PDA

View Full Version : Durere spate zona vertebrelor toracale!

alexandros
12-10-2009, 09:50
Salut, timpul nu imi permite sa merg la sala si fac exercitii acasa de 3 ori pe saptamana, m-am mai confruntat cu accidentari, dar ultima imi da batai de cap. Dupa ce am facut ridicari ale umerilor din picioare cu greutatea de 50 kg, mi s-a instalat o durere in zona vertebrelor toracale, dar care se localizeaza pe sectiunea trapezului median si se intinde pe cel inferior. Nu stiu daca m-am exprimat corespunzator, am junghiuri puternice si as dori cateva recomandari, va multumesc anticipat.

hieronymus
12-10-2009, 10:34
Pai daca faci exercitii cu greutati care te depasesc, asa patesti. Mai ales daca nu iti faci incalzirea ca lumea..
Stai in repaos, fara sa faci efort, sa vedem daca iti trece. Daca te lasa in o saptamana, e o cauza musculara, daca nu, mergi la radiografie, e posibil sa fie mai grav (ceva la coloana)
Pana atunci, repaos si Diclofenac gel pe zona respectiva.
Parerea mea e ca e totusi o probleme musculara, rar am vazut probleme la vertebrele toracale.

alexandros
12-10-2009, 10:45
Multumesc pentru raspunsul rapid Hieronymus, banuiesc ca pe parcursul acestei saptamani nu trebuie nici macar sa fac exercitii pentru brate, sa nu fortez deloc, nu?

alexandros
12-10-2009, 10:54
Vroiam sa mai adaug ca in cursul zilei durerea este mai difuza, dar ma trezesc in tmpul noptii cu dureri acute.

hieronymus
12-10-2009, 11:37
Vroiam sa mai adaug ca in cursul zilei durerea este mai difuza, dar ma trezesc in tmpul noptii cu dureri acute.

Da, vreau sa spun ca trebuie sa lasi deoparte ORICE EFORT FIZIC, inclusiv activitati care par usoare (gen dat cu aspiratorul pe jos). Inca e prematur sa spun daca e o cauza musculara sau de coloana, de aceea ti-am spus sa lasi deoparte exercitiul fizic.
Te doare cumva si spre mana? Durerea radiaza spre extremitati (mana)? Simti ca durerea se plimba, sau e localizata intr-un punct??
NU uita de diclofenac gel, si daca vrei, poti sa iti pui un panasament ortopedic contra LUMBAGO, are dim cam 15X20 cm, il lipesti de zona dureroasa si 2 zile nu il dai jos.

alexandros
12-10-2009, 21:22
Salut din nou, multumesc inca o data pentru promptitudine si sfaturi, am cumparat Diclofenac gel, pansamantul ortopedic este cu adevarat eficient? Voi lasa pentru o saptamana exercitiile de o parte si ma voi concentra catre vindecare, durerea nu radiaza spre brate, in sectiunea trapezului median simt nucleul durerii, apoi de difuzeaza spre trapezul inferior, si inca ceva de specificat, durerea se localizeaza numai pe partea dreapta a umarului, mentionez ca am un picior mai scurt cu 2 cm datorita unei fracturi a femurului, oare si acest aspect poate fi o cauza?

Alessandro
12-10-2009, 21:39
legat de pansament...iti spun ca 100% da rezultate. Hiero te-a intrebat daca radiaza pe brat...ca sa isi dea seama daca cauza este de natura osoasa (adica daca durerea provine de la o 'deteriorare' a vreunei vertebre care apasa pe vreun nerv). este de luat in calcul si prob pe care o ai la picior...si ea iti poate cauza prob la nivelul coloanei.

SMK127
12-10-2009, 21:43
salut...am facut acu cateva zile indreptari..si am facut maxim cu 65 d kg...mentionez k nu mai facusem pana atunci...si ma durea mijlocul de nu mai puteam...asta doar in timpul antrenamentului...e normal sa ma doara??multumesc

BogdanMM
12-10-2009, 22:00
categoric nu .. una este febra de a doua zi care apare.. si alta este durerea din timpul executiei.. nu trebuie sa te doara

SMK127
12-10-2009, 22:23
poi si ce ar trebui sa fac??

AirDany
12-10-2009, 22:25
poi si ce ar trebui sa fac??
Scazi greutatea.
Incalzire + spate drept.
Centura porti?

reddacy
12-10-2009, 22:45
te joci cu focul....cumparati repede o centura de undeva daca mai faci indreptari.....banuiesc ca te-ai oprit cand ai simtit durerea nu?....sau ai mai facut .....

marcel86
13-10-2009, 09:17
Pauza + unguent .
Invata forma corecta de executie a exercitiului.

hieronymus
13-10-2009, 09:44
@alexandros: teoretic, daca durerea difuzeaza spre extremitati, cauza este discala (o usoara perforare a unui disc intervertebral, care de multe ori e temporara si trece in cateva saptamani). Va trebui sa faci o radiografie la coloana toracala, daca nu te lasa durerea complet in 10 zile. Oricum, nu vreau sa te sperii, cauza poate fi atat de coloana cat si musculara, deci asteapta 10 zile sa vezi daca scapi complet de dureri.
Cat despre faptul ca ai un picior mai scurt, cu asta trebuia sa incep. Trebuie sa stii ca nu mai ai voie sa faci exercitii din picioare, nici genuflexiuni, pt ca, picioarele nefiind egale, greutatea halterei va apasa preponderent pe partea cu picioarul mai scurt. Si iti va uza incheieturi, genunchi, partea laterala a discurilor intervertebrale. Toate exercitiile sa le faci pe bancuta rapatabila, pe scaun, scripete, dar nu din picioare.
@SMK 127: ai facut cu greutati mari pt tine, si ai gresit.
Nu e normal sa te doara spatele dupa indreptari, cred ca ai o mica criza de lumbago. Asa ca o luna nu mai face nici un efort fizic, pana iti trece durerea complet. Chiar daca ti-a trecut, vreo 3 sapt nu mai face efort, ca sa se cicatrizeze bine discul. Te sfatuiesc sa iei 3 zile Ketoprofen pastile(2 zi, cate una dupa masa)+ranitidina, si sa iti pui un pansament ortopedic pe zona dureroasa.
In rest sa ne mai tii la curent. Nu uita ca repaosul e cel mai important.

Alessandro
13-10-2009, 19:48
Hiero....la partea cu piciorul mai scurt...aceasta prob este o urmare a antrenamentelor de tip culturism...sau din contra din cauza acestei prob apar si prob la spate? ca am uitat sa iti zic...dar cand am fost la osteopatu ala, dupa masaj, mi-a spus ca aveam cu picior mai scurt si altul mai lung. si acum ma gandesc ca si asta ar fi inca o 'necunoscuta' din 'ecuatia' a carei rezultat a fost...tot ceea ce a urmat dupa.

BogdanMM
13-10-2009, 20:46
eu zic ca e malformatie congenitala .. sau poate ceva interventii defectuoase in frageda pruncie ...

Alessandro
13-10-2009, 21:02
off sa-mi bag...dar handicapat am mai fost...ma intreb ce va urma peste ani...
bine..si eu sunt de parere cu ce ai zis tu in prima parte a mesajului.

BogdanMM
13-10-2009, 21:22
nestiind de acest aspect ai facut culturism... si probabil stresul si efortul in zona lombara a fost distribuit inegal intre cele doua parti, plus ca esti mai puternic pe o parte decat pe cealalta, fiindca ori esti stangaci ori dreptaci ... si uite astea au fost premisele unui impediment ce te va urmari toata viata, din pacate ....

hieronymus
14-10-2009, 09:52
BogdanMM are dreptate.
Probabil ai avut malformatia din nastere (congenitala), si, in momentul in care ai facut exercitii din picioare, greutatea s-a distribuit inegal pe coloana, apasand mai mult pe partea pe care ai piciorul mai scurt. Asta ti-a grabit declansarea problemelor de spate, dar nu e aceasta cauza principala a declansarii lor. De la un picior mai scurt (hai sa zicem de la piciorul stang mai scurt), faci discopatie pe stanga, si iti uzezi incheieturile de pe stanga (genunchi, sold). Dar tu ai si alte probleme (hernii intraspongioase), zona lombara dreapta, si acestea nu sunt de la piciorul mai scurt. Deci piciorul scurt e doar o necunoscuta a ecuatiei, dar nu cea mai mare.