View Full Version : Glutamina
Buna.
Cateva date despre mine: 16 ani (in septembrie), 170....ocupatie: fotbalist.
Pana la reuniunea lotului, as vrea sa fac un mic cantonament...adika...alergari de 3 ori pe zi...etc...stiti voi;) Am nevoie de ceva cu care sa ma refac...m-am gandit la glutamina (pn)....-buget de criza- voi ce ziceti? face ceva "minuni" ?h a h a
si cu ce ar mai trebui combinata inafara de kg de mancare? a n g e l a n g e l
Alex Popescu
13-07-2009, 22:15
nu trebuie combinata neaparat cu ceva, dar ar fi bune 3-4 administrari zilnice care sa insumeze 30g.
mi-am cumparat ieri o cutie de glutamina si.....una de dextroza:)
am fost aseara la alergat, am alergat 6 km...cand am ajuns acasa, am amestecat o lingurita de glutamina cu una de dextroza in 500 ml apa....doar ca, de azi noapte si pana acuma dimineata am fost la toaleta de vreo 5-6 ori....e din cauza suplimentelor ?c a p z i
ps: ....care e doza normala de glutamina pe care sa o iau intr-o zi, si dextroza...si cat timp pot sa le folosesc...adika cand trebuie sa fac pauza?
mi-am cumparat ieri o cutie de glutamina si.....una de dextroza:)
am fost aseara la alergat, am alergat 6 km...cand am ajuns acasa, am amestecat o lingurita de glutamina cu una de dextroza in 500 ml apa....doar ca, de azi noapte si pana acuma dimineata am fost la toaleta de vreo 5-6 ori....e din cauza suplimentelor ?c a p z i
ps: ....care e doza normala de glutamina pe care sa o iau intr-o zi, si dextroza...si cat timp pot sa le folosesc...adika cand trebuie sa fac pauza?
pai de obicei daca iei glutamina fara un concentrat sau gainer, cam faci pe tine :) la fel si cu dextroza.
daca nu ai vreun zer pe acasa, combina-le cu niste lapte si fulgi de ovaz, poate nu o sa mai ai probleme.
apropo, ce e cu dozele alea ? 1lingurita de glutamina ~ 2 grame.
baga 5-10grame de glutamina pe repriza daca vrei sa vezi vreun efect. altfel o sa iti ajunga cutia aia 2 luni si nu o sa te ajute la nimic.
si dextroza la fel, baga 20-30 grame dupa efort, nu o lingurita
pai de obicei daca iei glutamina fara un concentrat sau gainer, cam faci pe tine :) la fel si cu dextroza.
daca nu ai vreun zer pe acasa, combina-le cu niste lapte si fulgi de ovaz, poate nu o sa mai ai probleme.
:( de-aia am consumat deja o rola de hartie igienica? s c a r e
atunci, d-l alex popescu de ce a spus ca nu trebuie combinat neaparat cu ceva?
nu trebuie neaparat sa o combini cu ceva daca o iei dupa masa, dar daca o iei pe stomacul gol, ai vazut consecintele.
atunci are ceva daca iau glutamina cu dextroxa odata cu masa...si apoi fac antrenamentul ? :)
Ghostdoggy
15-07-2009, 13:54
Din cate stiu eu,acestea trebuiesc consumate inaintea efortului,parca din cauza ca sunt carbohidrati simpli,etc :D ,acum nu stiu exact dar asteapta parerea unuia care totusi stie mai bine :)
s a l u t
pana azi noapte, a doua mea casa a fost WC-ul....m d a
nu mai iau glutamina pana cand o sa am bani sa imi iau un gainer ceva...m a d
totusi, astept parerea d-l neagu...si a tuturor care au mai folosit glutamina (praf) si dextrozas u z e t
BogdanMM
16-07-2009, 15:04
pai de ce iei glutamina cu dextroza??? .... am luat glutamina de la nutrimaxx praf.... n-am patit ceea ce descrii tu .. insa mi s-a intamplat sa am mici dereglari stomacale de la proteina de soia.. de obicei pt primele 2 zile cand o consumam, dupa o perioada de pauza de suplimente, apoi totul revenea la normal, corpul obisnuindu-se cu ea ...
Glutamina nu ar avea cum sa iti dea asemenea probleme chiar daca o iei cu dextroza.
Da mai multe detalii despre felul in care le prepari, cand le iei, cum le iei, la cat timp dupa efort, la cat timp inainte de mancare, etc...
Glutamina nu ar avea cum sa iti dea asemenea probleme chiar daca o iei cu dextroza.
Da mai multe detalii despre felul in care le prepari, cand le iei, cum le iei, la cat timp dupa efort, la cat timp inainte de mancare, etc...
prima data am luat-o asa...
seara, am mancat bine...am stat 40-50 de min....apoi m-am dus sa alerg putin:)..am venit acasa, si am amestecat in 500 ml apa, o lingurita de dextroza cu una de glutamina...am baut-o dintr-o inghititura...noaptea m-am dus de vreo 2 sau 3 ori la baie...a doua zi, la fel...toata ziua:D...fatza e ca nu mi-a mers burta...ci pur si simplu aveam scaun...tzapann a u g h
de atunci nu am mai luat glutamina...o sa imi cumpar, un concentrat de carbohidrati cand o sa am bani...si atunci am sa consum si glutaminah e l p :cool:
Alex Popescu
18-07-2009, 07:34
prima data am luat-o asa...
seara, am mancat bine...am stat 40-50 de min....apoi m-am dus sa alerg putin:)..am venit acasa, si am amestecat in 500 ml apa, o lingurita de dextroza cu una de glutamina...am baut-o dintr-o inghititura...noaptea m-am dus de vreo 2 sau 3 ori la baie...a doua zi, la fel...toata ziua:D...fatza e ca nu mi-a mers burta...ci pur si simplu aveam scaun...tzapann a u g h
de atunci nu am mai luat glutamina...o sa imi cumpar, un concentrat de carbohidrati cand o sa am bani...si atunci am sa consum si glutaminah e l p :cool:
pentru 5g de pulbere ajung 100 ml de lichid. pe ala intr-adevar il poti bea dintr-o inghititura. as vrea sa dau o explicatie logica si coerenta la ce ai scris in threadul asta dar sunt niste gogomanii atat de mari incat nu are rost sa imi bat capul. poate vor fi altii mai binevoitori.
alte sfaturi...hai, va rog io...;)
Ce sfaturi ai mai vrea....baietii ti'au spus ce era de spus...mai foloseste functia Search pentru alte detalii
thales,foloseste glutamina fara dextroza,iei cite 5gr de 4 ori pe zi,dimineata,inainte de antrenament,dupa antrenament si seara la culcare.
Cristian Neagu
29-07-2009, 09:52
Eu am un stomac sensibil dar glutamina de la nutrimaxx a fost ok.Poate ai nimerit una expirata.
HUMMERSCHLAG
05-08-2009, 00:07
Eu am un stomac sensibil dar glutamina de la nutrimaxx a fost ok.Poate ai nimerit una expirata.
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Cristian Neagu
05-08-2009, 07:21
Nu vad poanta..
Sa nu deschid alt thread cu glutamina, intreb aici.
Cum imi dau seama cat sunt 5g? Lingurita din interior e de jucarie, nu poti rade lingurita aia nici cu ustensile profesionale deci toata treaba e la aprecierea fiecaruia. Eu de ex iau o lingurita cu varf, cat se poate lua de-odata iar la o apreciere subiectiva, ar fi cam 5-10g.
Intrebarea mea, ar fi mult daca sunt 10g?
P.S. Glutamina de la Nitrimaxx/Redis e oribila la gust si miroase ciudat. Asa trebuie sa fie sau o fi asta expirata? :)
Sa nu deschid alt thread cu glutamina, intreb aici.
Cum imi dau seama cat sunt 5g? Lingurita din interior e de jucarie, nu poti rade lingurita aia nici cu ustensile profesionale deci toata treaba e la aprecierea fiecaruia. Eu de ex iau o lingurita cu varf, cat se poate lua de-odata iar la o apreciere subiectiva, ar fi cam 5-10g.
Intrebarea mea, ar fi mult daca sunt 10g?
P.S. Glutamina de la Nitrimaxx/Redis e oribila la gust si miroase ciudat. Asa trebuie sa fie sau o fi asta expirata? :)
eu iau mai mult de 10 grame de glutamina pe zi. Fa si tu la fel, daca vrei sa vezi rezultate mai " rapide ". Eu spre exemplu iau glutamina de la Redis si da, si la mine cam miroase urat, dar pe mine nu ma intereseaza gustul sau mirosul...pe mine ma intereseaza rezultatele:D
eu iau mai mult de 10 grame de glutamina pe zi. Fa si tu la fel, daca vrei sa vezi rezultate mai " rapide ".
Nu, nu, eu iau cate o lingurita cu varf de cateva ori pe zi, cam de 3-4x. Nu stiu exact cate grame sunt acolo, daca ar fi 5, vine 5x4=20g/zi, daca ar fi 10, at 40g pe zi. Care e maximum aici per masa sau per zi?
Nu prea e vb de maxim aici, e ca si cum ai zice cata proteina pot sa iau maxim pe zi... e un nivel de la care devine cam prea multa si proteina dar e departe...
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.