PDA

View Full Version : Daca te lasi ?

Alexutzu14
15-04-2009, 17:49
Vreau sa va intreb daca iau un supliment nutritiv si dupa aceea ma definesc si ma las de sala muschiul o sa se lase ?Pt ca am auzit vorbinduse in sala cum ca : " nu lua proteine ca te faci mare si dupa aia ti se lasa pielea chiar daca faci definire".

erik
15-04-2009, 17:54
In sala se vorbesc multe prostii, incearca sa verifici asemenea afirmatii inainte de a le lua in serios. Daca folosesti suplimente si dupa o vreme te lasi de sport, probabil va scadea masa musculara acumulata in timpul antrenamentelor - e doar o adaptare a organismului, nu are nicio legatura cu suplimentele - si probabil vei pierde din tonus daca nu vei mai face miscare, dar muschiul nu "o sa se lase". Acest lucru se intampla indiferent daca folosesti sau nu suplimente, dar in orice caz vei arata mai bine decat cineva care nu a facut antrenamente cu greutati. Pe de alta parte, daca ai o alimentatie corespunzatoare, s-ar putea sa nu ai nevoie de suplimente, mai ales daca nu iti doresti cine stie ce rezultate.

Alexutzu14
15-04-2009, 18:13
Dar daca te definesti o sa scazi mult din masa musculara acumulata?

Oantza
15-04-2009, 18:50
Nu scazi mult, dar gandeste-te ca nu esti format doar din muschi. O sa scazi ceva kg.

Alessandro
15-04-2009, 19:47
nu ti se lasa pielea deloc. iti zic din propria experienta. am pierdut si 4 cm la unele grupe musc si nu atarna deloc pielea. daca te lasi de sala, normal ca nu o sa fii ca inainte, si o sa dai inapoi. ce vrei? sa tragi o perioada, te faci mare si apoi stai acasa si raman muschii la fel? de obicei, daca te lasi de antr, sunt 2 cai: 1.daca regimul alimentar se adapteaza la noul stil de viala, atunci ai sa dai inapoi ca si forta si ca si dimensiunile muschiului. 2.daca vei continua sa mananci cam la fel de mult, ai sa te ingrasi.

Alexutzu14
15-04-2009, 21:05
Eu am 14 ani si am 34 in brat.Am 1,75 la vreo 64 de kilograme. As vrea sa ajung la un 45 in brat da mai incolo dupa mult timp de sala.Si daca ma definesc scad sub 40 ? :-s

Alessandro
15-04-2009, 21:41
Eu am 14 ani si am 34 in brat.Am 1,75 la vreo 64 de kilograme. As vrea sa ajung la un 45 in brat da mai incolo dupa mult timp de sala.Si daca ma definesc scad sub 40 ? :-s
la intrebarea asta nu iti poate raps nimeni, deoarece depinde de mai multi factori. oricum diferenta este cam mare de 5 cm....

anabolizant
15-04-2009, 22:31
Depinde cand sunt cei 5 cm. Diferenta e mai mare de la 40 la 45, decat de la 35 la 40. Aria cercului nu e direct proportionala cu perimetrul.

Hel
15-04-2009, 23:19
Depinde cand sunt cei 5 cm. Diferenta e mai mare de la 40 la 45, decat de la 35 la 40. Aria cercului nu e direct proportionala cu perimetrul.
Buna observatie.