PDA

View Full Version : ce sa fac sa-mi creasca pectoralul mare?

Toma Gratian
21-06-2009, 11:19
vreau sa ma ajutati si pe mine cu cateva opinii.Ce exercitii trebuie sa fac sa mi se dezvolte partea superioara [clavicula]?

AirDany
21-06-2009, 11:34
http://www.getfit.ro/exercitii/impins-din-inclinat-cu-bara/
http://www.getfit.ro/exercitii/impins-din-inclinat-cu-ganterele/

Nanu_ionut
21-06-2009, 11:34
Impins cu haltera pe plan inclina
Impins cu 2 gantere pe plan inclinat
Fluturari pe plan inclinat

doppelmayr
22-06-2009, 09:18
vreau sa ma ajutati si pe mine cu cateva opinii.Ce exercitii trebuie sa fac sa mi se dezvolte partea superioara [clavicula]?

impins inclinat cu gantere sau cu bara ...si daca faci impins la umeri cu bara din fata pe linga deltoidul anterior este solicitat si pieptul clavicular
daca este deficitar e bine sa incepi antrenamentul de piept cu impins inclinat ...
spor la treaba

hieronymus
22-06-2009, 14:39

Clavicula e un os, nu se dezvolta prin exercitii fizice.
Cred ca ai vrut sa te referi la partea de sus a muschilor pectorali.
Pt partea de sus a pectoralilor trebuie sa accentuezi pe impins cu bara din inclinat, impins cu bara din orizontal. Ideea e ca pieptul se dezvolta incepand cu partea de jos in sus si dinspre lateral spre interioar (santul median), de aceea partea de sus e cea care se dezvolta ultima. Deci antrenamentul de pana acum nu cred ca a fost gresit, trebuie doar sa mai ai rabdare ca se va dezvolta si partea de sus.

Alessandro
22-06-2009, 14:40
bun mesajul lui Hiero....acu am inteles dc mereu aveam si am partea laterala dezvoltata si inspre stern din ce in ce mai putin...

Alessandro
22-06-2009, 14:54
si Hiero, sau dn Neagu sau cine stie.....si explicatie "stiintifica" dc se dezv asa si nu invers...din centru spre ext...si de sus in jos.

hieronymus
23-06-2009, 12:45
din cate stiu eu la impins se solicita mai mult partea laterala a pectoralilor (care face legatura cu deltoizii) si de aceea se dezvolta prima. Partea mediana nu prea e solicitata, si ramane in urma.

Alessandro
23-06-2009, 19:12
din cate stiu eu la impins se solicita mai mult partea laterala a pectoralilor (care face legatura cu deltoizii) si de aceea se dezvolta prima. Partea mediana nu prea e solicitata, si ramane in urma.
da, ai dreptate....era logic; insa nu mi-a trecut prin cap :) si mai ramane: dc creste de jos in sus si nu de sus in jos?

hieronymus
24-06-2009, 10:32
din acelasi motiv, din cate stiu eu.

Parte de mijloc-sus e cel mai greu de dezvoltat, ea se dezvolta ultima. Ordinea dezvoltarii este urmatoarea: partea laterala, partea de jos, partea mediana , si partea mediana sus.
Cine are fond genetic pt piept, se poate trezi cu toate aceste parti dezvoltate simultan, dar cine e mediu le va vedea dezvoltate in ordinea de mai sus.

cristi!!
24-06-2009, 23:52
Daca te masturbezi foarte des nu o sa iti creasca.

scott
24-06-2009, 23:56
Mai este un exercitiu la scripete dar nustiu sa il explic ceva de gen :
La scripete cu inelele aduci mainele in X si dupa tragi in jos ( asemanator)

Daddy_Dragos
25-06-2009, 08:24
Pe langa exercitiile de baza adica: impins din plan orizontal si inclinat, cred ca trebuie sa-ti arunci atentia si asupra alimentatiei, in caz ca simti ca oricat te-ai antrena, n-ai rezultatul dorit.(E discutabil aici pt ca poate sa tina si de genetic-cresti putin si greu-cine stie.)Oricum, incearca sa lucrezi cu greutati mari si sa poti sa cresti progresiv de la o luna la alta, a greutatilor pe bara. De asemenea din experienta mea am observat ca si exercitiile de izolare sunt bune pt dezvoltarea acestei musculaturi a pieptului.

Alex Popescu
25-06-2009, 09:03
da, ai dreptate....era logic; insa nu mi-a trecut prin cap :) si mai ramane: dc creste de jos in sus si nu de sus in jos?

pectoralis minor /pectoralis major

in partea inferior laterala se suprapun si este firesc sa fie prima zona care se dezvolta.

Alessandro
25-06-2009, 09:21
:D ok, ms Alex :)

no.stress
25-06-2009, 11:32
WTF ?

rikimaru
29-06-2009, 13:10
Am avut si eu aceeasi problema.Nici acum nu am scapat 100 % de ea.Eu in 5 luni am cam scapat de ea.

SMK127
05-07-2009, 16:07
salut...am 14 ani si de cateva zile am cumparat un aparat pentru abdomen...as dori sa stiu dak ma ajuta cu cva??si plus de asta as vrea sa stiu dak flotarile si tractiunile la bara ma ajuta sa iau cva masa musculara...multumesc

Nanu_ionut
05-07-2009, 16:21
mergi la o sala daca vrei sa faci ceva...acasa o sa te ajute cat de cat flotarile si ce mai faci tu... dar nu o sa cresti f mult...

Alessandro
05-07-2009, 18:24
salut...am 14 ani si de cateva zile am cumparat un aparat pentru abdomen...as dori sa stiu dak ma ajuta cu cva??si plus de asta as vrea sa stiu dak flotarile si tractiunile la bara ma ajuta sa iau cva masa musculara...multumesc
la inceput o sa te ajute, si o sa cresti oarecum....dar in niciun caz spectaculos, dar dupa, stimulul trebuie sa fie din ce in ce mai mare, si doar lucrand cu greutati la sala, poti realiza acest lucru.(cresterea in masa musc)

SMK127
07-07-2009, 00:58
pai asta e problema....k nu prea am unde sa merg la sala....totusi as avea niste gantere de vro 5 kg p aksa si o haltera de 16 kg...or fi bune la ceva??

Lorand
07-07-2009, 01:02
habar nu am de unde scoateti voi atatea legende..dar eu ma distrez ft bine:)a l c o o

Lorand
07-07-2009, 01:04
...or fi bune la ceva??
la ceva sigur....in cel mai rau caz spargi nuci cu ele :)

SMK127
07-07-2009, 10:52
ha ha...glumetule...io asteptam un raspuns serios da vad k....

Ghostdoggy
07-07-2009, 10:58
ha ha...glumetule...io asteptam un raspuns serios da vad k....
Inseamna ca nu ai simtul umorului,si nici nu intelegi ce vrea sa zica
Ca sa faci totusi ceva iti trebuiesc niste greutati mai mari,la inceput iti da o tonifiere sa zicem,dar dupa aceea trebuie crescuta greutatea,si tu de unde sa o cresti daca ai doar 5 kg si 16 kg ..sau cate ai zis
Daca nu ai unde sa faci sala,macar poti cauta o bara fixa unde sa faci niste tractiuni,dar sa nu te astepti la miracole :)
Bafta!

SMK127
09-07-2009, 00:01
si totusi aparatul ala pt abdomen ma poate ajuta la ceva??adik se poate sa se defineasca abdomenul dak lucrez cu el??

hieronymus
09-07-2009, 09:26
facand un singur exercitiu, nu progresezi nici la abdomen, nici la alte grupe. Asa cum spuneau si altii inaintea mea, te va ajuta la inceput, pana se obisnuieste corpul cu efortul impus de acel aparat, si din acel moment vei stagna.
Deci, daca vrei sa faci o treaba, tot la sala va trebui sa mergi.