PDA

View Full Version : Probleme la articulatia umarului

}AdOnI${
22-02-2004, 05:28
Salut! Este prima data cand scriu pe forumul asta si o sa incep prin a spune cate ceva despre mine :
varsta: 21 ani
inaltime: 1,85cm
greutate: 81 kg
biceps:39,5 cm (la rece)
piept: 117cm

Problema mea a aparut prin septembrie anul trecut (merg la sala din februarie aceelasi an) in timpul antrenamentului de piept. Am intrat in sala dupa o pauza de aproape 1 luna si am reinceput antrenamentele cu pieptul. Am facut o serie de incalzire cu 25 kg iar la seria urmatoare am incarcat bara cu "maximum" meu la piept de atunci : 95 kg. De la prima repetare am simtit o presiune foarte puternica pe umarul stang in timp ce am ridicat bara. Am reusit sa fac 7 repetari si desi simteam o durere deranjanta la umar am continuat antrenamentul. A doua zi durerea de la umar era insuportabila , cu greu reusind sa ma imbrac din cauza ei. Era o durere "pe os" ca sa zic asa...pe care o simteam si mai tare daca ma apasam usor cu mana pe articulatia umarului (pe partea din fata a umarului...mai exact pe aceea proeminenta de forma colturoasa pe care o au unii oameni la umeri) .Am incercat sa rotesc bratul si am observat ca durerea persista doar cand ridic bratul in fata si mai ales pe miscarea pe care o fac la impinsul pentru piept...ea aproape disparand la miscarea de impins pentru umeri ..adica atunci cand ridic bratul in sus prin lateral.Dupa cateva zile durerea a trecut dar la cea mai usoara miscare a bratului in directiile mentionate reaparea.
De saptamana aceasta am reinceput antrenamentele dupa o pauza de jumatate de an deoarece nu am mai simtit de multa vreme discomfort la miscarea bratului stang. Luni la antrenamentul de piept n-am avut probleme mari desi am simtit totusi o usoara durere (mult mai slaba decat acum jumatatea de an) in aceelasi loc pe aceeasi miscare.
Despre ce credeti ca este vorba si cand o sa scap complet de ea?
Va multumesc pt raspuns.

Dr.S.Damian
25-02-2004, 20:15
Cand si mai ales daca o sa scapi vreodata de problema mi-e greu sa iti spun... Asta depinde foarte mult si de ceea ce vei face in continuare, in sensul ca trebuie sa te incalzesti FOARTE bine inainte de fiecare antrenament (indiferent de grupa pe care o lucrezi), sa faci exercitii de intindere si sa lucrezi in forma cea mai corecta.
Daca durerea persista sau se agraveaza este clar ca ai nevoie de tratament de recuperare, asta insemnand fizioterapie, masaj si eventual acupunctura.
Diagnosticul probabil este periartrita scapulohumerala la nivelul insertiei coifului rotatorilor (asta inseamna o inflamatie a insertiei tendoanelor muschilor spatelui care se insera pe humerus, in dreptul capsulei articulare).

}AdOnI${
25-02-2004, 22:19
Merci mult pt raspuns. M-am gandit sa merg la cineva de specialitate sa vada clar problema (radiografii etc)...m-ai ajuta foarte mult daca imi poti da o adresa la care sa merg

Dr.S.Damian
26-02-2004, 18:06
Presupunand ca esti din Bucuresti, ti-as recomanda sa mergi la Centrul de Diagnostic si Tratament "Victor Babes" (la Dristor).