PDA

View Full Version : "praf" pentru shake-uri de proteine care sa nu contina substante anabolizante

tomslayer
09-06-2009, 00:18
salut,

in feb anul trecut am fosti diagnosticat su sindromul lui gilbert

"Sindromul Gilbert este o afecţiune genetică destul de frecventă īn populaţie.

Datorită faptului că majoritatea pacienţilor nu prezintă simptome, acesta poate să rămānă nediagnosticat.

Ceea ce se produce īn sindromul Gilbert este o disfuncţie a capacităţii ficatului de a prelua şi/sau de a metaboliza o componentă a sāngelui denumită bilirubină.

Bilirubina este formată continuu prin distrugerea celulelor roşii īmbătrānite şi reutilizarea lor.

Ficatul preia această bilirubină. Īn caz contrar, bilirubina rāmāne īn sānge şi se acumulează provocānd icterul (colorarea īn galben a ţesuturilor - piele, albul ochiului etc.)

Diagnosticul este pus, de obicei, īn perioada adolescenţei, atunci cānd sindromul se poate reflecta fie prin coloraţia icterică a tegumentelor unei persoane, fie prin testele de sānge care arată creşterea bilirubinei.

La unii pacienţi, bilirubina poate să nu fie crescută atāt de mult īncāt să producă icter.

Totuşi, īn anumite situaţii de stres sau efort, nivelul bilirubinei creşte considerabil.

Sindromul Gilbert nu progresează şi nici nu produce complicaţii."

am vorbit cu medicul hematolog si mi-a zis ca pot bea protein shakes atata timp cat nu contin substante anabolizante.

ce produs imi puteti recomanda?

Cristian Neagu
09-06-2009, 05:48
Defineste substante anabolizante.Daca e sa o luam ca la carte si mierea are efecte anabolizante.

tomslayer
09-06-2009, 13:56
Defineste substante anabolizante.Daca e sa o luam ca la carte si mierea are efecte anabolizante.

eu si medicina - vaca si baletul. Dupa parerea mea s-a referit la anabolizante care sunt daunatoare ficatului

Alex Popescu
09-06-2009, 14:00
salut,

am vorbit cu medicul hematolog si mi-a zis ca pot bea protein shakes atata timp cat nu contin substante anabolizante.

exact asa ti-a spus?

crackytzy
09-06-2009, 14:07
[QUOTE=tomslayer]salut,

/QUOTE]
cred ca s-a referit ca nu poti lua substante anabolizante adica steroizi:)

Lukian
09-06-2009, 14:56
E o boala genetica cu localizare pe ficat deci trebuie sa ai mare grija de el. Nu cred ca se referea la stero medicul.

erik
09-06-2009, 15:22
Si eu am sindromul Gilbert de ani de zile, nu ma afecteaza cu nimic. E ceva mult mai putin serios decat pare, dar trebuie sa ai grija totusi. Din cate stiu eu poti folosi concentrate proteice fara probleme, medicul s-a referit probabil la steroizi. Ar trebui in schimb sa ai grija la grasimile animale si la mancarurile prajite in ulei; nu trebuie neaparat sa renunti la ele, dar consuma-le moderat.

tomslayer
09-06-2009, 17:09
exact asa ti-a spus?

sa ma gandesc, cam asa a spus:

suplimentele nutritive daca nu contin substante anabolizante nu sunt daunatoare organismului. Este indicat sa folositi astfel de suplimente numai de la firme cunoscute care nu strecoara printre componentele marcate pe ambalaj si substante anabolizante

tomslayer
09-06-2009, 17:18
Si eu am sindromul Gilbert de ani de zile, nu ma afecteaza cu nimic. E ceva mult mai putin serios decat pare, dar trebuie sa ai grija totusi. Din cate stiu eu poti folosi concentrate proteice fara probleme, medicul s-a referit probabil la steroizi. Ar trebui in schimb sa ai grija la grasimile animale si la mancarurile prajite in ulei; nu trebuie neaparat sa renunti la ele, dar consuma-le moderat.

nici eu nu am probleme, exceptie facand cand beau mai mult alcool, sau manac mult cacao(ciocolata) sau chips(btw: chipsul cu paprika e cel mai daunator dintre toate chipsurile pentru ficat)

de o saptamana am renuntat total la junk food, chipsuri, sucuri, si restul porcariilor pe care omul mananca

beau apa plata, manac piept de pui(cca 300g/zi), iaurturi, fructe. Incerc sa mananc de cat mai multe ori pe zi

singura problema e ca stilul "curat" de viata e costisitoare

Cristian Neagu
09-06-2009, 19:59
E mai ieftin sa te mentii sanatos, decat sa fii bolnav, costa enorm sa fii bolnav in ro!

anabolizant
09-06-2009, 20:49
Berea e un anabolizant. In plus, afecteaza ficatul.

cata91muscle
09-06-2009, 22:14
pai lasa alimentele nesanatoase si alcoolu
un pahar de vin rosu ocazional e kiar bun;)
grasimile, redu-le pe cele rele, prajelile

grasimile bune precum cele din uleiuri, peste, alune, migdale poti manca linistit

crackytzy
10-06-2009, 08:48
Berea e un anabolizant. In plus, afecteaza ficatul.
sau un 50 de palincuta cu miere inainte de masa :> :)

anabolizant
10-06-2009, 20:20
N-am mai auzit combinatia asta. Nu mai mananc nici miere, ultima data am mancat cam 200 de grame dupa un antrenament si nu m-am simtit bine.

erik
10-06-2009, 20:35
Dupa 200g nu e de mirare...

cata91muscle
10-06-2009, 22:03
N-am mai auzit combinatia asta. Nu mai mananc nici miere, ultima data am mancat cam 200 de grame dupa un antrenament si nu m-am simtit bine.

ai grija ca 200 gr deja e exagerat
daca nu vrei grasime,ci masa de calitate tre sa iei maxim 30 de grame de carbo dupa antrenament
acum vezi de ce nu mai dau eu banii pe gainere?;) asta e 1 motiv