View Full Version : pt d-l neagu si nu numai
silica_ct
19-08-2009, 15:23
ma doare de ceva timp zona de jos a abdomenului, mai ales dupa ce lucrez bicepsul si cand tusesc. ce implica asta??? posibil sa trebuiasca sa ma las de sala? nu am fost la medic am zis sa mai stau poate nu ma mai doare dar ieri am facut biceps si tot asa.
Alessandro
19-08-2009, 17:40
de apendicita te-ai operat?
daca apesi pe abdomen te doare?eu am avut un timp de cateva luni o durere cand ma apasam pe abdomen pe partea stanga dar vad ca mie unu mi-a trecut trecut fara sa merg la doctor DAR TU NU LUA EXEMPLU MEU da o fuga la doctor cat mai curand poti sa mergi chiar la spitalul de urgenta acolo iti face analiza de sange si sti sigur daca ai apendicita si te va consulta si un chirurg(doar daca insisti sa il cheme depe sectie) sau poate ai hernie,ai vreo unflatura pe undeva pe abdomen sau mai jos?
silica_ct
19-08-2009, 21:14
daca apesi pe abdomen te doare?eu am avut un timp de cateva luni o durere cand ma apasam pe abdomen pe partea stanga dar vad ca mie unu mi-a trecut trecut fara sa merg la doctor DAR TU NU LUA EXEMPLU MEU da o fuga la doctor cat mai curand poti sa mergi chiar la spitalul de urgenta acolo iti face analiza de sange si sti sigur daca ai apendicita si te va consulta si un chirurg(doar daca insisti sa il cheme depe sectie) sau poate ai hernie,ai vreo unflatura pe undeva pe abdomen sau mai jos?
De apendicita m-am operat, nu este asa ceva, plus ca zona este in stanga si ceva mai jos de abdomen chiar. Posibil sa fie vreo hernie dar zic eu ca ma durea mai tare daca ar fi fost. Nu ma doare cand apas, o mica umflatura parca ar fi in zona stanga mai jos de abdomen dar nu stiu sigur.
Daca ar fi hernie pot continua cu sala daca scot anumite exercitii ?
daca ai hernie trebuie sa intrerupi antrenamentele si trebuie sa te operezi sau mai este un remediu naturist care ar vindeca hernia, consta din frectii locale cu tinctura de traista-ciubanului + 4 cani pe zi de ceai de cretisoara si se pare ca in 3-4 luni de astfel de tratament zilnic, dispare hernia. Poti incerca
silica_ct
19-08-2009, 22:39
daca ai hernie trebuie sa intrerupi antrenamentele si trebuie sa te operezi sau mai este un remediu naturist care ar vindeca hernia, consta din frectii locale cu tinctura de traista-ciubanului + 4 cani pe zi de ceai de cretisoara si se pare ca in 3-4 luni de astfel de tratament zilnic, dispare hernia. Poti incerca
O sa merg atunci maine la medic, dar daca e hernie si ma opereaza mai pot face sala pentru masa dupa aceea? posibil pentru ca nu prea am antrenat abdomenul si lombarii sa ma doara acolo?
mai poti face dupa ce te recuperezi,sa ai noroc sa nu fie nimic grav;)
silica_ct
19-08-2009, 22:54
ms mult, oricum fac sala de citeva luni doar si nu am ridicat greutati foarte mari, am facut cu greutati medii astfel incit sa fac 8-10 rep pe serie. la piept faceam cu 20-30 pe bara,la biceps si triceps 10-12, la picioare 100-120 kg la presa inclinata, am 1.90 si 93 kg, faci hernie de la atata sau cel mai probabil e altceva?
Alessandro
20-08-2009, 08:50
poti face hernie si fara sa mergi la sala de forta.
silica_ct
23-08-2009, 02:21
am fost la medic, mi-a recomandat sa ma dau cu rubifen in acea zona, si sa continui cu sala dar doar cu centura pusa, care sunt exercitiile mai sigure care nu implica zona inghinala?
hieronymus
24-08-2009, 14:51
Si ce ti-a spus ca ai???
silica_ct
24-08-2009, 15:05
Si ce ti-a spus ca ai???
era medic generalist, mi-a spus ca nu stie sigur, crede ca nu e hernie si sa incerc ceea ce am spus mai sus. pe foaia aceea nu mi-a trecut niciun diagnostic, dar astazi sau maine o sa merg si la chirurg.
sa ne ti si pe noi la curent
hieronymus
24-08-2009, 16:53
Mergi la chirurgie, nu mai bajbai in ceata.
silica_ct
24-08-2009, 17:58
Mergi la chirurgie, nu mai bajbai in ceata.
nicidecum, o sa merg maine dimineata, ar fi mai bine sa merg cu trimitere la chirurg sau la urgente ca as vrea si o ecografie ?si nu stiu unde se fac astea
GeorgeMarius
25-08-2009, 01:12
poti face hernie si fara sa mergi la sala de forta.
bn spus
silica_ct
25-08-2009, 04:02
bn spus
nu cred ca poti face hernie fara sa depui vreun efort fizic in acea zona si daca nu am facut-o de la sala nu am de la ce altceva sa o fi facut. de asta intrebam si eu de la ce oare ? cu greutati mari nu am lucrat si nici altfel de efort fizic nu am facut. .
Cristian Neagu
25-08-2009, 08:00
De la o saritura, de la o intindere, etc.Cunosc persoane care au facut hernie de la un stranut.Daca ai peretele abdominal sensibil, faci hernie indiferent dc faci sau nu faci sala.
hieronymus
25-08-2009, 11:07
nu esti de urgrenta, mergi la chirurgie cu trimitere de la medicul de familie.
Hernie inghinala, asa cum a spus si Cristian Neagu, poti sa faci si fara sa mergi la sala: e suficient sa ai peretele abdominal mai slab. Sa fii sigur ca nici 10% din cei care se opereaza pe banda la chirurgie de hernie inghinala au facut sala in viata lor.
silica_ct
25-08-2009, 15:40
De la o saritura, de la o intindere, etc.Cunosc persoane care au facut hernie de la un stranut.Daca ai peretele abdominal sensibil, faci hernie indiferent dc faci sau nu faci sala.
ms mult d-le neagu, daca dupa ce ma tratez lucrez abdomene si lombari m-ar ajuta in privinta asta?
Cristian Neagu
25-08-2009, 17:18
Da, sunt culturisti de performanta care au avut problema asta si care se antreneaza si le rezista bine peretele abdominal.
silica_ct
25-08-2009, 18:59
Da, sunt culturisti de performanta care au avut problema asta si care se antreneaza si le rezista bine peretele abdominal.
da, stiu ca dupa 4-6 luni de la vindecare poti incepe iar antrenamentele, dar nu stiu daca ma va ajuta abdomenele la intarirea peretului abdominal.
hieronymus
26-08-2009, 11:57
Normal ca te ajuta, dar trebuie sa stii cum sa te antrenezi si cat. In nici un caz nu forta la abdomen, incepe cu exercitii usoare, fara greutati. Pe masura ce cresti in forta, vei folosi si greutati.
silica_ct
31-08-2009, 00:32
am fost la chirurg, diagnosticul hernie inghinala. am stabilit sa ma operez marti, ceva recomandari despre operatie de la cei care au facut-o sau sunt documentati? despre perioada de recuperare mi-a zis sa stau doar 2 saptamani fara efort.
silica_ct
31-08-2009, 04:34
iar de vreo 2-3 zile a inceput sa ma doara altfel acea zona si chiar sa ma scarpine, ar fi asta vreun semn ca se vindeca ? diafragma sau pielita aceea nu este rupta, este doar slabita rau dupa cum a zis doctorul. nu ma pot trata fara sa ma operez tinand cont de astea? iau orice medicament.
Cristian Neagu
31-08-2009, 09:15
Sincer, problema ta tine de medic de specialitate, nu cred ca e altcineva care sa iti poata da vreun sfat pe forum in problema asta.
hieronymus
01-09-2009, 15:08
iar de vreo 2-3 zile a inceput sa ma doara altfel acea zona si chiar sa ma scarpine, ar fi asta vreun semn ca se vindeca ? diafragma sau pielita aceea nu este rupta, este doar slabita rau dupa cum a zis doctorul. nu ma pot trata fara sa ma operez tinand cont de astea? iau orice medicament.
Hernia inghinala nu se trateaza cu pastile, doar cu operatie. Chiar daca nu te operezi acum, tot va trebui sa te operezi peste un timp, asa ca mai bine o faci acum.
Nu uita ca 6 luni nu ai voie efort.
silica_ct
05-09-2009, 00:31
am ajuns si pe la endocrinolog sa imi faca niste analize la testosteron ca nu stiu ce e sigur insa nu cred ca ma mai duc la el, mi-a zis ca e posibil ca asta sa fie o problema si din cauza suplimentelor si ca nu-s avizate de minister, ca etichetele sunt doar scrise asa fara sa aibe avizul, proteinele dauneaza ficatului etc.
am ajuns si pe la endocrinolog sa imi faca niste analize la testosteron ca nu stiu ce e sigur insa nu cred ca ma mai duc la el, mi-a zis ca e posibil ca asta sa fie o problema si din cauza suplimentelor si ca nu-s avizate de minister, ca etichetele sunt doar scrise asa fara sa aibe avizul, proteinele dauneaza ficatului etc.
pai pana la urma ai hernie?sau....
silica_ct
05-09-2009, 03:04
pai pana la urma ai hernie?sau....
un doctor mi-a spus ca e hernie, iar un altul m-a trimis la urolog si mi-a zis ca nu e. acolo mi-a dat sa fac niste analize sa vada daca nu e o alta problema. acum astept sa vad cum sunt analizele.
un doctor mi-a spus ca e hernie, iar un altul m-a trimis la urolog si mi-a zis ca nu e. acolo mi-a dat sa fac niste analize sa vada daca nu e o alta problema. acum astept sa vad cum sunt analizele.
pai ala de a spus ca ai hernie pe ce sa bazat pe ecograf? pe palpat?
silica_ct
05-09-2009, 14:31
pai ala de a spus ca ai hernie pe ce sa bazat pe ecograf? pe palpat?
m-a palpat si a zis sa tusesc
m-a palpat si a zis sa tusesc
cel mai indicat era sa iti faca un ecograf parerea mea
Cristian Neagu
07-09-2009, 06:33
Concluzia, sa te fereasca D-zeu de doctorii din ro, cu exceptiile de rigoare desigur.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.