PDA

View Full Version : Aport caloric

Cosmin2
29-02-2004, 00:24
Va salut domnule doctor!
E prima data cand postez pe acest forum asa ca profit de ocazie pt a va felicita pt activitatea dvs.

1.Avand in vedere ca sunt 1 punct ectomorf, 6 puncte mezomorf si 3 puncte endomorf, am 97 kg, 12-13% bf si vreau sa urmez un regim exclusiv de masa musculara, cam ce procent din nr total de calorii ar trebui sa ocupe proteinele, carbohidratii si grasimile(am citit ca cele saturate ar trebui sa fie cam 15-25% din nr total de calorii pt a asigura colesterol suficient necesar productiei de testosteron)?Daca-mi puteti spune si proportiile de grasimi saturate, monosaturate si polisaturate v-as fi recunoscator.

2.Din ce am obs , ultima data necesarul meu caloric pe zi intr-o perioada de masa era cam de 3200 cal(din care 1800 carbo, 800 prot). Nu vi se par cam putine calorii pt tipul meu somatic?Greseam cumva la carbohidrati?

Va multumesc anticipat

Dr.S.Damian
01-03-2004, 21:03
Multumesc pentru felicitari!

1. Pentru ca scopul tau este dezvolatrea masei musculare ti-as recomanda un procent de 25-35% proteine din totalul nutrientilor. In privinta grasimilor, limiteaza-te la maxim 15%, iar din acestea mai mult de 75% sa fie polinesaturate.

2. Ai putea sa ridici pana la 4000 kcal pe baza proteinelor pe care le poti duce si mai sus de 2 g/kg corp, undeva la 2,5-3 g/kg, crescand si cantitatea de carbohidrati la in jur de 525 g, adica peste 2100 kcal.