View Full Version : probleme cu inima? - mersul la sala
Unregistered
21-02-2004, 00:12
Desi am numai 16 ani tensiunea mea este 14/7 si scade cateodata la 13/7.
Dimensiunile mele sunt 1.85/95 de kg deci am aprox 10-12 kg in plus. De fapt arat cam de 87-90 deoarece am oasele foarte groase.
La sala la anumite aparate simt cateodata ca imi oboseste inima inaintea bratelor, totusi acestea au inceput sa devina din ce in ce mai rare.
Fac sala cam de 2 luni. In paralel fac fitness acasa cu bicicleta medicinala(15 minute pe seara constant la 40km/h).
De asemenea doctorii mi-au zis ca o hiperkinestezie(inima bate mai repede decat normal cam 80-85-90/bmp la repaus) iar la efort simt mai mereu inima batand in piept.
Este vreo preoblema in asta? Am facut o electrocardiograma si mi s-a zis ca nu e nici o problema a inimii, ci trebuie sa-mi schimb stilul de viata si sa slabesc.
De unde ar putea fi acest puls mare la repaus? Doctorii au ocolit raspunsul (n-au putut sa-mi dea nici o explicatie) si mi-au zis ca nu e cazul sa fac o electrocardiografie.
Mentionez ca parintii mei nu au nici un fel de probleme cu inima, singurele probleme le-a avut bunicul din partea mamei(hipertensivitate si celelalte boli grave ale inimii)
Exista posibilitatea ca boala sa se fi trasmis doar mie ocolindu-i pe ai mei?
Va multumesc anticipat. Un raspuns la toate intrebarile m-ar linisti cel putin pe moment.
Si eu cand aveam greutatea peste, adik peste 115 kg la 1.90 aveam chiar si 15/7 sau /9. Dupa ce am slabit aproape 15 kg tensiunea si-a revenit, acum nemaitrecand de 12/7 decat f rar...deci, slabeste ? O sa-ti treaca si durerile articulare dupa ce slabesti, daca le ai...
Inca ceva, tine o frunza de leustean sub limba, o sa-ti scada tensiunea imediat...serios
Dr.S.Damian
25-02-2004, 20:25
N-am auzit pana acum de metoda cu frunza de leustean, dar poate sa fie valabila, nu stiu. Multe din metodele considerate "babesti" au o explicatie pe care stiinta moderna nu se chinuie sa o patrunda.
De exemplu, am avut surpriza sa aflu ca medicii ce practica medicina traditionala chineza pun ventuze si taie sub limba, ceea ce la prima vedere pare apanajul babelor si vracilor, insa aceste metode devin usor de inteles si de acceptat atunci cand abordezi omul dintr-o alta perspectiva, adica cea energetica.
Noi, occidentalii pur si simplu habar nu avem ca omul este de fapt energie. In sfarsit, discutia e lunga si mi-e teama sa nu va plictisesc.
Sa revin la problema ta: Leon are dreptate, prima masura este reducerea greutatii. In alta ordine de idei trebuie sa controlezi aportul de sare. Nu inseamna ca trebuie sa mananci complet nesarat, insa per total, sarea pe care o adugi la alimente nu trebuie sa depaseasca un varf de cutit.
Nici eu nu am o explicatie pentru pulsul tau mai crescut, insa multi oameni au pulsul in jur de 80 in repaus. Nu e ceva de ingrijorat.
Eventual ai putea sa faci niste probe de efort, ca sa te linistesti.
Nu e obligatoriu ca parintii tai sa fie hipertensivi, dar daca unii dintre bunici au fost, atunci ai sanse sa fii si tu, de aceea trebuie sa ai grija le ce ti-am spus. In rest, fara excese de alcool, fumat, mancare grasa, cafea si alte bauturi cu cafeina...
acum k am vazut acest topic vin si eu cu o intrebare asemanatoare
in perioadele in care lucrez la sala cu greutati mari(5-10 repetari) am pulsul cam mare in repaus gen 75-85 bpm ,in timpul antrenamentelor krd k ajunge si la 130 nu stiu k nu am numarat iar cand lucrez cu greutati mici(15-20 rep) am pulsul sub 80bpm, doresc sa stiu daca este normal sau dk am vreo prob la inima..mentionez k am fost d 2 ori la doctor la un an distanta miam facut toate analizele si a spus k nu am nimic dekt o vulva kre nu s inkide bine dar k nu prezinta niciun pericol...am 188 si 90 kg:D\
acum d ex am 75 d batai la sala am fost dim
hieronymus
20-07-2009, 17:04
nu poti sa ai un puls de 85 la repaos, si de sub 80 cand te antrenezi cu greutati mici. Pulsul la efort e mai mare decat cel de la repaos.
La varsta ta, pulsul normal e de 60-90 batai pe minut, deci eu zic ca esti OK. Acum nu stiu cum ai masurat: ai numarat tu, sau ai pus un aparat sa te masoare??
Cat despre valva care nu se inchide bine, asta numai cardiologii stiu cat e de grav. Tu le-ai spus ca mergi la sala? ti-au dat voie?
mi-au luat doctorii pulsul, lam luat si eu si leam zis k mg la sala si au zis k e ok nu e nicio pb dar am vrut sa shtiu din experientza altora dk e ok
Cristian Neagu
20-07-2009, 20:17
Citeste despre bradicardia sportiva, este o adaptare a cordului la efort.
Alex Popescu
20-07-2009, 22:28
Citeste despre bradicardia sportiva, este o adaptare a cordului la efort.
ha! sa va zic faza cu bradipneea sportivilor. mergeam pe munte cu gasca dupa mine. gafaiau astia si isi aruncau plamanii prin copaci. credeam ca ii pierd pe acolo. la un moment dat unul ma intreaba: "bai, dar tu nu respiri?". abia atunci mi-am dat seama ca ritmul meu respirator era aproape ca in repaus. stateam calm pe o buturuga si ma gandeam: "ce bine le zicea Oanta ala - genuflexiuni pana crapi!". cam asta e treaba cu adaptarile astea la efort.
PS: scuze de off topic (sau nu e off topic?)
Pe munte respiri mai greu pentru ca aerul este rarefiat iar capacitatea pulmonara este adaptata aerului de joasa altitudine, de oras.
GeorgeMarius
29-07-2009, 16:46
unu cu batai prea rapide la inima altu eu...prea lente cik dak ai pulsul prea rapid provoaca imbatranirea mai repede?
hieronymus
29-07-2009, 17:16
Cine ti-a spus?
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.