PDA

View Full Version : semitendinos

r_adrian
28-04-2009, 16:56
salut, am 1.84 cm cu 90kg, 30 de ani, mezo - endo
vin dupa o pauza de 1 sapt, pauza totala,
am si eu o problema, azi am avut antrenament la picioare, cand am facut indrepatarile cu genunchii blocati, la ultima serie (4/4) am simtit o durere, ca o pocnitura la nivelulul semitendinos (am cautat pe net denumirea muschiului si mi-am dat seama ca acolo am resimtit durerea), piciorul drept, durerea nu a fost puternica, dar nu am mai continuat
muschiul nu pot sa zic ca nu a fost incalzit, veneam dupa good morning si genoflexiuni
vreau sa spun, am mai patit acest lucru, la piciorul stang, tot la indreptari cu genunchi blocati, atunci m-am speriat, pt ca a fost mult mai dureros si puternic, atunci am facut o pauza de vreo 2 sapt, si durerea a disparut, am putut sa continui antrenamentele mai departe, fara nici o problema, fara sa mai resimt dureri
acelasi lucru l-am patit si la nivelul gambei, cand executam ridicari pe varfuri cu gantera in mana
inainte de antrenamentul de picioare am facut streching 5 minute, plus 5 minute pe bicicleta
stiu ca saptamana viitoare nu voi avea probleme, dar nu inteleg ce se intampla si cum pot sa previn aceste probleme
multumesc pt ajutor, si scuze daca am gresit pe undeva cu denumirile

hieronymus
29-04-2009, 09:58
depinde de consistenta incheieturilor, daca au o consistenta mai slaba, accidentarile pe incheieturi te vor urmari pe viata.
Poti sa faci urmatoarele lucruri:
-sa iei JointAid sau Animal Flex (care iti hranesc incheieturile);
-fasa sau genunchiera pe care le folosesti la exercitiile care iti solicita mult genunchii si gleznele
-incalzire temeinica inainte de antrenament

Bafta!