View Full Version : Salut cum pot sa cresc ?
Salut, am 19 ani, 1,75, si 55 de kg ! Vreau sa cresc cam 10-15 kg dar nu grasime... am facut sala timp de 6 luni in care am luat Total Mass 4200 si Creatina Cell Teach, dorm foarte bine timp de 8-10 ore intr-o zi, alimentazita mananc normal nu pot spune k exagerez, nu iert nimic ! Am stat o luna de zile pe bara deoarece am dat bacu etc.. acum doresc sa o reiau dinou dar ce pot face sa cresc, timp de 6 luni daca s-a pus 1kg w h a t ! Cum am precizat mai sus doresc sa o reiau cu Serious Mass si Amino 2700 de la Universal. La sala am sa ma duc dimineatza din ce am inteles este mult mai bine pentru corp... Astept raspunsurile voastre stima si in caz ca am uitat sa zic ceva :D va rog sa-mi spunetzi :P
marcel86
21-08-2009, 19:52
Salut, am 19 ani, 1,75, si 55 de kg ! Vreau sa cresc cam 10-15 kg dar nu grasime... am facut sala timp de 6 luni in care am luat Total Mass 4200 si Creatina Cell Teach, dorm foarte bine timp de 8-10 ore intr-o zi, alimentazita mananc normal nu pot spune k exagerez, nu iert nimic ! Am stat o luna de zile pe bara deoarece am dat bacu etc.. acum doresc sa o reiau dinou dar ce pot face sa cresc, timp de 6 luni daca s-a pus 1kg w h a t ! Cum am precizat mai sus doresc sa o reiau cu Serious Mass si Amino 2700 de la Universal. La sala am sa ma duc dimineatza din ce am inteles este mult mai bine pentru corp... Astept raspunsurile voastre stima si in caz ca am uitat sa zic ceva :D va rog sa-mi spunetzi :P
Salut. Detaliaza daca vrei programul tau de alimentatie si, in sectiunea forumului corespunzatoare, programul tau de antrenament. Daca nici ca incepator nu ai crescut nimic in 6 luni, inseamna ca "buba" principala e la alimentatie, care e sub orice critica. Incearca sa tii proteinele la ~2 g / kg corp si sa ai un aport mare de carbohidrati. Daca te incadrezi la astea, s-ar putea sa ai unele probleme la sistemul digestiv. Incearca sa iei si un supliment cu enzime digestive la fiecare masa. De asemenea incearca un supliment de vitamine si minerale, s-ar putea sa ai deficiente mari si la acest capitol.
In privinta momentului optim de mers la sala, asta fiecare om in parte isi da seama in ce moment al zilei are cea mai mare energie. Dar trebuie sa tii cont si de anumiti factori, cum ar fi : Nu te duci la sala pe burta goala, nu te duci la sala decat dupa ce trece o ora de la ultima masa, dar nu mai mult de 2 ore. Din experienta mea, ma simt mai bine in a doua parte a zilei, dupa ce am avut cel putin 2-3 mese consistente.
In privinta suplimentelor ,Serious Mass e un gainer bunicel, dar Amino 2700 nu prea se merita pentru ca nu sunt practic aminoacizi, ci proteina din lapte compresata.
bogdan_madalin
24-08-2009, 19:16
In privinta suplimentelor ,Serious Mass e un gainer bunicel, dar Amino 2700 nu prea se merita pentru ca nu sunt practic aminoacizi, ci proteina din lapte compresata.
Serios? Ai incercat personal aceste suplimente de ai ajuns la concluzia asta? Sau esti din "generatia de aur" care recomanda Nutrifort + FosfoCreatin.
marcel86
24-08-2009, 19:42
bogdan_madalin , rolul mesajului tau este.. ? Mai exact, cu ce nu esti de acord din ceea ce am spus. Nu stiu cum a reusit mintea ta sa deturneze discutia la
Sau esti din "generatia de aur" care recomanda Nutrifort + FosfoCreatin.
Serious Mass de la ON e un produs ok si mai complet decat majoritatea gainerelor de pe piata. Da, l-am incercat. Amino 2700 e un produs scump pentru ceea ce ofera , respectiv proteina din lapte la pastila si nu am simtit nevoia sa incerc ceva cu un raport calitate/pret asa de mic. Daca vrei aminoacizi, cauta ceva care sa scrie in mod clar pe eticheta ca ar contine proteina hidrolizata. ( gen Amino Fuel, Amino 4600 de la Vitalife ,etc).
Cristi.B
24-08-2009, 19:59
si eu care aveam de gand sa imi iau amino2700...lasa ca intreb eu antrenoru sau cer o parere pe forum...sa vad daca e bun...nu stiu ce sfaturi da marcel :|
@Cristi.B: marcel86 are mare dreptate cam in tot ce spune, iar referitor la amino 2700, sunt de aceeasi parere 100% cu el...dar stii cum e, fiecare corp reactioneaza diferit
bogdan_madalin
24-08-2009, 20:43
si eu care aveam de gand sa imi iau amino2700...lasa ca intreb eu antrenoru sau cer o parere pe forum...sa vad daca e bun...nu stiu ce sfaturi da marcel :|
cristiB nu te lua dupa o parere spusa la voia intamplari....orice supliment reactioneaza DIFERIT de la individ la individ.
daca marcel86 a spus ca Serious Mass si Amino 2700 sunt "bunicele" este numai parerea lui, poate ca lui nu i-au priitit sau poate ceva sa intamplat in antrenamentul, odihna, nutritia lui.
cel mai bine incearca pe corpul tau si vezi....eu am foosit foarte multe gainere de la Redis pana la firme de top si fiecare si-a facut sau nu rolul......iti pot spune sincer ca cel mai bine am crescut de la un supliment fara nimic spectaculos in el, doar proteina, carbohidrati si vitamine (N-large2)
marcel86
24-08-2009, 21:21
cristiB nu te lua dupa o parere spusa la voia intamplari....orice supliment reactioneaza DIFERIT de la individ la individ.
...
.iti pot spune sincer ca cel mai bine am crescut de la un supliment fara nimic spectaculos in el, doar proteina, carbohidrati si vitamine (N-large2)
bogdan_madalin, observ ca tu cel mai bine ai crescut de la decanofort, dupa cum bine pot vedea aici (http://topculturism.ro/dr.redis/showthread.php?t=12108) . Eu stiu ce parere sa-mi fac despre tine.. Cat de matur psihic si intelectual esti daca tu, ca incepator, te-ai aruncat direct la steroizi..
Chestia cu "nu poti vorbi despre un supliment decat daca l-ai incercat" este acelasi lucru cu "nu-ti poti da cu parerea despre un fenomen in care nu esti direct implicat ( de ex. politica, muzica, arta in general etc ). ". Cand spun ca Serious Mass e un gainer bunicel o fac atat din perspectiva continutului ( daca avea cantitati un pic mai mari de vitamine si minerale, si cantitati respectabile de creatina + glutamina , atunci era un gainer bun ) cat si din perspectiva pretului. Ofer o parere obiectiva si nu o parere spusa "la voia intamplarii" asa cum faci tu cu N-largeul.
Nu trebuie sa folosesc un produs ca sa-mi dau cu parerea despre el. Pot pur si simplu sa citesc eticheta si imi fac deja o idee, bazata pe ingrediente si pretul produsului. Daca tu esti masochist si cumperi un produs care evident are un raport calitate/pret extrem de mic, in speranta ca "corpul tau va reactiona diferit", iti urez succes dar nu ai nici cea mai mica idee despre acest sport. Daca tu spui ca cele mai bune rezultate le-ai avut cu N-large, evident a avut mai mult de a face cu alimentatia si odihna ta din acea perioada decat cu "modul in care corpul tau a reactionat diferit" la niste banale proteine+carbo+un dram de vitamine. Organismul e un sistem prea complex ca sa spui ca a reactionat diferit la un supliment banal de tipul proteine+carbo, in functie de firma. Poti spune ca a reactionat diferit la un program complet de alimentatie+antrenament+odihna.
Daca ai crescut ca Fat-Frumos de la Amino 2700, de exemplu, in mod sigur ai fi crescut exact la fel si de la alte produse si ramaneai si cu mai multi bani in buzunar.
Chestia cu "fiecare organism reactioneaza diferit" spusa la fiecare pas nu face decat sa sporeasca confuzia in randul incepatorilor si nu e deloc benefica.
GeorgeMarius
25-08-2009, 01:15
discutiile astea trebuiau postate la suplimente aici e alt topic
bogdan_madalin
25-08-2009, 10:35
bogdan_madalin, observ ca tu cel mai bine ai crescut de la decanofort, dupa cum bine pot vedea aici (http://topculturism.ro/dr.redis/showthread.php?t=12108) . Eu stiu ce parere sa-mi fac despre tine.. Cat de matur psihic si intelectual esti daca tu, ca incepator, te-ai aruncat direct la steroizi..
Chestia cu "nu poti vorbi despre un supliment decat daca l-ai incercat" este acelasi lucru cu "nu-ti poti da cu parerea despre un fenomen in care nu esti direct implicat ( de ex. politica, muzica, arta in general etc ). ". Cand spun ca Serious Mass e un gainer bunicel o fac atat din perspectiva continutului ( daca avea cantitati un pic mai mari de vitamine si minerale, si cantitati respectabile de creatina + glutamina , atunci era un gainer bun ) cat si din perspectiva pretului. Ofer o parere obiectiva si nu o parere spusa "la voia intamplarii" asa cum faci tu cu N-largeul.
Nu trebuie sa folosesc un produs ca sa-mi dau cu parerea despre el. Pot pur si simplu sa citesc eticheta si imi fac deja o idee, bazata pe ingrediente si pretul produsului. Daca tu esti masochist si cumperi un produs care evident are un raport calitate/pret extrem de mic, in speranta ca "corpul tau va reactiona diferit", iti urez succes dar nu ai nici cea mai mica idee despre acest sport. Daca tu spui ca cele mai bune rezultate le-ai avut cu N-large, evident a avut mai mult de a face cu alimentatia si odihna ta din acea perioada decat cu "modul in care corpul tau a reactionat diferit" la niste banale proteine+carbo+un dram de vitamine. Organismul e un sistem prea complex ca sa spui ca a reactionat diferit la un supliment banal de tipul proteine+carbo, in functie de firma. Poti spune ca a reactionat diferit la un program complet de alimentatie+antrenament+odihna.
Daca ai crescut ca Fat-Frumos de la Amino 2700, de exemplu, in mod sigur ai fi crescut exact la fel si de la alte produse si ramaneai si cu mai multi bani in buzunar.
Chestia cu "fiecare organism reactioneaza diferit" spusa la fiecare pas nu face decat sa sporeasca confuzia in randul incepatorilor si nu e deloc benefica.
Nu are rost sa continui discutia cu tine pentru ca nu meriti, si in plus facem varza topicul omului care pe aceasta cauza imi cer scuze lui.
Daca vrei sa continuam discutia hai sa o facem "face to face" ca asa in scris vad ca iti merg degetele.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.