PDA

View Full Version : despre NUTRIFORT

silica_ct
11-05-2009, 05:07
Nu, nu vreau sa intreb nimic despre acest supliment ci doar sa fac un review asupra lui, poate ca e cam devreme iau doar de 5 zile dar deja se vad unele efecte, am pus 1.5 kg, bineinteles ca am si mancat, aproximativ 4-5 mese variate pe zi, constand printre altele in multa paine, mezeluri, branza, lapte, omlete, ciorbe etc. Nu fac reclama ca nu am intelegere cu nimeni sa scriu asa ceva, dar eu zic ca e bine sa mai punem astfel de informatii astfel incit cei care doresc sa se apuce si nu stiu ce sa ia, sa se informeze si din astfel de posturi. Acum daca e bine cit am pus, daca e rau nu stiu las la atitudinea voastra.

Cristian Neagu
11-05-2009, 05:31
1,5 kg in cateva zile...e vorba de multa apa, datorita continutului de carbo, dar asa creste corpul, in prima faza retine apa.

silica_ct
12-05-2009, 21:27
Asa este, si am pus mai mult burta decit masa musculara desi o lucrez 4 zile pe saptamana, cum fac sa numai pun burta?

Neagu Vladut
12-05-2009, 21:44
parerea mea:
baga si tu de 2-3 ori pe saptamana cate 15-20 minute de banda.
Din cate stiu nu e bine sa faci abdomene de 4 ori pe saptmana....limiteaza-te la 2 sau maxim 3 antrenamente pe saptamana.
a, si poti sa iei cate o gura de ulei de masline pe stomacul gol dimineata..pe mine m-a ajutat mult la digestie si la slabit..(Daca nu esti scarbos).... sal.

cata91muscle
12-05-2009, 21:45
Asa este, si am pus mai mult burta decit masa musculara desi o lucrez 4 zile pe saptamana, cum fac sa numai pun burta?

degeaba bagi 1000 de abdomene daca n-ai regimu facut calumea
cum zice si Dl. Neagu, 1,5 kg alea sunt mai mult apa si grasime
calculeaza-ti necesaru de calorii pt mentinere si mananca cu 200-400 kcal mai mult peste si vei pune atunci masa fara foarte multa grasime
ai grija ce tip somatic ai, daca esti ectomorf 400-500 kcal peste sunt destule, daca esti mezo-endo, 200 kcal sunt suficiente peste
uite aici poti sa-ti calculezi necesaru in functie de cat efort faci si de datele tale http://www.doctor.info.ro/calculator_rmb.html

Oantza
12-05-2009, 22:19
Eu de exemplu, consum 3200 kcal/zi. Ma straduiesc sa ating 4000 kcal/zi si asta am inceput ieri.

Alex Popescu
12-05-2009, 22:23
Eu de exemplu, consum 3200 kcal/zi. Ma straduiesc sa ating 4000 kcal/zi si asta am inceput ieri.

ai grija cu ficatul si mai ales vezi sa nu o dai in diaree. fortezi si ficatul si intestinele. sa nu uitam rinichii, pancreasul si celelalte organe.

Oantza
12-05-2009, 22:26
Spui ca nu e indicat sa fac asta?
Nu vreau sa trec direct, o fac treptat.

Azi 3200, maine 3250, poimaine 3250, si la 2 zile mai pun cate 50.

cata91muscle
12-05-2009, 22:33
nu ai nevoie!
nr de calorii se creste pe masura ce ai luat un greutate(de preferat muschi nu grasime)...de aia nu e bine sa bagam mult mai mult decat ave nevoie ca sa punem masa calitativa

crackytzy
12-05-2009, 22:39
ai grija cu ficatul si mai ales vezi sa nu o dai in diaree. fortezi si ficatul si intestinele. sa nu uitam rinichii, pancreasul si celelalte organe.
daca consumi prea multe calorii o dai in diaree ? 8-| .. :-"

Oantza
12-05-2009, 22:51
Da e posibil.

Cristian Neagu
13-05-2009, 05:52
Mesele mici si dese sunt solutia pt a nu te umfla in burta.

Oantza
13-05-2009, 08:53
Stiu, dar nu pot sa ma opresc cand ma apuc de mancat.

vladutpatut
13-05-2009, 11:09

exact asa patesc si eu...pina nu ma satur nu ma pot ridica de la masa.....

cred ca e mai mult o problema mentala....de autocontrol.....dar nu il am....

cata91muscle
13-05-2009, 11:22
il dobandesti...
iti calculezi fiekre masa(ti-am scris dat link cu keto diet in celalalt topic)
iti cantaresti ce tre sa mananci si iti pregatesti
mai mult de cat tre sa mananci nu pui pe masa frate

aandrei
13-05-2009, 12:58
in ce alimente(sau orice altceva) se gasesc ft multe calorii ? :) ..ca sa bag si eu 3000 .. k in rest eu nustiu cate calorii bag p zii :|

cata91muscle
13-05-2009, 13:35
carbo si grasimi
paine si derivatele..
uleiuri

aandrei
13-05-2009, 14:23
..nu stiti cv site cu caloriile fiecaruia , am cautat dar n-am gasit :-??

Alessandro
13-05-2009, 14:53
ba da, chiar aici pe site. prima pag , da sus la alimente. si apoi la compozitia alimentelor

aandrei
13-05-2009, 18:07
perfect , ms :)

crackytzy
13-05-2009, 18:31
esti ectomorf..e mai bine sa iti creasca putin burta decat sa iti fie stomacu "lipit de spate". Iti vine mai bine un tricou sau o camasa.
Si fetelor le place mai mult asa decat sa fii subtire ca o frunza

Oantza
13-05-2009, 18:44
Nu e deloc lipit :) din contra cateodata zici ca sunt gravid:)))

Alex Popescu
13-05-2009, 22:17
carbo si grasimi
paine si derivatele..
uleiuri

si proteinele nu au multe calorii? parca au acelasi echivalent de calorii pe gram cu glucidele. sau nu e asa?

dedera
14-05-2009, 08:42
Sa fi fost eu ecto as fi bagat intr-o veselie miere si finetti in mine,cu paine.Auzi tu domne' unde era problema,ca nu exista mancaruri cu multe calorii....vai ma dezamagiti :(((

cata91muscle
14-05-2009, 12:10
si proteinele nu au multe calorii? parca au acelasi echivalent de calorii pe gram cu glucidele. sau nu e asa?

ba da, au 4 kcal/ 1 gram
aici nu m-am exprimat eu bine..din grabac a p z i
voiam sa spun ca alimentele care au multe proteine(carnea, oua, branza, wpi) nu au asa multe calorii fata de alune, ciocolate, fast-food...

cristi!!
14-05-2009, 12:22
in ce alimente(sau orice altceva) se gasesc ft multe calorii ? :) ..ca sa bag si eu 3000 .. k in rest eu nustiu cate calorii bag p zii :|
paine,cartofi pai,etc

Alex Popescu
14-05-2009, 12:36
dar de ce vrei cu asa disperare acele 3000 de calorii?

Oantza
14-05-2009, 14:06
Alex, nu mai deschid alt topic.

Stiu ca ai mentionat undeva ca nu ai o alimentatie stabilita, si nu mananci calculat.
De obicei ce contin mesele tale?

Stima.

Alex Popescu
14-05-2009, 14:11
incerc sa acopar o gama cat mai larga de nutrienti din cele pe care le am disponibile. mananc zilnic 3 portii de ciorba in care adaug 100gr de branza, 1 shake de ideal protein dupa sala, un sandwich cu salam si uneori 1l de lapte la servici si animal pak + ceva amino 2700. cam asta ar fi "rutina". daca mai prind altceva desigur ca nu iert nimic. periodic fac cate o "cura" cu oua: 10-15 oua integrale zilnic la care adaug cartofi, salate si ceva condimente.

aandrei
14-05-2009, 14:22
@ Alex Popescu ..pai am inteles ca pt ecto si pt cei care fac sport(de perf) aerob ..le trebuie multe calorii :D ..am inteles gresit ? :)

Alex Popescu
14-05-2009, 14:29
@ Alex Popescu ..pai am inteles ca pt ecto si pt cei care fac sport(de perf) aerob ..le trebuie multe calorii :D ..am inteles gresit ? :)

nu ai inteles gresit dar nu caloriile comporta importanta ci categoriile de nutrienti din care provin. iar o alimentatie echilibrata nu se alcatuieste din "calorii". ai nevoie de macro si de micronutrienti. alege dintre proteine, lipide si glucide pe cele mai bune, respecta o proportie (procent) optima de combinare a lor si vei avea rezultate. nu uita de biocatalizatori fara de care reactiile metabolice sunt blocate. de cele mai multe ori vitaminele si mineralele din alimente nu sunt suficiente unei vieti sportive asa ca este indicata suplimentarea cu un complex vitamino-mineral. si aici nu il cauta pe cel cu cele mai mari cantitati ci pe cel mai complex.y e s

Oantza
14-05-2009, 14:29
da andrei. dar corpul tau nu are nevoie de calorii.

poti sa ai 2000 kcal , dar din ele sa iti asiguri 50% carbo, 40% prot, 10% grasimi.
Deci nu ai nevoie de 300000 kcal.

aandrei
14-05-2009, 15:55
@ Alex Popescu ; @ Oantza .. o sa mai trebuiasca sa studiez putin ca sa inteleg mai bine ce ati vrut sa ziceti :D ..oricum , multumesc !

dedera
14-05-2009, 16:46
Incer eu sa te lamuresc cumva.
Sa zicem ca tu mananci 3000 calorii pe zi.Caloriile alea trebuie sa vina din proteine,carbohidrati si grasimi(nu slanina afumata)

Important e ca tu sa ii dai corpului doza zilnica recomandata de proteine.Poti manca 2000 de calorii si din ele sa agresezi corpul numai cu galeti de grasimi si zahar dar in acelasi timp din alea 2000 de calorii poti furniza corpului doza de proteine +carbo.

Sa luam exemplu de masa PROASTA unde numa
Shaorma (cam 500g deci ~1500 calorii,70g grasime din cartofi prajiti si maioneze)
1-2 litrii de cola (840 calorii,200g carbo care provin numai din...ZAHAR)
Gogosi(coca cu ou si cu zahar deci imagineaza-ti aici izvor de sanatate)
o ciocolata(545 calorii,glucide vreo 50g)

Pana aici un fleac,ai cele 3485 de calorii pe care ti le doresti.Ce sunt alea 445-500g ce carbo si gramele alea ametitoate de grasime pt un mezomorf ca mine?Aaaa...obezitate in cateva saptamani.De retinut ca am prieteni care adopteaza ''dieta'' asta zilnica cu o pizza pe langa sau un mc donalds alea alea.

Exemplu de masa buna:
10 albusuri = ~30g proteina
1 litru de lapte degresat iar multa proteina ,in jur de 30 de grame(depinde)
piept de curcan vreo 300g = 63g proteina
orez brun =carbo complecsi care te vor ajuta la antrenament
peste ton ,grasimi sanatoase omega 3,proteine de calitate.

Din ce am insirat mai sus(masa 2) e foarte putin probabil sa atingi macar 1600 de calorii,depinde de cantitati.Ei bine cu prima masa iti faci zdrente corpul,are tone de grasime,saci de zahar PE CAND cu a 2-a masa,numai mancare de calitate.

Intelegi ideea?Intelegi de ce nu conteaza caloriile si conteaza CALITATEA?1600 de calorii te pot ajuta mai mult la masa musculara decat 3-4000(vorbind de fast food).Daca bagi in tine carne,oua,branza,lapte, si tot ce e calitativ in valoare de 3000 de calorii esti pe drumul cel bun.

aandrei
14-05-2009, 16:59
aa , deci acum am inteles ca am nevoie doar de calorii '' de calitate'' (chiar daca sunt mai putine)..si astea le procur dintro mancare sanatoasa ,..mersi dedera pt timpul alocat ca sa ma lamuresti :D

dedera
14-05-2009, 18:46
Cu placere.Succes! :D

cata91muscle
14-05-2009, 21:15
bv Dedera pt exemple y e s
poti manca si cu 200 de calorii in minus, tot vei creste in masa daca e mancare de calitate

p.s si eu am asemenea exemplare in clasa:D
vin de la magazin fluturand sticla de cola si kinder bueno in mana si cu burta inainte mandrii de ea....si se mira ca de ce se ingrasa...da cand e vorba de miscare e greu... daca te vad ca alergi, fac ca tzaranii : " ui la ala ca aleargaaa!"

am cam deviat de la subiect, dar asta e adevaru:)

Alex Popescu
14-05-2009, 21:20
bv Dedera pt exemple y e s
poti manca si cu 200 de calorii in minus, tot vei creste in masa daca e mancare de calitate

p.s si eu am asemenea exemplare in clasa:D
vin de la magazin fluturand sticla de cola si kinder bueno in mana si cu burta inainte mandrii de ea....si se mira ca de ce se ingrasa...da cand e vorba de miscare e greu... daca te vad ca alergi, fac ca tzaranii : " ui la ala ca aleargaaa!"

am cam deviat de la subiect, dar asta e adevaru:)

si altii platesc asigurari de sanatate pentru porcii astia....

pune bicul pe ei mosule!!!b o x

Oantza
14-05-2009, 21:20
Ai curaj sa faci jogging in oras? :)))

cata91muscle
14-05-2009, 21:31
la stadion alerg dar apar si pe acolo specimene dinastea care dau o tura de 400 de m si dupa aia pleaca obositi de zici ca au alergat ore bune, pleaca evident la un suc(cu zahar) si la o prajitura ca deh..au alergat muntii...

nu stiu de ce se uita asa ciudat la mine, dar alerg 45 de minute cu mici pauze pt a bea apa...la 45 de min, atunci simt ca am alergat destul
apoi ma relaxez putin dupa care stau pe banca acolo sa-mi iau vitaminele, se uita astia asa la mine de parca as lua naposim nu altceva
intr-o buna zi il aud pe un tata( cu ditamai burdihanu') spunandu-i copilului sau: "l-ai vazut pe asta ce mult a alergat? stai linistit ca noi nu vom putea atat de mult ca nu luam pastile dinalea ce ia asta"
ce puteam sa-i zic?c a p z i
mi-am tras sapca pe cap si am plecat catre casa

BogdanMM
14-05-2009, 22:00
cata ... o proasta informare= judecati idioate ... inca sunt pline salile de ``te-ai facut mare de la suplimente asa-i?`` ..... si daca le zic ca mancam si 25 de oua pe zi .. stramba fata :))) .. sau `` la mesele principale carne fripta+ceva grasimi`` ... iar se uita chiors ... si mai trag cu ochiul la rarftul cu suplimente si tot in prostia lor raman

BogdanMM
14-05-2009, 22:03
aa , deci acum am inteles ca am nevoie doar de calorii '' de calitate'' (chiar daca sunt mai putine)..si astea le procur dintro mancare sanatoasa ,..mersi dedera pt timpul alocat ca sa ma lamuresti :D

daca n-ar conta sursa calorica .. din 4 shaworma pe zi ne-am face toti mari si frumosi :)

cata91muscle
14-05-2009, 22:07
daca si profu de sport de la scoala nu stie combinatiile bune de nutriente...ce sa te mai astepti de la altii...Romania isi merita soarta y e s

Oantza
14-05-2009, 22:09
Bogdane, la mine in sala, dintre toti sunt cel mai definit si am crescut cel mai bine. Nu sunt multi care lucreaza si majoritatea sunt de 16-19 ani.

Imi aud urechile zilnic: "ai luat prafuri ca stiu eu" , "ai luat pastile, de aia esti asa" "spatele ala e de la prafuri".

Nu spun, nu. Dar am renuntat de mult la suplimente si nu administrez decat rar cate o pastila de Daily Formula, in rest mananc.
Nu bag in seama nimic. Pentru unii proteine = steroizi.

AirDany
14-05-2009, 23:00
Imi aud urechile zilnic: "ai luat prafuri ca stiu eu" , "ai luat pastile, de aia esti asa" "spatele ala e de la prafuri".

lasa-l pe el sa "stie" ce vrea...tu vezi-ti de antrenamentul tau ca realizezi ca stii mai bine.

Alex Popescu
14-05-2009, 23:02
cata ... o proasta informare= judecati idioate ... inca sunt pline salile de ``te-ai facut mare de la suplimente asa-i?`` ..... si daca le zic ca mancam si 25 de oua pe zi .. stramba fata :))) .. sau `` la mesele principale carne fripta+ceva grasimi`` ... iar se uita chiors ... si mai trag cu ochiul la rarftul cu suplimente si tot in prostia lor raman

colac peste pupaza Bogdane, ca daca ai toate suplimentele ca la carte si nu ai alimentatie e fix...maciuca haiducului. tot alimentatia e baza. cine stie asta are de castigat. ;)

Oantza
14-05-2009, 23:10
lasa-l pe el sa "stie" ce vrea...tu vezi-ti de antrenamentul tau ca realizezi ca stii mai bine.

Nu ma deranjeaza chetiile astea.
Dar dupa ce au comentat atat si au fac atatea chestii, vin la mine.

"te rog eu ce sa lucrez, cum sa fac, ce sa lucrez pentru muchiul asta?"
Eu ce ar trebui sa fac? Sa raspund: "nu stiu frate, eu iau prafuri, de la ele sunt asa"

Oantza
14-05-2009, 23:19
colac peste pupaza Bogdane, ca daca ai toate suplimentele ca la carte si nu ai alimentatie e fix...maciuca haiducului. tot alimentatia e baza. cine stie asta are de castigat. ;)
Alex fac un offtopic.

Am renuntat de tot la suplimente.
Mai iau doar cateodata Daily Formula.

Intrebarea e urmatoarea:

DF nu-l iau in fiecare zi. Zilele in care nu-l administrez, le anuleaza pe cele in care administrez?

silica_ct
15-05-2009, 00:50
Mersi mult la toti cei care mi-au raspuns, o sa bag banda de 2 ori pe saptamana cite 15 min, numai sa nu slabesc dupa aceea prea mult sau voi pune insa doar fara grasime ?

Alex Popescu
15-05-2009, 08:19
Alex fac un offtopic.

Am renuntat de tot la suplimente.
Mai iau doar cateodata Daily Formula.

Intrebarea e urmatoarea:

DF nu-l iau in fiecare zi. Zilele in care nu-l administrez, le anuleaza pe cele in care administrez?

nu le anuleaza dar anumite reactii biochimice se vor desfasura mai greu sau deloc. fiind mediatori chimici in anumite cicluri de reactii, microelementele asigura continuitatea transformarii de la formula x la formula y. nici eu nu iau zilnic suplimentul cu vitamine si minerale (animal pak in speta) in perioada de masa. avand un aport bun de vitamine (mai ales liposolubile) risc sa fac o incarcare hepatica cu ele si astfel sa ajung la intoxicatii care pot fi destul de urate si grave. de aia las "ferestre" in care organismul sa le consume pe cele depozitate deja. acum apare problema celor hidrosolubile si a unor minerale esentiale sau rare care, fata de vitaminele liposolubile au o viata destul de scurta in organism el fiind eliminate sau dezintegrate in cateva ore chiar daca nu sunt consumate. aici este cazul in care as recomanda administrarea unor suplimente foarte complexe dar cu cantitati mici de microelemente. astfel scadem riscul acumularilor nedorite dar scadem si riscul "ferestrelor" in care nu avem catalizator.

PS: personal, consider ca o tableta de daily formula administrata zilnic - mai ales ca faci sport - este mai mult decat binevenita.

Oantza
15-05-2009, 10:06
Multumesc pentru raspuns.

Incerc acum sa reglez "administrarea" la DF. Am comparat AP cu DF si 3 pastile nu acopera cantitatea de vitamine si minerale data de AP, o sa incep sa administrez la mese.

dedera
15-05-2009, 11:37
OFF: Si de mine radeau ca mananc la scoala batoane si ca alerg dar cum i-am dat lu unu sa guste din protein-r hopa a sarit cu 500 de mi omu sa-i cumpar batoane de parca e tata patron la Redis si ma duc acolo sa iau cu sacu.I-am mai dat lu unu odata sa guste din milk&egg si a crezut k e lapte cu vanile.Astia de la mine din clasa ar fi in stare sa termine o galeata intr-o zi.M-am gandit odata sa cumpar o cutie de nutrifort sau gain fast si sa le dau sa bea e e k 2

Halter
15-05-2009, 14:34
OFF: Si de mine radeau ca mananc la scoala batoane si ca alerg dar cum i-am dat lu unu sa guste din protein-r hopa a sarit cu 500 de mi omu sa-i cumpar batoane de parca e tata patron la Redis si ma duc acolo sa iau cu sacu.I-am mai dat lu unu odata sa guste din milk&egg si a crezut k e lapte cu vanile.Astia de la mine din clasa ar fi in stare sa termine o galeata intr-o zi.M-am gandit odata sa cumpar o cutie de nutrifort sau gain fast si sa le dau sa bea e e k 2
cumpara o galeata de enrgocarb si spunele ca ai dat 100 de lei pe ea si sa bea pana se satura(sa iti dea milionu inapoi):D:D

scott
15-05-2009, 18:08
cumpara o galeata de enrgocarb si spunele ca ai dat 100 de lei pe ea si sa bea pana se satura(sa iti dea milionu inapoi):D:D
Si mai ales cel cu gust de Ciocolata e belea !

Halter
15-05-2009, 18:12
Si mai ales cel cu gust de Ciocolata e belea !
exact

erik
15-05-2009, 21:20
daca si profu de sport de la scoala nu stie combinatiile bune de nutriente...ce sa te mai astepti de la altii...Romania isi merita soarta y e s

Nu e doar Romania, e la fel peste tot in ziua de azi, in special in occident. Sunt in Marea Britanie, aici fish&chips (peste pane cu cartofi prajiti), pizza si 2-3-4 beri fac parte din rutina zilnica.

Annkutsa
15-05-2009, 22:23
cata ce spui tu acolo e foarte greu ;)))) u chiar iti cantaresti tot ?

cata91muscle
15-05-2009, 22:47
eu m-am obisnuit cu astia, nici nu-i mai bag in seama
cand zic ceva de "culturistu asta" de parca eu as fi cat usa:))), pur si simplu ma fac ca nu-i aud...asa sa arda invidia in ei

Oantza
15-05-2009, 22:49

De ce nu?

cata91muscle
15-05-2009, 22:51

da Anca, tot daca vreau sa fac cum zice cartea
de ce?