PDA

View Full Version : Exercitii

andrei
29-02-2004, 14:24
Stimate dle doctor,
As avea sa va pun niste intrebari in ceea ce priveste antrenamentul si nutritia. Incep cu antrenamentul:
De la unii am auzit ca la o grupa se incepe antrenamentul cu exercitii de baza si ca cele de izometrie nu cresc grupa. La biceps am inceput cu exercitii de baza si apoi de izometrie, dar desi am schimbat exercitile, numarul de serii si repetari, tot am ajuns sa stagnez. Vazand acest lucru in ultimul timp, am inceput antrenamentul bicepsilor la banca SCOTT cu bara EZ, si pot spune ca am avut rezultate. Aceasta nu a fost decizia mea, dar am fost influientat de prieteni si am vrut sa incerc. Astept sa-mi rasundeti daca e vreo problema daca incep cu exercitii care nu sunt de baza. Sau are vreo problema daca incep la spate cu tractiuni la helcometru, desi acum incep cu tractiuni la bara fixa (cu priza larga la piept), iar apoi ramat cu bara sau incelecat? La fel va intreb si pentru triceps. E vreo problema daca incep cu extensii la helcometru si apoi trec la exercitii de baza?
Mentionez ca pana acum incepeam cu exercitii de baza, dar doresc sa incep cu cele de izometrie pentru ca am auzit ca o grupa trebuie sa fie intr-o continua socare pentru a nu se ajunge la stagnare.
In ceea ce priveste nutritia, am auzit ca cea mai imporatanta masa este masa in prima jumatate de ora de dupa antrenament. Eu incep sa-mi gatesc cam dupa o ora sau o ora si jumatate dupa terminatrea antrenamentului. Rareori in prima jumatate de ora! Ce ma sfatuiti? Sa fug acasa imediat dupa terminarea antrenamentului si sa mananc cat mai repede posibil?
Mai am sa va intreb in legatura cu greutatea corpului. Din septembrie anul trecut, greutatea mea este constanta. Oricat si orice mananc, nu cresc in greutate. Ma mentin tot la 70 kg. Voi mai creste in greutate (desi dupa unii am auzit ca iarna nu poti sa depui asa usor)? Pentru a va ajuta va spun ca din test rezulta ca sunt 9 puncte mezomorf si 1 punct ectomorf.
Va multumesc!!!

Dr.S.Damian
01-03-2004, 21:32
Nu face confuzie intre exercitiile de izolare si cele izometrice. Ce faci tu nu este izometrie, ci izolare. Si exercitiile izometrice si cele de izolare participa la dezvolatarea musculaturii. Flexiile cu EZ la banca Scott sunt foarte bune pentru dezvoltarea bicepsului si mai ales pentru conturarea formei acestuia.
Este de preferat sa incepi cu exercitiile de baza, fiindca acestea necesita greutate mai mare pentru a fi eficiente. Pe de alta parte ai putea considera exercitiile de izolare drept preobosire, cu conditia sa lucrezi exercitiile de baza cu aceeasi greutate cu care ai lucra daca le-ai pune primele.
Este importanta masa de dupa antrenament, dar este bine sa fie un supliment nutritiv, deoarce se absoarbe repede. Daca nu folosesti suplimente, mananca mancare. Jumatatea de ora nu e batuta in cuie, dar nu depasi o ora fara sa mananci.
Banuiesc ca stagnezi fiindca nu te alimentezi corespunzator. Ia un concentrat proteic.