PDA

View Full Version : Cum adica te antrenezi pana la epuizare?

bogdan21
06-06-2009, 11:03
nu inteleg cum adica pana la epuizare.....si daca bagi mai intens adica fac pauza doar 30 de sec pe serie cresc mai repede in masa musculara?f u c k o

bogdan21
06-06-2009, 11:05
scz pentru maimutoiu ala am crzut ca ii unu la care ii cresc muschii

houseISmusic
06-06-2009, 12:26
Cresc muschii degetelor ... vezi ca ai buton de edit .

Antrenament pana la epuizare inseamna sa faci repetari pana nu mai poti executa pana la capat exercitiu .

crackytzy
06-06-2009, 17:25
Cresc muschii degetelor ... vezi ca ai buton de edit .

Antrenament pana la epuizare inseamna sa faci repetari pana nu mai poti executa pana la capat exercitiu .
alea sunt repetari maximale :)

cata91muscle
06-06-2009, 18:58
Antrenament facut cu epuizare inseamna executarea fiecarei serii din fiecare exercitiu pana efectiv nu se mai poate duce inca 1 repetare fara ajutor
acolo putem apela la un partener pt a ne ajuta sa epuizam complet muschiul
un muschi antrenat pana la epuizare, tre sa aiba pauza de recuperare 7 zile pt un natural

p.s. crackytzy, RM sunt altceva

bogdan21
07-06-2009, 11:07
si daca faci antrenament intensiv cresti mai repede in masa ?

drg
07-06-2009, 11:38
si daca faci antrenament intensiv cresti mai repede in masa ?
nu neaparat. parerea mea este ca sunt sanse mai mari sa te supraantrenezi daca faci prea des epuizare.
dupa cum spunea si dl. Neagu, ai nevoie doar de pomparea muschiului pt a creste.
1 data la 2-3 luni merge sa bagi o cura de repetari pana la epuizare (cate 2 antrenamente pt fiecare gr. musculara)

cata91muscle
07-06-2009, 11:42
nu neaparat. parerea mea este ca sunt sanse mai mari sa te supraantrenezi daca faci prea des epuizare.
dupa cum spunea si dl. Neagu, ai nevoie doar de pomparea muschiului pt a creste.
1 data la 2-3 luni merge sa bagi o cura de repetari pana la epuizare (cate 2 antrenamente pt fiecare gr. musculara)

de crescut cresti daca mananci, dormi etc

nu te supraantrenezi daca muschiul antrenat pana la epuizare are timp de recuperare(7-10 zile) si daca deasemenea nu bagi douaj' de mii de serii

houseISmusic
07-06-2009, 12:53
Recomandarea mea e sa faci din , sa zicem , 3 exercitii pt piept , unul pana la epuizare .

drg
07-06-2009, 13:08
cata hai sa fim seriosi, cati reusesc asta :) de ce sa te risti, cand poti sa nu te rupi la fiecare antrenament.
+ ca pana ajungi sa ai un nivel bun, mai bine te antrenezi des si putin(de 3 ori in 2 sapt) decat rar si pana la epuizare(1 data la 10 zile).

cata91muscle
07-06-2009, 13:17
cata hai sa fim seriosi, cati reusesc asta :) de ce sa te risti, cand poti sa nu te rupi la fiecare antrenament.

tu confunzi aici lucrurile
antrenamentul clasic spune ca , exercitiile pot fi facute pana la epuizare(adica pana nu mai poti face tu singur 1 repetare in plus)
ceea ce zici tu, sunt repetarile fortate sau repetarile maximale care da, se fac odata la 3 saptamani sau deloc cu ajutorul unui partener

drg
07-06-2009, 13:22
nu ne am inteles deloc :)
repetare maximala = 1RM greutatea cu care poti face maxim o repetare, tine de powerlifting
repetare pana la epuizare = iti alegi o greutate cu care poti face maxim X repetari, iar la X+1 sa nu mai fii in stare sa o ridici.

in continuare imi mentin afirmatiile. cum zice si houseISmusic, la piept mai din 2 exercitii a 4 serii, doar 1 serie se face pana la epuizare. daca faci la fiecare grupa musculara dintr-o zi (piept,triceps,umar sau spate,biceps, antebrat) nu cred ca o sa ti mearga prea bine, doar daca reusesti, cum ai spus si tu, sa dormi 10 ore pe zi si sa mananci 5-6 mese pe zi, si suplimente la greu.
a, si mai trebuie si putin genetic :) pune un ectomorf sa faca epuizare tot timpu ca nu rezolva nimic

bogdan21 verifica aici : http://www.doctor.info.ro/epuizarea.html
http://www.doctor.info.ro/calculator_1rm.html

cata91muscle
07-06-2009, 13:29
ok
faceti cum va merge voua mai bine
eu fac cum zice cartea;)

drg
07-06-2009, 13:32
ok
faceti cum va merge voua mai bine
eu fac cum zice cartea;)
la asta se rezuma totul

rikimaru
29-06-2009, 13:43
Eu asa ma antrenez: iau 3 prieteni din sala unu sta in spate, aia 2 la capatul barei de piept. sa zicem fac cu 100 4 5 repetari, pe urma aia scot 10 kg mai fac inca 5 6 rep cu 90 aia iar scot pe urma o sa vezi ca nu mai duci. faci 2 3 rep cu 80 mai scot aia iar inca 2 si tot asa pana ajungi sa faci cu bara de 20 kg goala si faci pana iti pica in cap :D *glumeam.Eu asa ma simt epuizat 3 serii deastea si ala sunt.