PDA

View Full Version : 3 intrebari

slick
27-02-2004, 18:29
Domnule Doctor, nu v-am mai pus demult intrebari si as vrea sa recuperez :D
1) Ce se poate intampla in cel mai rau caz daca la o injectie intramusculara cu un steroid in suspensie uleioasa atingi o vena si injectezi fara sa vrei in ea ?
2) In ultimile saptamani am avut probleme mari cu nasul, am ajuns sa umblu cu picaturile dupa mine, e cazul sa ma operez de deviatie de sept si sa incerc sa scap de dependenta de picaturi. Dar pana atunci, la antrenamente respiratul e o problema si am ajuns sa fac 2-3 repetari grele pana sa respir. Ce vreau sa va intreb, se poate intampla ceva daca procedez asa ? Ma gandeam exista posibilitatea sa faci vreun anevrism de la asa ceva ?
3) Am avut si am din cand in cand, la unele antrenamente, niste palpitatii. Cred ca e de la eforttul foarte intens, desi am fost cam obosit m-am fortat la limita. Nu am nici o problema din nastere, nici in familie, deci sunt sanatos. Se poate intampla ceva rau daca continui asa, in afara poate de supraantrenament?

Am zis ca vin pe la dvs la cabinet dupa sesiune sa ne cunoastem, dar m-am luat cu una cu doua si n-am apucat. Caut acum adresa pe site-ul dvs si trec in curand pe la dvs.
Numai bine !

Dr.S.Damian
27-02-2004, 20:33
Nu ai mai dat de mult pe aici. Chiar ma intrebam ce e cu tine.
Intre timp mi-am schimbat cabinetul. Peste cateva zile voi deschide impreuna cu cu cativa asociati o clinica in care vom oferi mai multe servicii, iar eu imi mentin vechea activitate.

Sa-ti raspund si la intrebari:
1. Cea mai grava problema ar fi o embolie. Daca nimeresti intr-o vena, riscul este de embolie pulmonara. Daca nimeresti in artera te poti astepta la o embolie cerebrala, micardica sau la nivelul altui organ. Toate formele sunt foarte periculoase. Depinde insa si de cantitatea de substanta patrunsa.

2. Anevrism, nu. De fapt, anevrism inseamna o dilatare a peretelui vascular (ca un fel de punga). Probabil ca te gandesti la un accident vascular cerebral (acesta poate fi dat de ruperea unui anevrism preexistent). Nu cred ca poti sa patesti asa ceva; in tot cazul nu prea e productiv sa lucrezi in apnee si sigur vei avea un randament mai redus. Respira pe gura, cel putin. Si rezolva-ti problema cu nasul, fiindca nu poti sa o tii toata viata cu picaturi. Cred ca ti-ai facut praf mucoasa nazala...

3. Daca e vorba intr-adevar de palpitatii (adica expresia unei aritmii), riscuri exista si e bine sa nu neglijezi. Asta insemna sa faci un EKG, un control cardiologic si eventual un eco cardiac.

slick
29-02-2004, 22:15
Pai am fost ocupat cu tot felul de treburi, plus ca am mai pierdut din entuziasmul de a citi forumuri si alte chestii de gen.... Dar cel putin m-am antrenat foarte constintios in continuare, chiar mai bine decat de obicei ca am schimbat sala.
Sper sa rezolv problema cu nasul cat mai curand.
Sa ne dati detalii pe forum despre noua clinica sa stim unde va gasim....

A, inca ceva legat de injectii. Nu stiu anatomie, asa ca vreau sa va intreb in fesa exista artere? Doar la vene trebuie sa fi atent? 100mg intr-un ml de substanta uleioasa reprezinta o cantitate periculoasa daca injectezi din greseala in vena?
Multumesc.

Dr.S.Damian
01-03-2004, 17:31
Detalii despre clinica vor fi in curand pe www.doctor.3x.ro (http://www.doctor.3x.ro)

Sigur, in fesa se gasesc atat vene, cat si artere, insa importante sunt pachetele vasculo-nervoase mari. De obicei, injectiile se fac in cadranul supero-extern tocmai fiindca pe acolo nu trece nici o artera sau nerv mare. Dupa ce se introduce acul se aspira putin si se observa daca vine sange in seringa. Daca apare sange insemana ca ai nimerit intr-un vas de sange si se inteapa in alt loc.
100 mg poate fi o cantiate periculoasa daca ajunge toata in circulatia sanguina. Totusi, daca injectia a fost facuta in fesa in cadranul supero-extern, este destul de putin probabil sa ajunga toata cantitatea in circulatie. In tot cazul, manifestari ale unei posibile probleme apar in decurs de ore de la injectie, deci daca nu ai patit nimic pana acum, stai fara grija si ai mai multa grija data viitoare.

slick
02-03-2004, 22:19
Pai nu am facut nici o injectie, in caz ca o sa fac si fac o prostie ma interesa sa stiu ce se poate intampla cel mai rau. Cred ca o sa fac un ciclu de 8 saptamani cu 200-300mg de Primobolan. Am citit pe net ca e pur anabolic, practic la doza si perioada asta nu inhiba aproape deloc secretia proprie de test, nu aromatizeaza, nu converteste in DHT. Cei care folosesc pt. prima oara pot castiga intre 8-16lbs masa musculara de calitate, care se pastreaza in intregime pt. ca secretia de test nu e afectata..... Tinand cont ca progresele mele au incetat sa mai apara, genetic bla bla nu vad de ce nu as folosi, nu vreau sa ma multumesc cu putinul pe care l-am obtinut in peste 2 ani de tras de fiare....

slick
02-03-2004, 22:27
Mici progresele ar putea sa apara din nou daca m-as dedica numai sali, n-as mai face altceva decat sa merg la sala in fiecare zi, sa mananc si sa dorm. Din nefericire ca fiecare am si alte ocupatii pe langa sala.....

Dr.S.Damian
03-03-2004, 08:41
Originally posted by slick
Din nefericire ca fiecare am si alte ocupatii pe langa sala.....

Funny :D

slick
03-03-2004, 22:11
Lol, ce exprimare nereusita.... Ce vroiam sa zic e din nefericire nu sunt inca liber sa fac ce vrea mujkiu' meu, mai e pana atunci... ;)

Dr.S.Damian
04-03-2004, 09:43
M-am prins, dar oricum mi-a placut ideea.

slick
07-03-2004, 22:45
Mai revin cu o nelamurire. Care este diferenta intre injectia intramusculara in fesa si coapsa? Adica daca dupa ce ce infingi acul tot aspiri sa vezi daca n-ai atins vreo vena, este injectia in coapsa mai periculoada decat in fesa? Ma gandesc ca daca imi fac injectia singur, mai usor mi-ar fi sa o fac in coapsa, nu stiu daca se poate sa-ti faci singur injectie in fund, lol!

PS: Nu-mi fac probleme ca voi avea vreo problema de la Primobolan dar nu-mi place ca am ajuns sa discut despre subiectul cum sa-ti faci injectii :(

Dr.S.Damian
09-03-2004, 22:23
Injectia se face de obicei in fesa, in cadranul supero-extern pentru ca acolo nu intalnesti vase sau nervi mari. In coapsa este mult mai porbabil sa intzepi asa ceva. De altfel, nu prea am auzit sa se paractice intramusculara in coapsa (subcutanata, da). Se poate face auto-injectie in fesa, daca ai putin auto-control.
In coapsa, locul cel mai potrivit ar fi in vastul lateral, pe la mijlocul distantei dintre sold si genunchi.

Unregistered
09-03-2004, 22:45
Domnule DOCTOR !
am invatat sa fac injectile in aramata(sterilitate 0%:)) ) si acolo ne spunea pe romaneste.BAY imparte buca in patru si coltul de sus exterior...si acolo o faceam chiar daca aveau pantalonii pe ei

Dr.S.Damian
09-03-2004, 22:51
Pai, nu e mare filozofie sa faci o injectie, totusi pot sa apara o multime de complicatii daca nu o faci cum trebuie.

VIOREL67
09-03-2004, 22:55
ehhh...depinde ce ai in seringa:D

VIOREL67
09-03-2004, 22:59
chiar ..cum se face injectia normal.
spun asta ca sotia mea este insistenta(asistenta) si in vechea scoala a obijnuit-o cu acul si dupa aceea introducera seringi/Calaul de medic de la army ne punea sa facem cu toptanul...si acum sa aflu mai nou ca metoda cara ma invatat Mengele este buna.
adevarul unde este?
Cu toptanul din cauza conditiilor de sterilitate
Detasata ca doare ma putin:D

Dr.S.Damian
10-03-2004, 08:09
Daca infigi acul singur, ai un control mai buna, insa acum cu seringile astea din plastic, care sunt foarte usoare, poti foarte usor sa obtii control si infigand acul cu seringa atasata la el. Plus ca intr-adevar e maisigur asa dpdv al asepsiei.

slick
10-03-2004, 22:21
Pana fac ciclul asta de Primobolan, tin sa va anunt ca vineri ma operez de deviatie de sept, maine ma duc sa-mi fac analize pre-operatori.
Mai vorbim!

Dr.S.Damian
11-03-2004, 08:15
Iti tinem pumnii sa fie totul ok.
Ma bucur ca ai luat in sfarsit decizia asta, care te va scapa de o multime de probleme neplacute.
Bafta!

slick
11-03-2004, 19:01
Multumesc de incurajari, sper sa scap in sfarsit de problema cu nasul. O sa stau in spital vreo 2 zile dupa operatie, mai vb cand ma intorc acasa!

Numai bine!

JohnnyBravo
12-03-2004, 09:04
bafta multa si...i-ati amino cu tine nu sta in mancarea de acolo :)n o r o c

slick
14-03-2004, 12:20
Pai Johnny cand esti internat in spital si astepti sa te operezi, sa ai o alimentatie echilibrata e ultima grija... :)

Pana la urma m-am operat vineri, nu a fost asa de rea operatia, mi-a facut anestezie generala nu m-a adormit, eram constient dar prin taramul visurilot frumoase. Mi-a zis doctorita ca am vorbit intr-una in timpul operatiei desi eu nu mi-aduc aminte de nimic, doar ca am deschis la un moment ochii si vedem cum imi dadea cu dalta si ciocanu' in nas! :D
Insa perioada nasoala a fost cele 24h dupa operatie cand am fost nevoit sa port niste bandaje in nas, senzatie ingrozitoare, ma durea si nasul, aveam febra.... E bine ca doar 24h stai cu bandajele in nas, eu aveam impresia ca o saptamana, noroc ca nu a fost asa ca te-apuca damblaua!!!!!!!
Acum fac tot felul de spalaturi cu ser fiziologic, picaturi Rinigut si vitamina A la greu pt. refacerea mucoasei, antibiotice sa nu se infecteze. Dar sunt optimist ca o sa arunc cutia de Afrin la gunoi dupa ce termin cu perioada asta si o sa respir si eu normal dupa atatia ani de chin. De-abea astept sa revin la sala si sa-mi testez noul nas! :D

Dr.S.Damian
14-03-2004, 12:54
Cu alte cuvinte, o sa-ti iei nasul la purtare :D

Ma bucur ca esti bine si ca ai facut acest pas important pentru sanatatea ta!

slick
15-03-2004, 17:02
Desi m-am simtit nasol zilele astea, am mai facut febra, m-a durut nasul si am fost si infundat, cred ca lucrurile au inceput sa se imbunatateasca. Temperatura e in jur de 37C, am inceput sa respir pe nas, nu ma mai doare aproape deloc si nici sange nu mai curge, simt ca-mi revin fortele...... ce mai, sunt gata de sala! :D

Revenind la Primobolan, ati spus ca 100mg de substanta este destul de periculos daca nimeresti in vena/arterea, dar conteaza cantitatea de medicament sau cantitatea de lichid uleios? In cazul Primobolanului o injectie inseamna 1ml de substanta, m-am uitat la seringa si mi se pare putin? Evident ca nu vreau sa ating vena/artera, dar in caz exceptional ca se intampla, 1ml nu este o cantitate mica, deci si riscul sa se intample ceva la fel?
Multumesc.

Dr.S.Damian
16-03-2004, 12:28
Conteaza volumul de substanta, iar 1 ml de substanta uleioasa poate face probleme, deoarece se constituie ca un embol, care se poate opri oriunde. Trebuie sa ai mare atentie. Totusi, riscul sa ca acesta cantitate sa ajunga in circulatie este mic, fiindca tu injectezi intr-un loc fara vase mari si chiar daca intzepi un vas mic, nu patrunde toata cantitatea in el. Aminteste-ti sa aspiri in seringa inainte de a introduce substanta, si daca apare sange schimbi pozitia acului.

N.B. Nu recomand injectarea de steroizi bla-bla-bla...

slick
19-03-2004, 22:17
Acum e cazul sa revenim la operatia de deviatie de sept.... :)

Se pare ca lucrurile nu merg chiar cum ar trebui, am tendinta sa fac sinechie(nara se apropie de os/sept sau cam asa ceva) de la fractura pe care am suferit-o in copilarie. Am facut azi o injectie cu cortizon in nas si mi-a bagat un "bat " de plastic sa-mi tina nara in pozitie in care ar trebui sa stea. E o senzatie nasoala rau, mai ales ca doare, curge putin sange, mi-a marit temeperatura peste 37C, plus ca trebuie sa stau asa pana luni !
Grrrrr !!!!

Dr.S.Damian
20-03-2004, 15:33
Banuiesc ca este foarte neplacut. Curaj! Suntem alaturi de tine!

slick
22-03-2004, 22:16
Sper ca nu va suparati si v-ati obisnuit sa-mi continui sirul de intrebari... :)
Exista la farmacie vitamine injectabile, care se fac tot intramuscular dar in suspensie in apa? Adica sa nu fie o problema daca injectezi in vena? Ca ma gandesc sa fac o injectie de asta fara griji de antrenament sa vad cum e....
Multumesc.

Dr.S.Damian
24-03-2004, 10:21
Da, exista. De exemplu, B-urile. Unele se pot injecta si intravenos.
Tu vrei sa iti faci singur injectiile?
Daca ti le face cineva priceput pe cele uleioase (intramuscular), atunci riscul unor probleme e mic.
Poti sa ma intrebi ce vrei si unde vrei, nu ma supar, ba chiar imi face placere sa te pot ajuta.

slick
24-03-2004, 22:34
Pai o sa mi le fac singur, nu am alta alternativa. Am inteles procedura cu aspirat&stuff, pe getfit (http://www.getfit.ro/csfi.php) e explicat detaliat, eu zic ca o sa ma descurc.......?
La farmacie cer fiole cu vitamina B injectabila intramuscular? Aveti idee cat costa? Si repet intrebarea sa fiu sigur, sunt in suspensie apoasa deci daca ating vena din greseala in loc de muschi si injectez e vreo problema?

Dr.S.Damian
25-03-2004, 08:18
Nu costa cine stie cat.. Chiar daca atingi o vena, va fi una mica si nu vei avea probleme.

slick
04-04-2004, 17:50
V-ati referit in cazul injectiei cu Primobolan sau vitamina B ? :)
Oricum, eu am facut azi prima injectie singur, am tremurat, inima mi-a batut undeva la 200 batai/min, dupa 15 min. cred ca am suferit un atac de anxietate(ma tot gandeam daca am atins o vena) care a tinut vreo 10 secunde, ma indoiesc sa fi fost de la injectie ca am aspirat iar adevarul e ca am destula grasime pe fund asa ca cred ca injectia a fost la suprafata muschiului, nu a fost adanc unde se afla probabil venele….Este vorba de injectia de Primobolan.
Deci, ca sa ma linistesc, in caz ca ating o vena din fund e putin probabil sa ajunga toata cantitatea in circulatie ca sunt vene mici, deci nu ar trebui sa fie o problema ?
Duminica viitoare pot sa injectez in acelasi loc, e vreo problema ? Nu am injectat chiar in punctul cel mai exterior, cred ca mai erau 1-1.5cm pana in colt, are ceva? Cam la cat timp se poate intampla de la injectie, ca poate ma linistesc mai repede data viitoare, inca tremur….. :(
Stiu ca nu va priciepeti/recomandati steroizii anabolizanti, dar asa ca o parere, credeti ca 200mg de Primobolan pe o perioada de 6-8saptamani o sa-mi afecteze negativ secretia de testosteron sau o sa-mi puna vreo problema iremediabila ?
Multumesc.

Dr.S.Damian
05-04-2004, 20:27
De ce nu rogi tu pe cineva sa iti faca injectiile astea, daca iti este atat de frica? Ma gendesc la o cunostinta care se pricepe.
Eu ma refeream la B-uri.
Da, este putin probabil sa ajunga toata cantitatea in sange.
Nu trebuie sa infigi acul atat de in margine. Oriunde in cadranul superoextern.
La ultima intrebare nu pot sa iti raspund, pentru ca nu stiu. Sincer.

slick
05-04-2004, 22:10
Pai nu am cui sa-i cer.... Nu mie frica de injectie, mie frica sa nu nimeresc vreo vena si asta sa fie totul....
In rest, m-am cam lamurit, multumesc.

Dr.S.Damian
06-04-2004, 09:38
Ok, bafta. Ai grija ce faci!

slick
06-04-2004, 19:10
N-am inteles insa daca pot sa fac o injectie la 7 zile in acelasi loc/zona, o injectie de 2ml(200mg Primobolan)?

Dr.S.Damian
06-04-2004, 22:34
Poti.

slick
07-04-2004, 12:45
Dar 1ml lunea si joi inca unul in aceeasi zona/loc, ca banuiesc ca e mai "sigur" sa fac doar 1ml in caz ca ating o vena sa nu se intample ceva rau...? Asta a fost ultima intrebare, nu va mai bat la cap cu subiectul ast! O s-o fac cu altele! :D

Dr.S.Damian
07-04-2004, 21:33
Nu este nici o problema nici in acest caz.

slick
08-04-2004, 15:40
Imi pare rau dar trebuie sa va bat la cap in continuare cu subiectul asta….
Azi am facut o jumtate de ml fesa dreapta(cealalta am aruncat-o), am zis ca de la juma de ml chiard aca ating o vena nu o sa se intample nimic cantitatea e mica si probabil nici nu ajunge toata in sange…. ? Dar chiar si asa pana am facut, m-am tot foit si mi-am facut atatea ganduri…. :(
Ce parere aveti se poate face juma de ml in fesa dreapta, dupa care tragi seringa inapoi si faci pe restul in stanga? Are rost, adica de la juma de ml de substanta exista pericolul sa mori daca atingi o vena in fesa ?
Si, azi am aspirat mai puternic, astfel ca in seringa a aparut o bula asa ca de aer, dar nu stiu daca asta era, si am injectat asa. E normal sa se intample asa ? Trebuie sa spiri pana apare bula asta sau e suficient sa vezi ca pistonul seringii « tine », nu te lasa sa tragi… ? Daca atingi o vena, ar trebui sa se traga usor pistonul inapoi, nu ?
Multumesc.

Inca ceva, dupa ce am tras substanta in seringa am scos bulele de aer, dar au mai ramas doua bule mici de tot pe fund, nu se miscau orice as fi facut, cum se procedeaza in acest caz, se injecteaza asa?

Dr.S.Damian
09-04-2004, 10:10
Cred ca o sa fac un gest umanitar si o sa vin eu sa-ti fac injectiile astea :D

Deci: nu are rost sa imparti doza in doua si sa faci doua intzepaturi. E dureros si nu are sens.
Riscul de a injecta intreaga cantitate in vena sau artera este minim. De fapt, problemele pot aparea daca injectezi constient intr-o vena (presupunand ca nu stii ca se face intramuscular si fai intravenos).
Cand aspiri important este sa vezi daca vine sange. Trebuie sa simti o usoara rezistenta in piston si atat. Daca ai intzepat vena/artera apare imediat putin sange si atunci mai tragi putin de seringa sau intzepi in alt loc.
Nu trebuie sa apara nici o bula. Daca apare o bula mica, poti sa injectezi dar nu impingi pistonul pana la capat, fiindca aerul va ramane ultimul in seringa. Chiar daca il impingi si pe el in fesa nu e nici o problema, doar ca s-ar putea sa doara ceva mai mult.

Nu iti face probleme ca m-as supara ca ma intrebi toate lucrurile astea, dar ma intriga cat de stresat esti de aceste injectii. Mult mai simplu ar fi sa rogi pe cineva sa ti le faca.

slick
10-04-2004, 18:48
Da, interesant gest umanitar mai ales ca nu recomandati folosirea steroizilor anabolizanti.... ;)
In rest, m-am mai linistit dupa postul acesta si acum dupa doua injectii sper sa mi le fac mai "dezinvolt".
Normal ca ar fi mai usor sa rog pe cineva cunoscut, problema e ca nu am cui sa-i cer.
Alte intrebari nu-mi mai vin acum, dar nu ati scapat inca de mine legat de subiectul asta. I'll be back! :D

slick
29-04-2004, 09:25
Iata ca am revenit....
Se poate ca 100-200mg de Primobolan-ul sa fie convertit in estrogen, ca m-am simtit cam "aiurea" pe perioada cat am luat(2 saptamani 4 fiole de 100mg) daca ai o astfel de predispozitie de conversie a test-ului in estrogen(eu cred ca am) si am decis sa renunt, mai ales ca nu am trecut peste faza cu injectile. Fiolele sunt "the real deal" deci nu are cum sa fie altceva in ele..... Evident la sala tot la fel de constincios ma duc si ma antrenez, mai caut pe t-mag.com idei noi legate de antrenament, mananc destul de corect, dar mie "frica" ca tot aceeasi persoana patetica o sa raman.
Legat de nas, tocmai vin de la doctor care mai mi-a facut un Diprofos(este al treilea) si mi-a zis ca e destul de bine si ca faptul ca mai sunt infundat, ba pe o parte, ba pe alta in functie de felul cum stau asezat e o rinita si mai trebuie asteptate 3-6luni ca sa se vindece......

Dr.S.Damian
30-04-2004, 10:24
Ce inseamna ca te-ai simtit cam "aiurea"?
Da, o parte poate fi convertit si chiar este.

slick
30-04-2004, 16:59
Pai slabit, cu mai putina rezistenta si chef de antrenament etc, dar nu cred ca era de la conversia "excesiva" a Primobolanului in estrogen, teoretic nu se transforma deloc in estrogen... Ci mai degraba ca dupa ce am facut o fiola de 100mg am scazut destul de considerabil cantitatea de mancare(vroiam sa slabesc) si m-am antrenat ca nebunu', in alta ordine de idei am zis ca o sa devin zmeu de la o fiola-doua si m-am supraantrenat.....

Dr.S.Damian
30-04-2004, 22:24
Nu e prea logic sa investesti in stero si sa reduci cantitatea de mancare si/sau suplimente.

Dorian Gray
04-05-2004, 19:53
Originally posted by VIOREL67
chiar ..cum se face injectia normal.
spun asta ca sotia mea este insistenta(asistenta) si in vechea scoala a obijnuit-o cu acul si dupa aceea introducera seringi/Calaul de medic de la army ne punea sa facem cu toptanul...si acum sa aflu mai nou ca metoda cara ma invatat Mengele este buna.
adevarul unde este?
Cu toptanul din cauza conditiilor de sterilitate
Detasata ca doare ma putin:D
Sper ca nu are nici o dimensiune sexuala ascunsa ceea ce ai spus, nu? Eu oricum prefer in cazul ala"cu toptanul"

mery
06-12-2006, 15:27
ce se poate intampla daca ai aprox 20 ml aer pe vena?

Dr.S.Damian
10-12-2006, 22:56
Poti sa faci o embolie gazoasa si sa mori.
Dar ma intreb cum ajungi sa intre 20 ml de aer acolo...

cotzo
10-02-2007, 18:00
Dupa multe probleme cu deviatia de sept (mai ales cand faci sport aerul respirat pe nas e incomparabil )si dupa un mic incident cu o usa bine plasata si transparenta (cum e la moda aici)AM hotarit sa-mi fac operatie............
operatia a durat 15 minute (m-au adormit si au facut si o anestezie locala pentru a ma trezi calm)TE uiti in oglida si vezi pe linga tifonul care iti atirna in forma de mustata un rit ca de purcel.NU ma doare si respir chiar un pic dupa prima zi de operatie.O sa mai dau ceva vesti dupa ce imi scoate mansoanele din nas (e ceva ca de silicon care dupa 5 zile le scoate)pe linga antibioticul care il folosesc FOLOSESC un spray care face bine (e un spray nazal pe baza de apa marina,apa purificata,fara conservanti si se numeste SINOMARIN)e un hipertonic foarte bun.cat e de miraculoasa operatia si cat de reusita e o sa povestec dupa aprox 15 zile cand e vindecat bine
http://www.vitago.com/fiche_produit.php?id_article=2933