View Full Version : Ajutooor
Am o mica mare problema: am o greutate normala ptr inaltimea mea ( cu toate ca nu m-as supara sa mai pierd vreo 2 kg ), mananc cat pot de sanatos : fara McDonald's si chestii de genul asta, fara prajeli,beau 2kg apa pe zi, recunosc ca mai beau si cate o cafea-nu in fiecare zi ( si mai si fumez 1 pach/2 zile) ,si mai rontai cateodata si cate o ciocolatica .
Problema este ca m-am pricopsit cu burtica si o celulita de toata frumusetea .
Munca mea consta in lucrul pe scaun la calculator cam 8-10 ore pe zi.Problema cu miscarea o mai rezolv din cand in cand cu bicicleta medicinala, la sala sau aerobic nu prea am unde -ptr ca in orasul meu Galati sunt cateva sali la care te duci si faci de capul tau ce vrei si cum vrei -adica nu este un instructor care sa-ti zica ce anume tb sa faci ptr problema mea de exp.
As vrea daca se poate un pic de ajutor : ce anume tb sa mananc fara sa slabesc prea mult dar sa scap de burtica si celulita si ce exercitii sa fac........orice idee.......numai sa scap .....
Am 1,63m si variez intre 50-52 kg.
Multumesc anticipat,
G. Nicoleta.
Dr.S.Damian
01-03-2004, 21:07
Regimul de slabire nu are prea mare efect in cazul tau, fiindca tu nu ai probleme cu greutatea, ci doar cu niste depuneri localizate.
Exista solutii radicale precum chirugia, si altele mai putin radicale, cum ar fi masajul si cremele speciale. Eu iti recomand in primul rand sa nu renunti la stilul de viata sanatos, sa continui sa faci sport, dar sa adaugi la programul tau cateva sedinte de masaj anticelulitic, folosind si substante ce reduc celulita (ai putea sa incerci gama Galenic - cam scump, dar se pare ca sunt rezultate).
JohnnyBravo
02-03-2004, 11:43
Originally posted by nikolle
Problema cu miscarea o mai rezolv din cand in cand cu bicicleta medicinala, la sala sau aerobic nu prea am unde -ptr ca in orasul meu Galati sunt cateva sali la care te duci si faci de capul tau ce vrei si cum vrei -adica nu este un instructor care sa-ti zica ce anume tb sa faci ptr problema mea de exp.
de cate ori mananci pe zi?
incearca sa nu mergi din cand in cand la aerobic ci de 4-5ori pe saptamana timp de 2 saptamani. Vezi daca e vreo skimbare.
Daca nu vezi (cantar, masuratori) nici o skimbare incearca l-carnitine inainte de sedintele de aerobic.
Daca nici asa nu slabesti atunci treba munca serioasa cu tine:) Mergi si la sala (antrenament cu greutati, urmat de bicicleta) si mergi si la aerobic si ia l-carnitine:)
--------
hmmm din mai o sa vad daca functioneaza teoria asta si la mine :)
Mercic mult ptr raspuns, intr-adevar problema mea nu e gretatea ci celulita ,si chiar am si incercat produsele Galenic si sincer am observat o schimbare in sensul ca pielea devenise mai fina in zonele cu probleme dar nu era o schimbare semnificativa,oricum si acum folosesc acelasi produs.Si la solutii chirurgicale nici nu vreau sa ma gandesc.
Si mai am o intrebare : am prostul obicei sa stau seara pana mai tarziu la calculator si cateodata am chef sa "rontai" ceva si m-am obisnuit sa "rontai" un mar sau o portocala,banana....... un fruct ceva.Vreau sa stiu daca e ok mai ales ca de multe ori se intampla ca ora la care am chef de rontaiala sa fie 12 noaptea.....
Mercic,
Nicole.
Dr.S.Damian
02-03-2004, 20:17
Daca e vorba de fructe, e ok si la 12 noaptea. Numai sa nu fie 1 kg.
Cel putin nu vorbim de chipsuri, biscuiti, alune...
De celulita nu prea scapi. Cel putin nu usor. E nevoie de multa perseverenta si multe fonduri.
Mese pe zi am cam 3-4 mese usoare adica legume cu carne de pui,vita sau curcan fiarta ( fara prajeli), fructe, lactate si apropo eu de obicei mananc la micul dejun lapte (200 ml) cu cereale ,la pranz 100g branza telemea si intre mese mai mananc si 2 iaurturi mici si vreau sa stiu daca nu sunt prea multe lactate intr-o singura zi? Si am auzit ca cerealele n-ar fi bune dar eu am doar cereale simple adica cu nuci cu miere - e ok sa consum cereale aproape in fiecare dimineata?
Si mai am o problema : mie imi plac fff mult sucurile si imi fac eu sucuri naturale din portocale ,morcov,mandarine ,mere,ceea ce vreau sa stiu e daca e ok sa consum si nectaruri cumparate mai exact Santal?
Si inca ceva : este vreo legatura intre pilulele anticonceptionale si celulita ? Eu am auzit ca da,dar eu iau anticonceptionale de 4 ani ,dar celulita si burtica au aparut in aceasta iarna.
Nicole
Dr.S.Damian
05-03-2004, 09:49
Consider ca te alimentezi multumitor. Nu consumi prea multe lactate, cerealele sunt ok, iar sucurile sunt mai mult decat binevenite (prefer sucurile direct din fruct, decat cele cu conservanti).
Da, este posibil ca intre celulita si anticonceptionale sa existe o legatura. E vorba de echilibrul hormonal. De ce a aparut acum si nu mai de mult, e greu de spus... probabil ca au mai intervenit si alti factori (alimentatie, stres).
Vreau sa va multumesc din tot sufletul ptr rabdarea de care ati dat dovada in a-mi raspunde la toate intrebarile mele!Si deja vad unele imbunatatiri si in ce priveste aspectul fizic cat si psihic.
Mult succes pe viitor si vreau sa va felicit: FACETI O TREABA MINUNATA!
Sper sa pot apela la dvs si pe viitor daca mai apar alte probleme.
Cu respect si multumiri
Nicole.
HAVE A NICE DAY:)
Am uitat sa va mai intreb ceva.Ce exercitii imi recomandati ptr burtica (in-afara de vestitele "abdomene" care vad ca nu dau chiar asa mari rezultate c r y )
Mercic k i s s
Dr.S.Damian
05-03-2004, 20:19
Trebuie sa stii si tu ca "abdomenele" nu influenteaza semnificativ grasimea de pe abdomen, ci musculatura abdominala. Deci daca vrei sa scapi de "burtica" tot aerobicul + regim controlat + masaj reprezinta solutia. Evident, nu trebuie sa renunti la "abdomene", dar trebuie sa inveti sa le faci corect ca sa aiba eficienta.
Te astept oricand cu intrebari.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.