evident in cantitate mica. Aerobic incearca sa faci mai mult de 30 de minute, unele studii sugereaza ca acesta este pragul la care incepe sa se activeze lipoliza.
Cat despre coloana, mergi sa te vada un medic, sa fii sigur ca nu iti agravezi situatia din cauza sportului. Daca e ok sa faci sport, atunci fa 3 antrenamente/saptamana cu greutati, 3 antrenamente/saptamana cardio, faci o zi pauza. De preferinta nu face cardio in aceeasi zi cu greutatile.
Succes, revino cu progresele sau cu intrebari daca e cazul.

vladiasi
07-04-2009, 19:20
Deci sa reduc painea. Asta am so scot de tot din alimentatie. Am sa ma dua pe iaurturi dietetice.

erik
07-04-2009, 19:31
Iaurturile nu sunt o ideea prea buna, dat fiind continutul de zahar. Eventual dimineata sau dupa antrenament.

vladiasi
07-04-2009, 21:10
pai nu ma poti ajuta cu un program, adika:

Mic dejun
Pranz
Cina

Si sa-mi spui cat cum si ce sa mananc. Ti-as ramane recunoscator, daca m-ai ajuta.

dedera
07-04-2009, 21:23
Pentru inceput incearca si planificati 3 mese care sa contina alimentele de mai sus.
Nimeni nu iti poate face un regim,dimineata mananci aia,la pranz aia si seara aia din simplu fapt ca fiecare organism e diferit.Daca eu slabesc cu cartofi fierti ,tu poti sa te ingrasi in ultimul hal.

vladiasi
07-04-2009, 22:07
ok man, eu slabesc cand nu mananc paine si fumez mult :P Si cand nu mananc sarat si pap lactate.

Asha am slabit in 2006 dupa 4-5 luni. Am ajuns de la 100 la 80 kg

cata91muscle
07-04-2009, 22:31
http://www.topculturism.ro/dr.redis/showthread.php?t=11666&page=3

ti-am scris acolo ultimul post

si lasa-te de fumat

Cristian Neagu
07-04-2009, 22:52
Poti slabi si cu iaurt dietetic, eu folosesc o,1%grasime.Salate imense +ridichi+putina branza slaba.Albusuri de ou, ulei de masline.Fara zahar, paine, paste.Poti carne de pui, curcan, peste, vita dar numai fripta sau fiarta.Fara sare.

vladiasi
09-04-2009, 18:19
Oare pot manca sare fara sodiu (sare de regim) de la farmacie? Ma bate gandul sa inlocuiesc sarea normala cu sarea de regim :P Astept raspuns.

Cristian Neagu
09-04-2009, 21:37
Cum vrei, eu la regim scot sarea complet.