PDA

View Full Version : Rugaminte

Dogmatic
22-02-2004, 20:17
Salut!

Am descoperit cu mare satisfactie acest site. Dupa indelungate incercari de antrenament(relativ haotic) in stil propriu am decis sa va cer parerea. Am marea rugaminte sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Pentru "1 puncte ectomorf, 5 puncte mezomorf si 4 puncte endomorf." ce indicatii imi puteti da? Am 32 de ani, 180 cm/97Kg. De mic am fost ceva mai gras decat media. La 21 de ani, in armata, am avut 77kg si un tonus destul de bun. Din pacate straturile de grasime persistau si pielea avea o elasticitate destul de ciudata; dupa aceasta a urmat o perioada destul de lunga in care m-am ingrasat datorita proastelor obicieuri alimentare din casa. De atunci nu mi-am mai revenit. Singurele ameliorari sunt pe perioada verii cand slabesc din cauza caldurii(dar nu foarte mult) si alimentatiei bogate in vegetale. Sufar cumplit din aceasta cauza. L-carnitina m-ar putea ajuta? Multumesc pentru un eventual sfat!

Cu stima,

Dr.S.Damian
25-02-2004, 22:08
Si in cazul tau, calea batuta este cea mai sigura, si prin asta vreau sa iti spun ca efortul aerob combinat cu un regim hipocaloric reprezinta solutia.
Fie ca mergi la sala unde alergi pe banda sau pedalezi, fie ca iesi in parc la alergat, trebuie sa iti sacrifici cel putin 3 ore pe saptamana (in zile diferite) pentru aceste activitati. In plus, trebuie sa fii mai activ, sa mergi pe jos, sa urci scari, sa faci munca fizica.
In privinta alimentatiei: poti sa adopti un regim anume sau macar sa mai reduci din hrana zilnica, in special grasimi, dulciuri, paste fainoase, mancaruri grele (sosuri, fripturi grase). Consuma multe fructe si legume, bea apa si fa miscare.
Poti sa folosesti carnitina, dar fara cele spuse mai inainte, o iei (partial) degeaba.
Poti sa ma cauti la cabinet (http://www.doctor.3x.ro/html/contact.html) daca doresti.